Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Gemeente, buren en papegaaien Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



WimBos
Website Member
Posts :56

Website Member
2010-02-13 - 11:32:26 send message to WimBos

De Gemeente en met name de wethouder was ervan overtuigd dat er iets anders aan ten grondslag lag, aan al die problemen hier met de buren, en zou daarvoor stappen ondernemen, maar tot op de dag van vandaag hebben wij daar nog niets van gehoord.
Dus van gesprekken met buren is het nooit gekomen, en ook niet met de Gemeente terwijl ze wel gesprekken hebben gehad met onze naaste buren.
De kweker (die aan de overkant woont), heeft jarenlang met ons samen de hobby gehad en jaren geleden zijn we ieder met eigen papegaaien verder gegaan, wij hebben daarna de hobby alleen maar serieuzer aangepakt, een nieuwe schuur gebouwd, nieuwe volieres eraan, en het bestand gechipt en getest en gezorgd dat het bestand gezond bleef, door eventuele aankopen e.d. apart te zetten en te laten testen alvorens ze in de schuur te plaatsen.
(de overkant) koopt vogels op de vogelmarkt en gooit deze zonder pardon bij zijn bestand, terwijl wij dit vroeger ook niet deden, en ik hem daarvoor heb gewaarschuwd, maar de vogel kwam bij die en die weg en dat was wel vertrouwd,.....totdat het noodlot toesloeg, een ara die ze al vanaf het begin hebben legde het loodje na heel sterk te zijn vermagerd, sektie laten verrichten en jawel KDS, maar ze kregen de testrapporten in het Duits en hij liet het mij lezen en daar stond PDD, volgens hem was dat geen KDS, ondanks dat ik vertelde dat dit hetzelfde was.
heb zelfs aangeboden om hem een dag te helpen om de hele boel te ontsmetten en met hogedrukreiniger na te spuiten, maar Dhr.H. te M. had tegen hem gezegd dat je er toch niets aan kunt doen, waarop ik zei dit is het enige wat je kan doen, maar het is er nooit van gekomen, daarna nog enkele ara's verspeelt, en hij kweekt nu alleen nog met de geel.v.h. amazone, en de jongen gaan zoals gewoonlijk bij hun ongetest naar de nieuwe eigenaren.
Nu weet ik ook wel dat er bij amazone's heel weinig KDS geconstateerd word, maar in een besmet bestand zou ik daar mijn bedenkingen bij hebben.
En of het nu de kift is de jaloezie of wat dan ook, maar als een kweker, uit dezelfde buurt, met dezelfde hobby, en jarenlang partner van ons geweest, aan deze handtekening actie meedoet dan getuigd dat niet van veel solidariteit, netjes gezegd.
Mensen die we spreken en die ons en de mensen van (de overkant) kennen, kunnen zich dit niet voorstellen, zo van jullie zijn hier samen mee begonnen en hebben jaren samen gedaan en dan zoiets flikken, ja mensen zijn soms rare wezens en kun je het inderdaad maar beter bij de dieren houden.

(naw gegevens gewijzigd. Gelieve dit neit te doen van derden.)


Dit bericht is door moderator ParkietenPeter aangepast

kevin74
Website Member
Posts :4

Website Member
2010-02-13 - 22:21:29 send message to kevin74

misschien ook eens klacht indienen tegen de gemeente wegens pesten. Je hebt de bewijzen dat er al onderzoek en testen zijn gedaan en nu terug opnieuw na een paar maanden.


WimBos
Website Member
Posts :56

Website Member
2010-02-14 - 02:41:57 send message to WimBos

Misschien wel een odee Kevin, en die zijn al van een poos terug hoor, maar hebben ze inderdaad van de naaste buren en de overburen, ruim twee seizoenen geluidsmetingen gedaan en wij bleven onder de norm, al konden ze niet zeggen wat de norm was want dat schijnt moeilijk aan te geven te zijn bij particulieren.
En de Gemeente is toen op de bek gegaan met die metingen en toen geprobeert om ons bedrijfsmatig te verklaren en daarmee gingen ze ook op de bek en ze willen graag hun gram halen , die ambtenaren dus nu gaan ze het weer proberen.
Dus ook jouw optie neem ik mee in onze gedachtengang


kakatoe
Website Member
Posts :771

Website Member
2010-02-14 - 09:33:06 send message to kakatoe

Als ik het goed heb is het landelijk geregeld dat je niet meer geluid dan 90 decibel mag produceren.
En dit van 7.00 uur tot 22.00 uur.
maar hang me er niet aan op zeker weten doe ik het niet


mijnkaketoes.nl
Oud Lid
Posts :2103

Oud Lid
2010-02-14 - 09:45:38 send message to mijnkaketoes.nl

Ja zo ongeveer 85/90 Maar let op gemeten op de plaats van de overlast he en niet direct naast de oren van de papegaaien.happy :)


remon
Website Member
Posts :28

Website Member
2010-02-14 - 12:28:18 send message to remon

Ben zelf meedere keren bij t`koppel geweest en ik snap niet dat ze klagen buiten het feit dat het jaloezie is, het geluid wat de gaaien produceren kan zo gemakkelijk weg dat het niet echt overlast kan zijn. Ook zijn het vrije rustige papegaaien en mochten ze teveel lawaai maken worden ze naar binnen gestuurd omdat Wim&Carla dat zelf ook niet willen. Maar je kan overal last van hebben he.Maar lekker veel gassen met de harley hebben ze geen moeite mee dat gaat erop niet normaal maar dat is hun eigen hobby dus dat moet kunnen. Ze hebben daar heel veel moeite om mekaar met rust te laten en ieder zijn hobby te gunnen


Picolet
Website Member
Posts :975

Website Member
2010-02-14 - 12:49:40 send message to Picolet

De normen zijn wettelijk vastgelegd en zijn als volgt:

De geluidsgrenzen voor particulierenwoningen gemeten aan de gevel, zijn als volgt;

gemiddelde piekbelasting overdag 07.00 - 18.00 in dB 50-70.

gemiddelde piekbelasting 's-avonds 18.00 - 23.00 in dB 45-65.

gemiddelde piekbelasting 's-nachts 23.00 - 07.00 in dB 40-60.

Als er gemiddeld per etmaal hogere geluidswaarden worden gemeten dan kan de geluidsoverlast die men ervaart en ondervindt onrechtmatig zijn.

In de vorige zaak heeft een commissie een uitspraak gedaan, vojgens mij was dit een advies. Dus geen rechterlijke uitspraak, het vervolg en het feit dat de buren zich verenigd hebben zal een gang naar de rechter zijn.

Overigens vindt ik je reactie naar de klagers en de andere liefhebber met een besmetting van KDS niet netjes en is dit zeker niet in je voordeel om tot een goede oplossing te komen.

OP onderstaande website staat veel informatie omtrent geluidsoverlast en hoe tot een oplossing te komen.

http://huis-en-tuin.infonu.nl/wonen/20744-geluidsoverlast-door-buren-wat-mag-en-wat-kan.html

Ruud


remon
Website Member
Posts :28

Website Member
2010-02-14 - 13:38:55 send message to remon

Hoezo niet netjes Ruud hun doen het ook en vind als je KDS hebt dat je maatregelen moet nemen en niet verder kweken en net doen als je neus bloed maar die normen zijn er maar het is wel zo dat ze bij de beklaagde moeten meten en die wonen behoorlijk verweg


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2010-02-14 - 16:49:28 send message to ParkietenPeter

Zoals ook al eerder gezegd is dit een gevoelige kwestie.
Zoals de laatste reacties echter laten zien begint het te lijken dat zoals de waard is, hij zijn gasten vertrouwd.
In die zin dat men de 'klagers' verwijt te klagen, maar zelf ook gaat klagen over het gedrag van de 'klagers'.

Wie is er dan beter? De pot of de ketel?

Dit kunnen we dus beter achterwege laten en beperken tot de kern. Anders zal ik toch moeten ingrijpen in deze discussie.

De kern: De gemeente vs. Bos.

Overigens is overlast niet alleen uitgedrukt in de waarden van de dicbels. Ook de frequentie en duur tellen mee.

ParkietenPeter
Moderator VA


molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2010-02-14 - 18:27:46 send message to molineti

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

quote
het geluid wat de gaaien(?) produceren kan zo gemakkelijk weg dat het niet echt overlast kan zijn.


Dit zegt niks,kan het bij mij ook maar ik hoor ze toch nog een 200 meter verder in de straat.

Ik ben bang dat de in deze topic beschreven situatie al te ver is geescaleerd,om tot een goede afloop te komen.sad :(

Om dit soort situaties te voorkomen zal het nu maar zeker in de toekomst van groot belang zijn dat (beginnende)liefhebbers goed nadenken wat voor kooien ze bouwen;

Een groot,goed geisoleerd makkelijk afsluitbaar binnen verblijf(ook bevordelijk voor het welzijn van de vogels,zeker in deze lange koude periode)is zeker aan te raden .

Ook van groot belang is de keuze van de soort vogels,als men in de bewoonde wereld woond zal men niet voor herriemakers moeten kiezen(hoe mooi men die ook vind)

Gelukkig zijn er vele soorten vogels die weinig of geen lawaai maken.
Er zijn er zelfs die mooi fluitenhappy :)

Groeten rene


mijnkaketoes.nl
Oud Lid
Posts :2103

Oud Lid
2010-02-14 - 18:56:15 send message to mijnkaketoes.nl

quote: Gelukkig zijn er vele soorten vogels die weinig of geen lawaai maken.
Er zijn er zelfs die mooi fluiten molinetti

Je zult toch maar jaren met hart en zaligheid een mooi bestand papegaaien hebben opgebouwd en dan zo een opmerking krijgen, daar kan je wat mee.

Wim Bos is een paar maand geleden volledig in een hoorzitting met de gemeente in zijn gelijk gesteld. Ik kan mij zijn teleurstelling goed voorstellen en soms ga je dan wellicht zelf ook even te ver. Niks menselijks is ons vreemd.

Natuurlijk is er meer aan de hand denk ik. Maar werkt het in NL nu zo dat als je maar door zeurt als tegenpartij dat je dan toch een keer gelijk krijgt?????? Zowel de gemeente als de tegenpartij gaan niet naar de rechter omdat ze zelf al de inschatiing hebben gemaakt dat ze w.s bakzeil halen. De wethouder moest tijdens de hoorzitting met schaamrood op de kaken toegeven dat hij geen enkele grond had om de klagers in gelijk te stellen. Nu probeert men het middels een collectief om hem alsnog zijn papegaaien af te nemen. Ik denk dat menigeen hier toch ook even zijn emoties laat gaan.

En of er winnaars uit deze zaak komen. Nee dat denk ik ook niet

Henk


molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2010-02-14 - 19:05:10 send message to molineti

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

quote
Om dit soort situaties te voorkomen zal het nu maar zeker in de toekomst van groot belang zijn dat (beginnendeliefhebbers goed nadenken ;


Wel goed blijven lezen Henkhappy :)

Groeten Rene


wiechmann
Website Member
Posts :944

Website Member
2010-02-14 - 19:24:39 send message to wiechmann

quote
Gelukkig zijn er vele soorten vogels die weinig of geen lawaai maken.
Er zijn er zelfs die mooi fluiten



op mijn vorig adres floten mijn grijze roodstaarten prachtig maar kreeg wel problemen met buurvrouw die niet van vogels en kinderen hield.


remon
Website Member
Posts :28

Website Member
2010-02-14 - 19:39:10 send message to remon

De schuur van Wim is beter geďsoleerd als een gemiddeld huis er komt bijna geen geluid uit als de vogels binnen zitten en de kleppen zitten dicht. Dus dat hebben ze zeer goed voor mekaar en zoals ik al zei zijn de papegaaien van de fam bos geen echte schreeuwers ik heb hier een koppel blauwegele ara`s en woon in een woonwijk heb ze goed opgevoed zijn tam en geen schreeuwers doen ze dat wel moeten ze naar binnen. Vaak vraag ik zelfs aan de buren of ze er last van hebben en dat is niet het geval en ze vinden het ook niet erg als ze een keer schreeuwen we hebben hier in de buurt een hond zitten in een kennel die blaft de ganse dag daar hebben ze wel last van maar de gemeente doet er weinig aan dus het moet best mogelijk zijn om ara``s te houden in een woonwijk maar opvoeding is wel een sleutel woord.Hier voor heb ik agapornissen gehad nou die kunnen er ook wat van hoor daar werd ik weleens stappel gek van tuurlijk komen ze niet aan een goeie gil van een ara maar die kweken de hele dag.Ben ook van mening dat als ze je hobby kapot willen maken je ook gaat eregen aan hun hobby dat is toch wel menselijk denk ik


Picolet
Website Member
Posts :975

Website Member
2010-02-14 - 20:14:12 send message to Picolet

Op de hoorzitting is Wim naar mijn mening inzake geen bedrijfsmatigheid in het gelijk gesteld.

Door de gemeente is wellicht via deze omweg door de tegenvallende geluidsmetingen gekozen voor bedrijfsmatigheid om de buurman tegemoet te komen.

Overigens werd door de Telegraaf geschreven dat men bij het bezoek werd verwelkomt door een oorverdovend lawaai, zoals al eerder beschreven is deze collectie zeker behoorlijk luidruchtig.

Wellicht geeft het krijsen en roepen van de papegaaien dusdanig irritatie aan de omwonenden dat men het gezamelijk beu is en graag van hun rust willen genieten wanneer men buiten zit,

De oplossing; nodig de buren uit voor een rechterlijke uitspraak als je van je gelijk overtuigd bent.

Ruud




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 173 bezoekers op de site, waarvan 5 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede