Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Bedreiging Diefstal
Dit onderwerp is gesloten
Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



Picolet
Website Member
Posts :975

Website Member
2006-05-15 - 22:01:48 send message to Picolet

Je weet niet zeker of er een probleem in je collectie is omdat de ouders en de andere vogels niet getest zijn op virus.
De koper beweert dat er een besmetting is in de collectie en jij beweert dat ze geinfecteerd zijn bij de koper!!!

Jonge vogels kunnen pas met enige zekerheid getest worden op virus of dat ze hiervan vrij zijn na een leeftijd van minimaal drie maanden.

Juist het gesleep en het verkopen van veel te jonge vogels geeft virussen een kans zich te ontwikkelen op de locatie van de koper.

wellicht zijn er dragers van virus en weet de verkoper het niet of heeft oogkleppen op en denkt wat niet weet deer niet.

Een discusssie zonder einde en moeilijk te bewijzen wie de schuldige is.

De oplossing alleen vogels van drie maanden verkopen en niet leuren met babypapegaaien.

De kans bestaat dat er een drager of dragers aanwezig zijn in de collectie van August, het testen geeft ook geen waterdichte zekerheid dat dit ontdekt wordt, ik heb het fenomeen drager hieronder toegelicht en de eventuele gevolgen.

Dragers zijn vogels die aan het virus zijn blootgesteld, maar zich met succes tegen een besmetting hebben verzet, hebben de ziekte dus niet gekregen. Dragers kunnen een laag gehalte aan VIRUS hebben en kunnen zowel negatief als positief reageren op PCR-testen.
Wanneer het immuunsysteem van een volwassen, geïnfecteerde vogel een uitbraak van een ziekte tegenhoudt, kan de vogel de eerste maand wel het virus verspreiden. Andere groepen besmette vogels kunnen geen ziekteverschijnselen tonen, maar wel het virus mogelijkerwijs gedurende hun hele leven periodiek verspreiden. Deze geïnfecteerde vogels zonder ziekteverschijnselen worden “drager” genoemd. Hoewel het virus de veerstructuur van de drager niet aantast blijft het virus “slapend”aanwezig in organen als de lever, en wordt af en toe “actief”. Het probleem is dat deze dragers, wanneer het virus in slapende toestand verkeert, bij het testen via de PCR (Polymerase Chain Reaction)-test op PBFD vaak niet worden herkend, met een latere mogelijke besmetting van een vogelcollectie tot gevolg. Dragers zullen vrijwel zeker enkele, eveneens besmette nakomelingen produceren, die klinisch waarneembare symptomen van PBFD en of Polyoma vertonen, wat alsnog voor een onaangename verrassing kan zorgen. Deze dragers kunnen zorgen voor een sluipende besmetting in de collectie en lijkt mij zeer gevaarlijk. De “slimme” dierenarts die een drager allen maar als positief erkent vergeet dat de PCR test niet voldoende betrouwbaar is om dragers met slapend virus te herkennen. Deze dragers worden wel herkend met de HI test waar nog geen dierenarts over geschreven heeft in Nederland. . Dit is nu het grote gevaar en waarom ik het artikel geschreven heb. Dat dit virus besmettelijk is mag toch wel blijken dat volgens de dierenarts een groot gedeelte van de halsbanden en agaporniden besmet zijn als drager met PBFD en Polyoma


August
Website Member
Posts :48

Website Member
2006-05-15 - 23:12:11 send message to August

Een ding is zeker. Ik kweek nu al bijna 5 jaar met grijze roodstaarten.
Het koppel waarvan de zogezegde jongen van dood gegaan zijn heeft reeds verschillende nesten gehad en nooit was er een probleem.
Ik heb er zelfs een zitten van dat ouderkoppel die ik voor mezelf hou omdat hij een krom pootje heeft. Ik verkoop ook nog aan andere mensen. Die hebben ook nog geen enkel probleem gehad.
Het zou mij dus sterk verwonderen dat mijn vogels ziek zouden zijn.
Ik heb nog maar 1 pop dood aan legnood en 1 aan een kyste op de longen die opengegaan was.
Ik denk dat ik al lang sterfte zou gehad hebben van 1 of meer vogels of jongen die ik zelf heb opgekweekt.
Oudere vogels worden ook ziek en verspreiden evengoed ziektes. Ze hebben zelfs meer kans op ziektes omdat veel papegaaien door hun lange levensduur verschillende malen van eigenaar veranderen en met andere in contact komen.
Mijn vogels komen uit een gesloten bestand dat ik na jaren heb opgebouwd zoals het hoort met quarantaine periode, de juiste voeding, vitaminnen , enz.
Er komt ook nooit iemand vreemd in mijn kweekruimte.
Ik denk eerder dat er niet altijd aan de juiste mensen verkocht word. Ik heb ze dan ook verkocht omdat hij ze verder met de hand opvoedt en dan verkoopt als ze ouder zijn.
Blijkbaar is dit ook niet waar.
Ik verkoop ze en 14 dagen later staan ze ermee dood terug.sad :(


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2006-05-16 - 00:19:52 send message to tonnl

Bedreiging moet je nooit tolereren, aangifte en beveiligen is denk ik inderdaad de beste rectie.

Het voorval brengt wel wat anders aanhet licht, baby-papegaaien zijn extreem kwetsbaar.
Onder andere hierom strijdt het NOP al heel lang tegen handel in babypapegaaien.
Je kunt er ook zelf een les uit trekken: verkoop de vogels pas als ze minimaal 13 weken oud zijn en iedereen is beter af.
Ton.


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2006-05-16 - 00:29:49 send message to dooren

August ga er maar vanuit dat de handel alleen en alleen maar geintereseerd is in snelle winst en weinig risico. Dus ze verkopen liefst zo snel mogelijk.

Als je papegaaien kweekt voor baby-handelaren dan weet gewoon hoe dat wereldje in elkaar steekt.

Een hele goede reden om niet te verkopen aan dit soort mensen, ik snap ook echt niet de lol van dit soort kweekmethoden. (mijn mening)

Dus gewoon eisen dat onderzoek wordt gedaan naar de doodsoorzaak door een erkende en onafhanklijk vogelarts en de bedreiging even melden bij de politie. (en daarmee is de kous af)
Gert


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2006-05-16 - 08:23:25 send message to natasja

quote
Ik heb ze dan ook verkocht omdat hij ze verder met de hand opvoedt en dan verkoopt als ze ouder zijn.



Hoe oud waren ze eigenlijk toenje ze verkocht ?


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2006-05-16 - 13:36:49 send message to ParkietenPeter

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

Als ik dit hele verhaal lees, mis ik enkele dingen;

-Dreigen is een groot woord, heeft hij met een wapen voor je gestaan of alleen telefonisch? Welke bewoording heeft hij gebruikt en hoe heeft het hele gesprek gelopen? Hoe heb jij zelf gereageerd op zijn, en ik neem aan in eerste instantie normale, vraag of er iets te regelen valt?

Wij weten dit niet en horen het nu maar van één (geemotioneerde) kant. Hier kunnen wij geen objectief oordeel over vormen dan.

- Je geeft aan dat je geen vogel wilt vergoeden. Als particuliere verkoper heb je hier het recht ook toe. Zelfs als je een handelaar zou zijn en je verkoopt een vogel aan iemand die hem verder gaat verkopen geldt het consumenten recht ook niet eens. Wettelijke sta je dus helemaal in je gelijk.

Persoonlijk zou ik wel een regeling met die handelaar proberen te treffen. Hij heeft je altijd van je vogels afgeholpen en dit is in het verleden blijkbaar altijd goed gegaan. 5 jaar kweek je nu, dat is 5 x 2-4 jongen (1 of 2 ronden geteld) De jongen kosten jou niets dan het voer en ik neem aan dat je ze in de toekomst ook graag wilt afzetten. Persoonlijk zou ik de dode jongen gaan bekijken. Zijn het mijn vogels met mijn ringen, dan zou ik proberen in alle redelijkheid te zoeken naar een oplossing. Laat de jongen onderzoeken op doodsoorzaak )op zijn kosten). Jouw oudervogels laten onderzoeken heeft voor dit geval volgens mij totaal geen waarde.

Maar dat is persoonlijk.

Succes in ieder geval,
wink ;) Peter

ps, wat een typefouten.


mark smits
Website Member
Posts :67

Website Member
2006-05-16 - 14:03:31 send message to mark smits

quote
Wij weten dit niet en horen het nu maar van één (geemotioneerde) kant.


het kan best zijn dat we dit van een kand horen. volgens mijn hoor je ieder verhaal maar van 1 kant en nooit van bijden. tenzijn ale 2 de mensen aanwezig zijn.wink ;)


August
Website Member
Posts :48

Website Member
2006-05-16 - 15:02:23 send message to August

De bedreiging was telefonisch en bestond uit het volgende : Hij zei dat hij ook koffieshops heeft in Nederland en dat hij enkele zware jongens op mij ging afsturen. Het ging mij pakken geld kosten veel meer dan 2 roodstaarten. Hij ging voor mij niet in de bak gaan zitten maar ging het andere voor hem laten doen. Hij was constant aan het roepen en schelden ik kon er geen speld tussen krijgen. Hij ging mij op internet zwart maken met naam en al.
Mijn voorstel was dat ik de ouders en ook de dode jongen ging laten onderzoeken en kijken wat de oorzaak zou kunnen zijn. Als het zo was ging ik hem de jongen zonder probleem terugbetalen.
Hij kon geen dag wachten en moest direct zijn geld weer hebben anders ging hij mij blijven opjagen tot hij zijn geld kreeg.
Hij ging volk sturen om direct zijn geld op te halen zonder dat ik de dode jongen mocht zien of terugkrijgen. De jongen hebben nogthans mijn ringen aan dus kon er geen twijfel mogelijk zijn.
Ik denk dat hij gewoon probeerde dat ik zomaar geld ging terug betalen. Ik denk dat niemand dat zou doen
2 minuten later belt zijn vrouw om mij nog een ganse hoop verwijten naar mijn hoofd te slingeren.
Ik heb daarop gezegd dat als het zo zit en ze mij gewoon de kans niet laten om het te onderzoeken dat ik dan ook verder niets kon doen.
Ook heb ik gezegd dat ze me niet konden imponeren met hun manier van doen.

Ik heb weldegelijk mijn best gedaan en geprobeert om ermee te praten. Hij bleef maar roepen en schelden. Ik dacht die zal wel uitrazen maar dan werd plots de telefoon dichtgegooid.

De reactie van deze persoon is van het laagste wat ik heb meegemaakt. Dat ervoor hen geen oplossing komt hebben ze enkel aan zichzelf te danken.
Hetgeen mij ook nog stoort is dat er zo een enorme agressieve reactie komt voor 2 roodstaartjes.
Had hij normaal gehandeld en naar mijn voorstel geluisterd dan konden we er tenminste over praten.


Harry2
Website Member
Posts :22

Website Member
2006-05-16 - 15:18:29 send message to Harry2

Man en vrouw die samen handelaar zijn en in Nederland zo ken ik er maar 1 en die had toch een goede naam in Nederland????


broto
Website Member
Posts :1195

Website Member
2006-05-16 - 16:43:56 send message to broto

Ik mag aannemen dat de vogels geringd zijn.
Vraag hem of hij de ringen kan tonen, zonder dat ze zijn doorgeknipt, ik heb nog eens zo'n verhaal gehoord, vogels zogenaamd dood , geld opstrijken is dubbel verdienen.

Henk


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2006-05-16 - 17:29:13 send message to ParkietenPeter

Als jij hem voorgesteld hebt om ze, en zoals ik begrijp zelfs op jouw kosten, te laten onderzoeken, is het denk ik inderdaad goed om aangifte te doen en de zaak goed te documenteren.

Probeer evt. toekomende gesprekken op te nemen op band.


Pionara.nl
Website Member
Posts :309

Website Member
2006-05-16 - 18:03:30 send message to Pionara.nl

Zie PM


molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2006-05-16 - 18:28:40 send message to molineti

Dit bericht is 3 keer gewijzigd

Handelaren die babys opkopen en op verzamelplaatsen verder met de hand voeren om ze zo snel mogelijk weer door te verkopen,hebben mijn inziens totaal geen recht op garantie.

Dit soort handelaren dragen een aardig steentje bij aan het verspreiden van enge ziektensad :(

In mijn ogen is het zo met het kopen van levende dieren:
1)of je steld voorwaarde vooraf(B.V getestte vogels(wat geen waarde heefd bij ,,babys,,)
2)of je krijgt wat je koopt,en dan niet meer zeuren!!

Je weet tenslotte (als verkoper)niet wat de kopers met de aangekochte vogels gaan doen.
als ze ze B.V 1 dag en nacht in de kofferbak van de auto laten zitten op een hete zomerdag,kun je er vanuit gaan dat er een grote kans bestaat dat ze dood zijnsad :(

(dit heb ik vroeger ooit zelf meegemaakt met iemand die bij mij personatas had gekocht)


blg
Oud Lid
Posts :1027

Oud Lid
2006-05-16 - 20:58:40 send message to blg

Ben ik helemaal met je eens molineti, het beste leer je het op de harde manier, als je geen afspraken hebt gemaakt moet je nadien niet lopen janken.
Voor handelaren geld dat helemaal, hun zijn de profs en moeten het bedrijfs risico incalculeren, van al die keren dat hij winst heeft gemaakt krijgt august ook geen percentage mee.


paintim
Website Member
Posts :1049

Website Member
2006-05-16 - 23:39:18 send message to paintim

Even een vraagje van een leek in de vogelhandel.
Waarom worden die vogels zo jong verkocht?
Laatst las ik ook al een advertentie waarin kanaries werden gevraagd zo jong mogelijk.
Of je nu wel of niet aan wedstrijden meedoet,kanaries worden op zijn vroegst verkocht in oktober/november ruim na de ruitijd.Zangkanaries dikwijls nog later.
Vr.groeten van
Antoni




Onderwerp gesloten



Er zijn in totaal 144 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede