Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > WILDVANG MOET STOPPEN
Dit onderwerp is gesloten
Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



Ton Koek
Website Member
Posts :3551

Website Member
2009-07-15 - 13:30:11

Inderdaad nog steeds actueel dus...

Het gaat ook niet alleen om papegaaien en lori's. Ook Afrikaanse tropen worden massaal ingevoerd, tussen de mazen door is hier wel een wrange uitdrukking helaas.

De voorbeeldbeelden zijn gedateerd, de wantoestanden gaan nog steeds door. Het is naar mijn mening aan de liefhebbers SAMEN met de instanties hieraan een halt toe te roepen. Bij instanties heeft het een zeer lage prioriteit, laten wij dus vooral meldingen blijven geven aan bv de AID, wie weet...


barmsijscabaret
Website Member
Posts :20

Website Member
2009-07-15 - 15:58:44

Ton,

het vorige artikel gaat niet over import. Deze "stroper" verscheepte geen vogels, maar gebruikte ze om medische redenen. Zelfs een mens is in die contreiën niet veilig, laat staan een papegaai.



Picolet
Website Member
Posts :975

Website Member
2009-07-15 - 17:43:14

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

DE wijze woorden van Rupicola:

Daarnaast zie ik al jaren met enige regelmatig allerlei onderwerpen bij herhaling terugkeren in de vorm van steeds weer dezelfde nieuwe topics, hetgeen aangeeft dat de zoekfunctie op deze site voor velen blijkbaar teveel moeite kost.
Let wel, dat de ‘waarde’ van alle eerder geplaatste antwoorden en informatie hiermee in zekere zin als nutteloos wordt geclassificeerd!

Mijn laatste reactie op deze topic,foutje

Ruud


molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2009-07-15 - 18:01:23

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

in mijn ogen een beetje een schijnheilig filmpjesad :(

In het eerste gedeelte laat men zien hoe het niet moet,en laat men ook onder het mom van smokkel kaal geplukte(huiskamer) vogels zien.

op het eind zie je fotos van hoe het wel zou moeten zijn:

hierin zie je buiten fotos in het wild ook goed uitziende huiskamer vogels(die waarschijnlijk over een paar jaar weer in het eerste gedeelte van het filmje gebruikt kunnen worden)sad :(

In mijn ogen een filmpje samengesteld door iemand die papagaaien leuk vindt ,maar geen verstand van zaken heeft.

Tis maar een meninghappy :)

Groeten Rene


meyer
Website Member
Posts :1390

Website Member
2009-07-15 - 18:17:00

Maar wel de juiste mening Renee, dit was mij ook opgevallen. Dit zijn wat bij elkaar geraapte foto's om de boel weer eens wat op te hitsen.

Dit soort filmpjes en foto's blijven toch terug komen telkens als er weer eens iemand denkt iets nieuws ondekt te hebben.

Groeten Meyerwink ;)


chrislaevers
Website Member
Posts :970

Website Member
2009-07-15 - 20:11:14

Ik vind het net goed dat deze berichten blijven terug komen.
Oudere berichten worden minder gelezen en vaak ook als niet meer aktueel beschouwd.
('Oh ja, dat was toen...').

Wat de aktualiteit betreft...hoe komt het toch dat ik op twee jaar tijd en ik kom niet veel 'buiten' twee keer vanuit twee verschillende bronnen 'diplomaten' hoor vallen als het gaat over bepaalde Afrikaanse exoten?
Dat zijn toch twee werelden apart?
De 'onschendbaarheid' denk ik er zelf bij.
Er zijn smokkelaars en smokkelaars.

Hoe dat die transporten gebeuren? Ik weet het niet. Zijn deze vogels in kweekcentra gekweekt? Ik weet het niet.

Ik weet wel uit goede bron dat voor een diplomatieke post in Nigeria je een opleiding 'public relations' moet volgen. De lange arm en het geld onder tafel denk ik er bij.

In de andere Afrikaanse landen zal het ook wel zo'n vaart niet lopen wat de academische 'bagage' betreft als je ziet dat sommige regeringsleiders niet eens vlot kunnen spreken (op enkele uitzonderingen na natuurlijk).

Diplomatieke onschendbaarheid is 'the goose with the golden eggs'.
Wees maar zeker dat er mensen van hier daar duchtig aan meewerken. Zij weten toch ook dat AID of Agentschap Bos en Natuur en zelfs de Europese Commissie daar niets tegen vermag.

Ik wil ook opmerken dat malafide transporteurs van vogels vanuit Afrika of elders ook wel zullen uitkijken of iemand een verborgen camera heeft of niet.
Het feit dat er geen nieuwe filmpjes meer zijn wil dus niet zeggen dat alles deftig verloopt.

Christine










Picolet
Website Member
Posts :975

Website Member
2009-07-15 - 20:22:19

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Even voor de duidelijkheid, de Eurpeese Unie heeft een import verbod opgelegd. Dus de invoer is verboden, de export vanuit Afrikaanse landen niet.

Dus landen buiten de Europese Unie kunnen gewoon vogels legaal invoeren, de vangers legaal verkopen.

De hoge prijzen maken het aantrekkelijk om vogels over via smokkel de grenzen van de Europeese Unie binnen te krijgen. Vanuit het oosten bijvoorbeeld Estland, of Tjechie een enkele grens en zonder verdere grenscontroles naar nederland en de beurzen op.

Dus een achterdeur wat betreft de import van bepaalde vogelsoorten, en als ik eerlijk ben een prima manier om je bestanden op een betaalbare manier aan te vullen.

Het smokkelen via bijvoorbeeld kleding of handbagage is een ander verhaal, maar is was maar al te blij toen men destijds voor mij picoletten meebrachten uit Suriname.

Natuurlijk zijn er excessen, maar een paar vogels die redelijk vervoerd worden in de handbagage heb ik geen probleem mee.

Een smokkelvogel kan een welkom geschenk zijn om je vogelbestand met vers bloed te kunnen voorzien, of je moet met inteelt geen probleem hebben en een rommeltje en een letaal bestand gaan creeeren.

Ieder zijn mening,

Groeten Ruud



molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2009-07-15 - 20:38:32

Voor de importstop kochten wij zelden of nooit bij importeurs(voorkeur ging uit naar natuurbroed gezonde nakweekvogels)

Nu zou ik graag weer wat (jonge vogels)importvogels van bepaalde soorten willen kopen.

Op een nette manier geimporteerd en voor een behoorlijke redelijke prijs zou ik zeggen graaghappy :)

Voordelen;Vers bloed,kleine tot geen kans op PBFD,polyoma,kds en chlamydia.

Natuurlijk wel al;tijd goed in quarantaine blijven houden;want pacheco en watandere ziektes komen wel wat meer voor bij import vogels

groeten rene


dasc
Website Member
Posts :44

Website Member
2009-07-15 - 21:47:59

Ik zie 2 zaken:
*Vogels kwamen binnen in de Benelux bij een geregistreerde importeur en werden na de quarantaine verkocht.
*Vogels komen nu binnen in het Oostblok, gaan door de handen van meerdere tussenpersonen en worden dan hier verkocht.
Mocht ik een vogel zijn, ik zou wel weten voor welke manier ik koos. Ik ben vertrouwd met oost-Europa en ik vind de wantoestanden nu veel erger dan vroeger. Nu gebeurt alles in de illegaliteit.


chrislaevers
Website Member
Posts :970

Website Member
2009-07-15 - 22:33:35

Ieder zijn mening, Ruud.

Ik persoonlijk zou het gevoel hebben als ik zover zou moeten gaan om bv vers bloed Vidua fischeri te vinden, dat ik het kind met het badwater weg sluis. Mijn motivatie en creativiteit zouden vergruizen.
Mijn fascinatie voor natuurlijk gedrag van vogels, mijn povere al wankelende argumentatie om vogels in gevangenschap te houden en te kweken zou helemaal versplinteren.

Handbagage...

Ruud, als ik vogels verplaats voor enkele uren dan vind ik een loper al te eng. Ik heb er een maar ik gebruik ze niet.
Ik ben nochtans gespeend van alle sentimentaliteit.

Maar het is zeer positief dat alle meningen en visies hier aan bod komen.

Christine



whitebulldog
Oud Lid
Posts :1314

Oud Lid
2009-07-16 - 00:13:06

het probleem is dus dat import en export nog steeds hand in hand gaan, en zolang er nog genoeg geld aan is te verdienen om het via allerlei omwegen te doen, is , en blijft de vogel de dupe.
de filmpjes mogen dan gedateerd zijn, de mensen zijn inmiddels ook een les wijzer, en zullen nog meer trucs bedenken waardoor ze minder kans hebben om tegen de lamp te lopen, en ik denk niet dat dat ten goede is voor de vogels.

let wel ik gun ieder zijn verse "bloed"tbv zijn vogelbestand, maar het gaat om de manier waarop dat gebeurd.


Picolet
Website Member
Posts :975

Website Member
2009-07-16 - 09:59:23

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

DE oplossing?

Import op beperkte schaal toestaan, met goede vervoersvoorzieningen, quarantaine.

Helaas door een engelse motie met ondersteuning van Nederland geheel dichtgetimmerd. Dus ook op een goede manier met zowel voordelen van de exporterende landen als de vogelliefhebbers om zeep geholpen door een lobby die graag wil scoren bij de stemmers.

Overigens vind ik de gedachten gang van Christine vreemd, de vogels die ze heeft zijn toch ook van import afkomstig?

Als ze zo anti is dan had ze beter niet aan vogels moeten beginnen. Tenslotte heeft ze de cyclus van vangen, exporteren en kopen toch ook in stand gehouden door vogels aan te schaffen.

Ben je echt zo principeel, dan helemaal geen import vogels in je collectie houden. Zolas het spreekwoord zegt, zonder helers zijn er geen stelers.

Bovendien heeft een beginnende liefhebber van insecten en vruchteneters momenteel weinig keus waardoor ze wellicht snel afhaken. De liefhebbers met importvogels hebben vaak een uitdaging om iets voor het eerst te kweken. Persoonlijk heb ik met verschillende speciale soorten gekweekt vanuit importvogels. De jongen werden onverwant gemaakt door simpel te ruilen bij de importeur. Nu worden er bij bevoorbeeld tangara's broer en zus verkocht en vrolijk bij elkaar geplaatst. Het moge duidelijk zijn dat dit soort praktijken de kwaliteit niet ten goede komt en er zo rotzooi wordt gekweekt die ook nog voor veel geld van de hand worden gedaan omdat het o zo zeldzaam spul is.

Dus hopelijk weer snel op beperkte en op een goede manier weer import uit Afrika en Zuid Amerika om het binnen de hobby leuk te houden.

Ruud


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2009-07-16 - 11:44:58

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

Ik voel zeer met Christine mee, er zijn vele terechte bedenkingen bij onze hobby. Er zijn ook redenen om deze wel te beoefenen, maar die kunnen alleen de doorslag geven als dierenwelzijn altijd en altijd op de eerste plaats staat (en niet het kunnen houden van een bepaalde soort). Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat dieren bij illegale smokkel fatsoenlijk vervoerd worden.

Ik ben wel voorstander van beperkte import op een goede manier, maar als dit op een goede manier gaat dan zal dat ook invloed hebben op de prijs en dus zal smokkel lucratief blijven.


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2009-07-16 - 16:13:46

quote
ik vind de wantoestanden nu veel erger dan vroeger. Nu gebeurt alles in de illegaliteit.

Dat is dus het gevolg als mensen zich met dingen bemoeien, er dan achter komen dat het niet werkt, en zich dan weer in alle bochten kronkelen om hun geweten te sussen.

Zolang er afnemers zijn, zál er illegale import zijn. Daar kan geen enkel verbod tegenop.


chrislaevers
Website Member
Posts :970

Website Member
2009-07-16 - 19:39:50

Ja, Picolet, ik had er misschien beter niet aan begonnen.
De zwartkopwever stond niet op mijn programma en ik kende zijn naam niet. Ik ging ergens een vogel kopen en die wilden ze ook kwijt.
Idem voor de Vidua fischeriman, het was een wida maar dewelke? 25 euro.
Was ik er maar niet aan begonnen om carroussell vogels oude import te kopen.
Mijn nieuwsgierigheid, mijn drang naar het 'exotische' heeft me wellicht de das omgedaan.
Ik doe het nog steeds met de 'left overs' en de 'cast aways'. Dat is figuurlijk en/of letterlijk te nemen.
Mijn zwartmaskerroodbekwever en roodkopkolonie ' een twintigtal) zijn waarschijnlijk te oud om nog te broeden. Dit is hun eindbestemming en geen haar op mijn hoofd denkt er aan om vers bloed 'overseas' te zoeken ook al zijn deze vogels een plaag voor de oogsten.

Als er geen vers bloed meer is, wel dan is het maar zo. Er zijn genoeg soorten vogels om mee te kweken en plezier van te hebben. Waarom moet het net die ene zijn? Het geld? De jarenlange investering? Het prestige?

Mijn grootste zorg is eigenlijk om nakweek vogels niet in de verkeerde handen te laten vallen. Weet je wel, de impulskopers zoals ik er ook één was in 2005 en 2006.
Ik kreeg geen informatie toen maar die is er nu wel wat wevers betreft. Toch kom je schrijnende situaties nog steeds tegen. Informatie die er is wordt ook menige keer naast zich neergelegd.
DAT IS OOK EEN REDEN waarom ik anti import ben.
Stel je de wildvang zelf al voor...jongen die in de nest geen ouder meer hebben die ze gaat voederen...het transport ABC tot Z, dan de verkoop, de impulsaankopen, verkoop van de impulsaankoop en te vermenigvuldigen met naar eigen keuze... en zo'n enkelingen belanden bij mij.
Dan kijk ik zo'n vogel eens diep in de ogen en vraag :' Wat ben je? Oude import of nieuwe import?'
't Zal de vogel worst wezen. Hij is er en kan niet terug vliegen.

Wevers zijn natuurlijk geen papegaaien.
Er is een hiërachie onder de vogels in de vogelhouderij. Levensduurte, duur van kweek, gespecialiseerde voeding, kosten van geslachtsbepaling, da kosten...het varieert en heeft wel degelijk een impact op de vraag.
De genenpool... nog zoiets.

Ik recycleer alleen maar en heb zeer bescheiden nakweek.


Christine












Onderwerp gesloten



Er zijn in totaal 171 bezoekers op de site, waarvan 1 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede