Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Verkoop Garantie Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3 4
<<< vorige


lorie
Website Member
Posts :69

Website Member
2005-01-28 - 14:55:56

quote
een kweker van parkietjes moet ook zijn voliere's bekostigen , vogels voeren etc. ik denk dat die kweker uiteindelijk meer verliest op zijn vogels als de kweker die duurdere soorten houd en een aantal jongen voor een goeie 500 euro kan verkopen ( en dan heb ik het niet over winst maar een terugkomst van gemaakte kosten )



Sorry Natasja maar waar haal je deze wijsheden in godsnaam vandaan????????shocked 8O

Vind dit een typisch voorbeeld van overal maar over mee willen praten, terwijl je eigenlijk geen ervaring hebt met kweken en al helemaal niet over de kosten ervan.

Je hoeft niet op elke Topic te reageren !!wink ;)


Heb trouwens afgelopen donderdag een nieuw koppel lories aangeschaft. Papieren kwamen (toch)overeen met ringnummers (DNA certificaten), vogels in de hand gehad en geen gebreken geconstateerd. Vanaf het moment dat ik bij deze meneer de deur uit ging is het risico voor mij. Ik heb tenslotte de vogels met mijn volle 100 % verstand gekocht! Als er daarna nog iets gebeurd dan is dat het risico van het vak.....

Ben in ieder geval ontzettend gelukkig met mijn nieuwe aanwinsten laugh :Dlaugh :Dlaugh :D




natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-01-28 - 15:19:16

quote
Sorry Natasja maar waar haal je deze wijsheden in godsnaam vandaan????????

Vind dit een typisch voorbeeld van overal maar over mee willen praten, terwijl je eigenlijk geen ervaring hebt met kweken en al helemaal niet over de kosten ervan.

Je hoeft niet op elke Topic te reageren !!




Kweken/fokken gebeurd op meer dan alleen het vlak vogels hoor, ervaringen kunnen ook opgebouwt zijn op andere vlakken als vogels , Ik hoef helemaal geen kweek ervaring te hebben om in een topic te kunnen antwoorden anders is het als ik ga beweren kweekervaringen te hebben maar dat zie je mij nergens doen.
een beetje onzin dus om dat zo te stellen , ik reageer op topics die ik intresant vind , ik geef geen adviezen aan mensen waar ik totaal geen verstand van heb dus ik vind het complete onzin dat ik dan eerst maar eens moet kweken voor ik over garantie mee kan praten en ik vind het ook erg kortzichtig overkomen om dan telkens maar weer gewezen te worden op het feit dat ik niet kweek dus een zogenaamd recht tot spreken niet zou hebben.


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2005-01-28 - 15:33:49

Het al dan niet kweker zijn heeft natuurlijk niets te maken met het gekwalificeerd zijn om te reageren op een topic als dit over garantie en redelijkheid rond koop en verkoop van vogels. Niemand komt het recht toe om te beoordelen of iemand de juiste deskundigheid heeft om op een forum te reageren. De mate van deskundigheid blijkt vanzelf wel uit de reacties. Voor veel discussietopics is deskundigheid overigens nauwelijks tot niet vereist, aangezien het om opinies gaat over hoe om te gaan met de natuur, met kopers van vogels etc.


oranjekuif
Oud Lid
Posts :464

Oud Lid
2005-01-28 - 18:42:04

quote;
------------------------------------------------
je zou haast gaan denken dat het vooral de kwekers van de goedkopere soorten om de hobby te doen is en de kwekers met de duurdere soorten toch de prijs meer in de gaten houden ..

----------------------------------------------

Er zijn ook kwekers van de duurdere soorten waarbij het puur om liefhebberij gaat.

Volgens mij werkt het zo:
Je kweekt wat jongen,verkoopt die en koopt iets anders,(een grotere uitdaging of iets mooiers,dus meestal duurder)terug.
Als Je goed kweekt,kun je meer verkopen ,en ook weer meer (of duurdere) terug kopen.

Je moet de prijs vam een vogel eigenlijk niet als geld zien maar een beetje oneerbiedig gezegd
als een ruilmiddel.
Je kweekt B.V 5 agaporniden verkoopt die en koopt er een rosella of zo voor terug
(dit geldt natuurlijk alleen voor kwekers,)
voor mensen die een vogel in de huiskamer willen blijft het natuurlijk een berg geld die ze moeten betalen.

Dus er zijn ook zeker liefhebbers onder de houders van duurdere soorten.

MVG Renewink ;)


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-01-28 - 19:14:20

daar twijfel ik ook niet aan happy :)

maar een vogeltje van 15 euro is sneller gegeven als een vogel van 500 euro , wat op zich natuurlijk ook logisch is maar in verhouding is dat vogeltje van 15 euro toch eigenlijk net zo waardevol voor een kweker met goedkopere soorten ?

Ja volgens mij sla ik ook compleet de plank mis met mijn uitleg hoor ..
even een voorbeeld ..

een kweker met 10 parkietjes van 10 euro per stuk , geeft na het overlijden van een vogel als garantie een nieuw vogeltje mee van 10 euro .. dat is dus 10 % "verlies" op zijn bestand

een kweker met 10 ara's van 1000 euro per stuk .. zou die een ara als garantie geven dan is dit dus ook 10% verlies op zijn bestand ..

alleen de parkietenkweker zal dit sneller doen als de ara kweker .. dat bedoel ik dus eigenlijk te zeggen terwijl in verhouding het parkietje net zo waardevol is voor de kweker als de ara is.
van daaruit gezien en misschien zie ik dat dan verkeerd en moet ik de waarde van de vogels meer in acht nemen , maar van daaruit gezien vind ik het respectabeler als die parkieten kweker 2 jongen weg geeft ipv die ara kweker 1 jong weg geeft .
Dat bedoelde ik dus eigenlijk , de parkietenkweker is dan misschien meer hobbymatig bezig als de ara kweker ( en uitzonderingen zijn er altijd maar ik denk dat dit toch wel een groot algemeen plaatje is ..)


thuis
Website Member
Posts :347

Website Member
2005-01-28 - 19:27:22

In deze laatste discussies (sneller parkietje of ara vergoeden) moeten we natuurlijk ook niet vergeten dat een parkietje a) meer jongen oplevert per nestje en b) sneller en gemakkelijker tot kweek overgaat. Een parkietennestje is toch snel 6 jongen, bij ara's en kaketoe's mag je al blij zijn als je 2 jongen op stok krijgt en dat max. 2x (?)per keer dus ik ben het eens met de stelling dat een relatief eenvoudig te kweken vogeltje sneller tot een vergoeding kan komen dat een kweker met zeldzame en dure vogels. Neemt niet weg dat de koper natuurlijk altijd een eigen verantwoording en risico houdt want het zijn levende dieren en geen apparaten waarvan je de werking kan garanderen.


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-01-28 - 19:45:42

ja daar heb jij weer gelijk in , wat dat voorbeeld betreft kan ik me dat ook wel voorstellen inderdaad.


Lennart
Oud Lid
Posts :721

Oud Lid
2005-01-28 - 19:50:19

quote
Je kweekt wat jongen,verkoopt die en koopt iets anders,(een grotere uitdaging of iets mooiers,dus meestal duurder)terug.
Als Je goed kweekt,kun je meer verkopen ,en ook weer meer (of duurdere) terug kopen


Dit is nu precies waar het om draait in de HOBBY-kwekerij/fokkerij. Ik zelf heb 15 jaar gefokt met Shetlanders op het hoogste niveau! Dus ik mag misschien wel stellen dat ik wel degelijk ervaring heb als hobbyfokker en ben het met Natasja eens dat je ook ervaring kan hebben op andere fok/kweek-gebieden! Overigens heb ik aan ruim 24 veulens, waarvan er enkele in de Nederlandse top meedraaien nu ze volwassen zijn, echt geen kapitalen over gehouden en is het meeste geld opgegaan aan de veulens zelf en het aankopen van betere merrie's! En als ik achteraf de totale rekening opmaak van die 15 jaar, dat het me uiteindelijk alleen maar geld heeft gekost! En dat mag voor een hobby!

Maar de discussie ging over garantie en dan ben ik het met diverse mensen eens dat je SAMEN tot overeenstemming komt en dan tot koop overgaat dat dáár dan ook de verantwoordelijkheid begint voor jou als koper.

Lennart wink ;)


senna
Oud Lid
Posts :72

Oud Lid
2005-01-30 - 11:37:09

Ik heb Valkparkietjes en edelpapegaaien waar ik mee kweek.

Als ik een valkparkiet verkoop en het zou bij sectie blijken dat het "mijn schuld" is dan zou diegene bij mij, niet zijn geld terug krijgen, maar wel een andere vogel.

Stel dat dit zou gebeuren bij een Edel van 500 euro wat ze bij mij kosten, zou ik het zelfde reageren. Mij maakt het geld niets uit! Maar er moet wel vast komen te staan dat het "mijn fout is"

Ik vind het net zo erg als er een kleintje komt te overlijden van een parkiet die meer eitjes/kleintjes krijgt als dat er iets met mijn edeltjes is. Cruciaal is of het aan mij ligt.



HOBBYKWEKERIJ
Website Member
Posts :71

Website Member
2005-02-07 - 22:05:41

beste
je moet zorgen dat je vogels als kwekers tip top in orde zijn en regelmatig ook de broedparen laten testen om alle ziektes uit te sluiten
wat ben je met een garantie als je al zielveel houd van je aangekochte vogel
onze vogels worden allemaal getest voor verkoop
de vogel word duurder in verkoop maar zo voorkom je teleurstellingen en heeel veeel verdriet


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-02-07 - 22:24:14

testen geeft ook geen enkele garantie ..



Pagina : 1 2 3 4
<<< vorige

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 244 bezoekers op de site, waarvan 2 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede