Het gaat niet om aantallen die goed zijn afgelopen.
Onze bezorgdheid gaat uit naar de aantallen die het loodje gelegd hebben.
Stuk voor stuk zijn deze mensen ook met volle moed aan handopfok begonnen, voorzien van adviezen van horen en lezen, aangevuld met info van de vorige eigenaar.
Zijn deze mensen met volle moed huiswaarts gekeerd, met hun nieuwe aanwinst.
Niet wetende wat hun te wachten stond, maar ergens op het pad naar zelfstandigheid van hun nieuwe aanwinst, is er iets drastisch verkeerd gegaan, door onervarenheid/onkunde, hebben ze toch voortijdig afscheid moeten nemen van hun baby, die ze vanaf dag 1 in hun hart hadden gesloten.
Vraag eens aan hun wat de mening is over handopfok door beginners/leken, vraag ook eens hoe het voelt, om zo'n jong leventje te zien en voelen sterven in je handen, de radeloosheid, wel willen maar niets kunnen doen, puur omdat je geen voldoende kennis hebt/had.
Vraag ook eens, naar de laatste blik van het babytje, voordat hij/zij voorgoed de ogen sloot.
Nogmaals, het promoten van handopfok door beginners/leken, is verwerpelijk, al was het maar om een baby te redden van de DOOD.
Dat geldelijk gewin een motivatie zou zijn voor handopfok.
Zal je even uit je droom helpen.
De snelle manier.
baby's 5/6 weken oud, opkoper erbij 350/375 euro per stuk recht uit het blok, afrekenen, en geluk ermee.
Afspraak word gezet voor de volgend ronde.
De superhoge winst manier.
Zelfde baby's, maar nu worden ze door de kweker op de leeftijd van 6 weken voor handopfok naar binnen gehaald.
Voor minimaal 6/7 weken worden ze met alle zorg omringd, om op/uit te groeien tot een papegaai die aan alle verwachtingen kan voldoen.
Dan komt de dag dat ze weg gaan naar een warm plekje wat ook de kweker geregeld heeft, door selectie toe te passen, weet hij voor 99% zeker die heeft een warm en welkom plekje.
Dan is het tijd om de grote winsten eens te gaan tellen, waar men het zo over heeft.
Voor 29 euro BRUTO per week heeft hij/zij zich ingezet alware het dat er aan het eind van de rit een miljoen lag te wachten.
Dus geldelijk gewin is niet de motivatie om handopfok ter hand te nemen, de snelle manier brengt meer op.
En geloof me maar, heb ik er 100 per dag van 6 weken oud, kom ik er 100 tekort, schommelingen in aanbod maken dat de prijzen onderhevig zijn aan een stijgende lijn.
Dus wat kan de motivatie dan zijn, om toch hier niet aan te beginnen of aan mee te werken (snelle manier)wel te verstaan.
Voldoening gewoon puur voldoening, een fijn gevoel eraan overhouden, samen kunnen zeggen tegen elkaar, zo die heeft ook weer een warm en welkom plekje, dat gezin of die persoon is gelukkig voor tig jaren, gewoon kunnen zeggen Coco of hoe hij/zij ook heet, het gaat je goed.
Noem het zoals je wilt, liefde/bezorgdheid/verantwoording of eventueel hartstikke crazy, feit blijft wel, deze baby's zullen niet sterven in de handen van hun nieuwe baasje.
Het uitdragen/promoten van deze manier lijkt me vele malen beter voor de aanstaande huiskamer papegaaien/ara's/kaketoe's dan eender welke andere manier.
Want laten we wel wezen, laat het belang van de vogels die ingezet worden, voor een verder leven in de huiskamer, boven alles staan.
En voor diegene die in stilte dromen van een huiskamer kameraadje.
A.U.B, ga voor zekerheid laat voor pakweg 125 euro geen babytje in je handen het leven laten.
Geloof me, het is het niet waard, de teleurstelling, het ontwaken uit een nachtmerrie is vele malen lichter, om maar niet stil te staan bij wat je de vogel in kwestie aan doet.
Ondanks dat je eraan begint met de allerbeste bedoelingen.
Bedenk ook, eenmaal op de trede der zelfstandigheid aan gekomen, is er nog een lange weg te gaan, voordat je kunt spreken van een echt maatje voor het leven.
Wie ga je bellen/vragen om hulp op dit gebied, Gostbusters (snelle manier jongens).
Vele geven het op, en de eens zo gewenste huiskamer kameraad, slijt zijn dagen in stil lijden, opgesloten voor de rest van zijn leven, en in het gunstige geval, word hij/zij getollereerd en mag soms met handschoenen aan op de hand van zijn verzorger een rondje kamer doen. jonge jonge wat hebben we een pret.
Peter.