Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > VOOR MIJ MAG ER EEN LABEL KOMEN VOOR HOBBYKWEKERS DIE EXTRA NADRUK LEGGEN OP KWALITEIT EN GEZONDHEID Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



Wickingh
Website Member
Posts :1058

Website Member
2005-03-24 - 10:21:50 send message to Wickingh

Hallo,

Als er een bepaald systeem of het nu een keurmerk,paspoorten,of ander is zou komen, zal het niet betekenen dat degene die niet meedoet niet goed bezig is . Maar dat degene die daaraan meedoet juist wel. Dit vind ik een positievere benadering. Bedenk ook eens dat iemand uit bijv. Den Ilp , daar niet aan mee kan doen, omdat hij niet aan bepaalde kriteria voldoet.Alleen al door dit feit vind ik plannen in deze richting meer dan het overwegen waard.

mvg Frank


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-03-24 - 10:43:46 send message to Hawkeye_NL

Van dat laatste zou ik niet zo zeker zijn Frank.
Als er ooit iets is bewezen dan is het wel dat mensen zoals die uit den Ilp juist voorop komen te staan in dat soort zaken. Is het niet bij jouw systeem dan kopen ze er zelf wel een systeem voor die dan beter en duurder moet zijn dan jouw systeem. Uiteindelijk weet de koper dus nog niet waar deze aan toe is.

En tja, als hij zelf de geldschieter is achter een nieuw te hanteren systeem wie wil jij dan meebrengen om hem zelf van de lijst te laten houden?

Het nadeel van elk systeem is dat het zo sterk is als de zwakste schakel!

Erwin


Wickingh
Website Member
Posts :1058

Website Member
2005-03-24 - 11:55:30 send message to Wickingh

Hallo Erwin,

als hij mee zou doen zal hij ook aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen, ik noem maar testen op bepaalde ziektes,als in een paspoorten systeem een handtekening van een erkende vogelarts staat nadat ze getest zijn en hij doet dat niet heeft zijn paspoort minder waarde. Gaat hij zich door zo'n systeem wel aan die voorwaarden voldoen hebben we met z'n alle gewonnen hij , de kweker en de koper.Misschien denk ik wel te simpel en zal er lang over nagedacht moeten worden om het een en ander in juiste banen te leiden, ik besef dat het proefballonnetjes zijn en dat ik ook nog de oplossing niet helemaal heb.

mvg Frank


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-03-24 - 12:31:38 send message to Hawkeye_NL

Frank, een ieder die dennis echt kent en zijn handelen die weet dat hij regelmatig de steun heeft van een bekende vogelarts in A'dam. Deze arts heeft al menig maal zeer positieve uitspraken gedaan over dennis en zijn kwekerij.
Sterker nog, als je deze arts zou vragen waar je het best een vogel kunt kopen dan is zijn eerste ( wellicht gesponsorde) antwoord: Dennis!

Het zijn juist de klanten die erg ontevreden zijn en de duppe worden of zijn geworden van zijn praktijken.
Een paspoort waar eenzelfde arts in zou kunnen zitten als een van de weinige vogelartsen zou ook daar dezelfde ( wellicht gesponsorde) uitspraken gaan doen!

Erwin


Wickingh
Website Member
Posts :1058

Website Member
2005-03-24 - 12:47:36 send message to Wickingh

Hai Erwin,

dat was mij niet bekend , maar dat zegt wel wat over de betrouwbaarheid over deze arts.Maar het zal wel zo zijn dat als deze man zijn handtekening zet in paspoorten van ongeteste papegaaien dit als fraude kan worden bestempeld, en als er een goede organisatie achter zit dit aangepakt kan worden. Want Den Ilp valt binnen de kortst mogelijke keren door de mand als hij paspoort papegaaien gaat verkopen zonder dat ze getest zijn.

mvg Frank


adriaanbaan
Website Member
Posts :154

Website Member
2005-03-24 - 13:41:12 send message to adriaanbaan

Laat kwekers en handelaren gewoon de wettelijke half jaar gezondheidsgarantie zwart op wit aan de koper meegeven.
Als winkelier was ik er in het begin ook huiverig voor dat er misbruik van gemaakt zou kunnen worden en ik zou kunnen opdraaien voor eventuele ongelukjes zoals gebroken nek bij het vliegen tegen een ruit etc etc.
Mijn klanten krijgen bij aankoop een verzorgingsboekje mee over hun vogel, een recente gezondheidsverklaring van de dierenarts, en zwart op wit hun garantie. Gaat er toch iets behoorlijk mis na laat zeggen 4 maanden dan mag de klant kiezen voor een gespecialiseerd dierenarts naar haar/zijn keuze om de vogel te laten onderzoeken. Komt de dierenarts tot de conclusie dat het bij de aankoop misschien al is misgegaan, ben ik als winkelier aansprakelijk en regel het met de klant, en betaal natuurlijk ook nog eens de dierenartskosten.
Als kwekers er zeker van zijn dat hun dieren gezond zijn en een goede weerstand hebben dan mag dit toch geen probleem zijn?

groetjes Adriaan




Raimond Wolfert
Website Member
Posts :111

Website Member
2005-03-24 - 14:22:40 send message to Raimond Wolfert

Ik denk dat een stamboom-achtig idee, niet alleen geld of je kwaliteit levert, maar ook kan je met stambomen ook beter de raszuiverheid bewaren. Dit is nu niet te controleren.
Ik heb 2 koppels, en ze komen alle 4 bij andere kwekers vandaan. Zijn ze nu geen familie?

Ook denk ik niet dat er een soort elitekwekers zullen komen. Mensen die serieus met hun hobby bezig zijn, weten het kaf toch wel van het koren te scheiden, meestal.

Je kunt bij stambomen ook beter op eigenschappen gaan fokken. Aanhankelijke vogels voor de huiskamer bv.



ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-03-24 - 17:17:07 send message to ParkietenPeter

Adriaan,

Het is zoals ik al eerder schreef dat een beroepskweker/winkelier de prijs (bijna)verdubbeld en geeft dan gerust een jaar garantie. Valt ie geen bult aan. Ik moet wel zeggen dat ik bij hem alleen maar het voer haal. Nu heb ik gelezen, via tv programma 'in je recht', dat de bewijslast in de eerste 6 maanden bij de verkoper ligt. Zij zou dan moeten aantonen dat de vogel gezond was bij verkoop. Na 6 maanden moet de koper dit aantonen. Kan mij alleen nog niemand aangeven welke wetsregel het is.

Raimond,

Dat is wat ik al eerder stlede dat er binnen de vogelwereld bijna niemand is die een echte afstammingslijn bij houdt. naturlijk zijn er kwekers die zooeasy gebruiken. Maar de meeste gebruiken het alleen voor hun eigen vogels. In mijn ogen geeft dit natuurlijk geen volledig beeld. Om dit via een rasvereniging vast te leggen is wellicht een goeie. Hoewel ik mijn twijfels heb, zou ik er wel aan mee willen werken.

Wie start?

wink ;) Peter


Wickingh
Website Member
Posts :1058

Website Member
2005-03-24 - 17:42:32 send message to Wickingh

Beste Adriaan,

ik ben erg blij dat jij je verantwoordelijkheid wel neemt, ik neem dat in ieder geval maar aan . Ik wil toch positief blijven he.Maar je zal met me eens zijn dat veel van jou collega's met deze wettelijke bepalingen al de hand lichten , laat staan met hun morele verplichting. Ik lees ook dat je een gezondheids dokument bijvoegd daar zou makkelijk een soort paspoort van gemaakt kunnen worden.Ik juig dan ook ieder positief initiatief in deze richting toe. Ik geloof ook dat de meeste mensen het met me eens zijn dat er iets zou moeten gebeuren , dat alleen de manier hoe en de uitvoerbaarheid ter discussie staan.Ik geloof dan ook dat iedere partij op de lange duur er bij gebaad is als het een en ander beter geregeld zou worden.

mvg Frank


Raimond Wolfert
Website Member
Posts :111

Website Member
2005-03-24 - 18:00:35 send message to Raimond Wolfert

Het stamboek van poicephaluspapegaaien is ook door liefhebbers begonnen, waarom zouden andere soorten dan niet gaan?


pluimenest
Website Member
Posts :129

Website Member
2005-03-24 - 18:25:41 send message to pluimenest

Ik ben zelf kweker van tropen, kleinere vogeltjes van 8 tot 20 gr.
De levensduur van deze vogeltjes is zo wis zo korter dan van grotere parkieten en het risico op sterfte is dan ook heel wat groter dan bij parkieten in het algemeen.
Een label zoals hier wordt aangehaald betekend in fiete een produktcertificatie en omvat in grote lijnen volgende aspecten :


Pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-03-24 - 18:35:57 send message to Pattie

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Wie heeft er ervaring met het samenwerken van doomalen en dennis..?? en het vervalsen van papieren..??

Ik heb dit namelijk ook wel eens gehoord maar als meneer van doormalen dit doet en er is een bewijs dan is hij een strafbaar feit aan het plegen en kan hij daar, naar mijn idee, wel eens slecht vanaf komen..?


pluimenest
Website Member
Posts :129

Website Member
2005-03-24 - 18:37:24 send message to pluimenest

Zal maar verder gaan er liep iets mis.
De aspecten waarover ik het had zijn devolgende:
1) een visueel iets waaraan de koper kan zien dat het "label" nog steeds geldig is
2) een certificaat waarin de criteria vermeld zijn waarop men zich basseert voor het toekennen van het "label"
3) een periodieke opvolging (bv. controle van het produkt om de 2,3,4 ...maand)
Deze aspecten dienen gecontroleerd te worden door een onafhankelijke instantie die op haar beurt gecontroleerd dient te worden door de overheid.
Zoals jullie kunnen zien geen gemakelijke karwei om over de kostprijs nog maar te zwijgen.
Andere systemen hebben mijn inziens geen enkele waarde.
Bv. "welke garagist zal je zeggen dat hij slechte wagens verkoopt?" Juist geen enkele.
Ik lees ook dat hierover politici zijn aangesproken, nu niet direct de beste oplossing, deze mensen wensen maar 1 ding en dat is in de belangstelling te komen.
Ik kan hierover nog enige tijd doorgaan maar ik hoop dat het niet ingang vindt in het tropenwereldtje, en tot slot kan ik enkel zeggen "Goede wijn behoeft geen krans"


Wickingh
Website Member
Posts :1058

Website Member
2005-03-24 - 18:39:39 send message to Wickingh

Hallo Pattie,

ik zou hierover een nieuw topic starten als ik jou was,

mvg Frank


Pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-03-24 - 18:40:24 send message to Pattie

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

wrom..? lamaar ik vraag het wel niet..




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 105 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede