Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Baby grijze roodstaartjes, wat nu? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



ktmgek
Website Member
Posts :113

Website Member
2010-08-23 - 22:57:00 send message to ktmgek

echt heel mooi.

groeten leon


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2010-08-24 - 00:03:11 send message to Karel

Ik heb het hele topic nog eens nagelezen en de foto's bekeken en ik moet zeggen dat dit een uitstekende reclame voor de hobby is.

De mensen die topics plaatsen in de trant van: "Ik heb een ruime kamervoliere van 60x40 cm met 4 parkieten....wat kan daar nog bij?"shocked 8O zou ik willen adviseren een voorbeeld te nemen aan de manier waarop hier met deze papegaaien wordt omgegaan! Zo hoort het namelijk!


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2010-08-24 - 09:40:32 send message to johanblok

Ik zie het topic nu pas.
Fantastisch om te zien hoe deze vogels gehouden worden! Werkelijk uniek, zeker voor grijze roodstaarten! happy :) happy :) happy :)

Wat een contrast met wat men zoal kan lezen in papegaaienbladen over de huisvesting van afrikaanse papegaaien... (voorzover de aanbevolen kistkooien nog 'huisvesting' genoemd kan worden).

Ik kan erg meevoelen met de zorgen over de toekomst voor de jongen. Uitendelijk kun je niet meer doen dan met zorg een toekomstige verzorger te kiezen en het uit handen te geven.

Ik denk dat tamme vogels die vaak solitair gehouden worden uiteindelijk het slechtst af zijn.


whitebulldog
Oud Lid
Posts :1314

Oud Lid
2010-08-24 - 21:15:25 send message to whitebulldog

quote
De mensen die topics plaatsen in de trant van: "Ik heb een ruime kamervoliere van 60x40 cm met 4 parkieten....wat kan daar nog bij?" zou ik willen adviseren een voorbeeld te nemen aan de manier waarop hier met deze papegaaien wordt omgegaan! Zo hoort het namelijk!




Begrijp helemaal wat je bedoeld,en ben het ook wel met je eens, maar als de mensen nu eerst eens beginnen ( niet iedereen beschikt over evenveel ruimte om zo'n prachtige vlucht te bouwen) om het aantal, en soort vogels aan te passen aan de ruimte die ze hebben zijn we al een heel eind.

er zijn ook vogels die van klauteren houden, dus kan je de ruimte bijv anders inrichten dan van soorten die van vliegen houden etc etc.
Probeer de dieren een zo goed mogelijk leven te geven, ze zijn en blijven van ons afhankelijk.


Bons
Website Member
Posts :24

Website Member
2010-08-25 - 13:24:14 send message to Bons

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Bedankt allemaal happy :)

Ik vind zo snel geen knopje voor een quote maar op de vorige bladzijde vraagt iemand of ik nu anders voer.

Nou niet echt, moet dat? Ik voeg wel eens 3x per week calcium en eens per week vitamine toe aan het water.

We voeren zaadmengsel zonder pinda's en harrison pellets. Normaal moeten de pellets echt op voor ze nieuw zaad krijgen, maar nu laat ik ze kiezen en ze voeren het beide.

Ze krijgen elke dag wat eivoer en ik probeer heel bewust iedere keer een ander stukje fruit of groente aan mams te slijten.

Dit in de hoop dat de jongen daar wat van krijgen en zo aan veel verschillende smaakjes wennen. Toch wel fijn als ze alles lusten straks.

Zo jammer dat we pa geen plezier doen met een kersje, aardbei, stukje appel, peer of kippenkluifje. Die lust naast zijn voer alleen droge crackers.

Maar toen hij bij ons kwam (beide vogels zijn 2e handsjes die we nu 14 en 13 jaar hebben) at ie alleen mais en nu in elk geval zaad en pellets dus dat is een hele vooruitgang. En als je dan ziet hoe hij er toen uit zag en nu happy :) Geen gepluk meer, geen diaree meer.

We voeren wel meer, er hangen nu 3 bakken die 's ochtends en 's avonds gecontroleerd worden.

En @ WhiteBulldog: daar ben ik het mee eens. je moest eens weten hoe vaak ik niet de vraag krijg waarom we van die ene grote vlucht geen 6 kleineren maken en meer koppels huisvesten. Maar dat is helemaal onze bedoeling niet, het is zelfs nooit de bedoeling geweest te gaan kweken, dat is ons in de schoot geworpen door ze dit te bieden en toevallig bleken het een man en een pop.

Op zich kunnen grijsje best in een kleinere vlucht, ik moet zeggen dat ze alleen vliegen als ze ergens van schrikken of lopen ze te langzaam gaat. Ze klimmen en lopen liever. Een buitenvlucht met fijne klimboom en een goed geďsoleerd binnenverblijf hoeft meteen zo huge. Op 4vierkante meter kan je ook al iets heel leuks neerzetten. Maar ja, als je op 4 vierkante meter 4 koppels wilt huisvesten... sad :(

Ze hebben beide wel mooi ontwikkelde borstspieren en een goede conditie door dat vliegen trouwens.


Ton Koek
Website Member
Posts :3551

Website Member
2010-08-25 - 14:30:29 send message to Ton Koek

quote
op de vorige bladzijde vraagt iemand of ik nu anders voer.
Nou niet echt, moet dat?

Het vierkante knopje met de A er in is quote.

Ik was het die dat vroeg, maar gewoon uit nieuwsgierigheid. Ik heb zelf geen papegaaien, maar ik leer graag van alles bij. happy :)


Bons
Website Member
Posts :24

Website Member
2010-08-25 - 14:54:03 send message to Bons

Hey Ton, ik zie wel een knopje met een A erin maar dan kan ik niet jouw tekst selecteren. Als ik er op druk gebeurd er niets.

Naja maakt niet uit. happy :) En voor wat betreft het leren, dat gaat voor ons ook op hoor, na al die jaren kromsnavels is dit allemaal nieuw. happy :)


Bons
Website Member
Posts :24

Website Member
2010-08-29 - 23:27:23 send message to Bons

Gisteren hebben we weer een socialisatie sessie ingelast en de gelegenheid gebruikt om foto's te maken.

Eerder die week had ik ze ook al twee keer even bij me maar daar heb ik geen foto's van.

Ze groeien als kleine kooltjes, de rode staartjes zijn nu bij alle drie goed zichtbaar happy :) Gisteren bleef Koko nadat wij al klaar waren met de jongen lekker buiten. Roxy vloog naar binnen zodra het luik weer open ging om linea recta door het invlieggat te kijken of iedereen er nog was. Het lijkt er op alsof Koko, hoewel ze het echt niet leuk vind hoor, er in elk geval wat meer vertrouwen in krijgt, dat ze niet ineens een leeg blok vind.

Ik voel me ook echt een beetje schuldig als ik met mijn armen vol kleintjes sta maar als we op deze manier vast "iets" kunnen opbouwen met de kuikens maakt dat veel goed.








caliber
Website Member
Posts :120

Website Member
2010-08-30 - 07:25:37 send message to caliber

mijn complimenten hoor. Ziet er erg goed uit. happy :)


oli4
Website Member
Posts :745

Website Member
2010-08-30 - 08:27:46 send message to oli4

Heel mooi resultaat!!
mag je trots op zijnwink ;)


Kilian
Website Member
Posts :151

Website Member
2010-08-30 - 17:15:29 send message to Kilian

ziet er echt schitterend uit.


Bons
Website Member
Posts :24

Website Member
2010-09-02 - 17:57:15 send message to Bons

En maar weer een updeetje happy :)

Dinsdagmiddag heb ik het binnenhok weer schoongemaakt omdat er door die enorme stortbuien water op de betonvloer was blijven staan en er ergens vocht doorgetrokken was. Dus de bodembedekking was vochtig en moest er uiteraard zo snel mogelijk uit ondanks dat ze niet op de grond scharrelen. Uiteraard weer even geknuffeld maar toen had ik geen camera bij me.

Vandmorgen waren pa en ma beiden buiten en heb ik snel het luik dicht gedaan, teiltje, theedoek en camera gepakt en hup weer naar buiten.

Een voor een de jongen even een tijdje bij me gehad en ze een hapje voorgekauwde pellet gegeven. Jong 1 en 3 snapten dat direct, zodra ze het prakje in hun snavel hadden werden ze helemaal relaxed. Je ziet dat ook op de foto :cheer: Jong 2 is veel wantrouwiger en is wat minder makkelijk te lijmen met een hapje. Zijn foto is van direct na het pakken trouwens, toen had ik het idee van dat hapje pellet nog niet.

Het was ochtend dus had net mijn tandjes gepoetst :smile: die pellets zijn best te hachelen eigenlijk... :F:


Jong 1


Jong 2


Jong 3


En terug in het blok dat ook wel weer aan schone snippers toe is happy :)


Ton Koek
Website Member
Posts :3551

Website Member
2010-09-02 - 18:20:00 send message to Ton Koek

Ze worden elke keer weer mooier, erg leuk dat we zo kunnen meegenieten.


Bons
Website Member
Posts :24

Website Member
2010-09-12 - 15:25:04 send message to Bons

Tijd voor een nieuwe foto update happy :)



Jong 1



Jong 2



Jong 3






Mama die door list en bedrog buiten de kooi zit terwijl wij erin zijn kijkt toe en is not amused.


Pa zit in de buitenvlucht, letterlijk buitengesloten en is zo mogelijk nog bozer  wink ;)


Vogeltjes gekeken, luikjes toe wink ;)

Onderhand hebben we het nestblok weer schoongemaakt. We willen eigenlijk proberen ze komende week al te laten ringen, testen en sexen. Dit omdat het ons makkelijker lijkt nu ze nog hanteerbaar zijn. De foto waar het jong lijkt te happen hapt het niet maar proeft de vinger. Ze ontdooien nog altijd redelijk snel na het vastpakken. Alleen nummer 2 heeft het er moeilijker mee. Jong 3 blijft het relaxed en jong 1 kijkt sinds 2 dagen uit het nestgat  laugh :D

We weten alleen nog niet precies hoe we dat testen gaan aanpakken, het is moeilijk plannen omdat we nooit precies weten wanneer we de kans krijgen de jongen te pakken. Ik wil ze niet onnodig lang bij de ouders weghalen hoewel ik wel geloof dat ze probleemloos teruggenomen worden. Het gaat toch een heleboel stress veroorzaken bij ze. Gaan we dus nog even over brainstormen. Mooiste zou zijn als de DA hier zou komen voor het bloedafnemen, maar ja... die zit een heel eind weg.


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2010-09-12 - 17:25:58 send message to ParkietenPeter

Prachtig, geweldig en gewoonweg WOW.

Heeeeeeel veeeeeel plezier.

wink ;) Peter




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 142 bezoekers op de site, waarvan 6 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede