Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Dierenarts of zelfdokteren? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
<<< vorige


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-05-26 - 15:45:17

de gulden middenweg wink ;)


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-05-26 - 16:52:03

Ik heb zelf een spierziekte dus ik weet heel goed hoe het is om bij doktoren te komen die niet weten wat ze moeten doen. Zelfs met doorverwijzingen naar ziekenhuizen en specialisten op het gebied heeft het bijna 20 jaar geduurt eer men een beetje wist wat te doen en wat de oorzaak was.

Dit gebeurt ook veel bij dierenartsen! Ze weten vaak niet waar ze het precies moeten zoeken en moeten dan eigenlijk doorverwijzen. Het grootste verschil tussen de dierenarts en de gewone huisarts is dat wij als mens veel beter kunnen vertellen wat de klachten zijn. Gezien het feit onze dieren dat niet kunnen moeten we dus wel volledig vertrouwen op de dierenarts(en). Ik vind dan ook persoonlijk dat je met je vogels beter gelijk kan gaan zoeken naar een "vogel"arts en niet eerst moet gokken op de kennis van een "normale" dierenarts. Daarnaast zou het natuurlijk helemaal niet zo gek zijn als de dierenartsen van tegenwoordig zich meer en beter verdiepen in de kennis op en rond de vogels. Tenslotte zijn deze dieren in grote getallen bij ons aanwezig als huisdier.


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-05-27 - 22:46:23

Helaas nu zelf ondervonden waar we het net over hebben sad :(

Mijn overbuurmeisje werkt bij een dierenspeciaalzaak en daar hebben ze onder ander een grijze roodstaart. Het arme diertje heeft ergens zijn borst open gehaald waardoor hij een lelijke wond had precies op het middenrif. Natuurlijk zij gelijk ermee naar de dierenarts. Helaas voor haar geen "vogel" arts en die trekt zonder pardon de wond dicht met krammen. De echte liefhebbers weten dat bij deze soort de stollingsfactor van het bloed heel erg laag is waardoor het heel lang duurt eer een wond dicht dus met de nieuwe krammen is de wond alleen maar verergerd. Uiteindelijk wordt er besloten om er dus maar een hechting in te gooien. shocked 8O

Mijn buurmeisje heeft mij de vogel laten zien en ik heb nog een paar mooie foto's gemaakt van het diertje toen hij buiten lekker los op een mandje zat. In een schrikreactie beet hij me nog lekker door mijn onderlip (eigen schuld wink ;))
Gisteren na haar werk kwam ze echter bij mij met de vogel omdat hij niet had gegeten en gedronken. Hij had overgegeven leek het en hij was niet meer zichzelf! Zat maar een beetje te dommelen en hij reageerde niet zoals het hoorde. Ik kon hem dan ook zonder problemen op mijn hand nemen en als hij uit balans raakte duurde het even voor hij zijn vleugels weer introk. Ik heb dus gelijk mijn vogelarts gebeld om te kijken of we met de vogel langs konden komen. Op basis van de gegevens die ik gaf was hij er vrijwel zeker van dat de vogel last zou hebben van de wond en misschien zelfs een wondinfectie zou kunnen hebben. Het was al laat op de avond dus met oog op de tijd en een mogelijkheid van een operatie hebben we een afspraak gemaakt voor vanmiddag!

sad :(sad :(sad :( Helaas heeft deze vogel het niet meer tot vandaag mogen halen. Hij is vannacht gestorven. sad :(sad :(sad :(

Als het goed is heeft mijn buurmeisje de vogel direct naar Utrecht gebracht voor een autopsie zodat ze 100% zeker zijn van de doodsoorzaak. Het vermoeden is een wondinfectie! (dus nog niet zeker!)

Het enige wat ik kon doen voor haar is haar een poster van A4 formaat geven van één van de door mij gemaakte foto's. Ik schrijf dit dus niet om een schuld te leggen bij iemand of om te klagen! Ik wil gewoon graag even mijn verhaal kwijt omdat het mij veel verdriet doet. Het past echter wel in de vraagstelling en de gegeven antwoorden. Als de eerste dierenarts namelijk had doorverwezen naar een "vogel"arts dan was de wond zeer waarschijnlijk beter verzorgd en had het verhaal misschien een andere wending gekregen!


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-05-27 - 22:52:13

bah sad :(

je zou eigenlijk gaan hopen dat er iets anders uit de autopsie komt he .., zou vreselijk zijn als het daadwerkelijk door de wond komt ..

Lief dat je een poster hebt gegeven , er is weinig wat je aan troost kan doen maar meestal word iedere poging gewaardeerd.



KeesdeJongh
Website Member
Posts :264

Website Member
2004-05-28 - 19:31:34

Hallo Hawkeye,

Ik neem aan dat het een slip van de pen was, vogels hebben zover ik weet geen middenrif.
Voor de rest nattuurlijk een heel triest verhaal, als je met je vogel naar de dieren-arts gaat mag je verwachten dat hij/zij weet wat welke behandeling het beste zou moeten zijn, gelukkig wordt het de laatste jaren wel beter.
Ik zou het een goede zaak vinden dat er op deze site een lijst met dierenartsen komt welke gespecialiseerd zijn in vogels.

Met vriendelijke groeten,

Kees dejongh


meyer
Website Member
Posts :1390

Website Member
2004-05-28 - 22:09:41

Hier is hij dan de lijst met vogeldierenartsen.
ik weet niet of deze lijst up to date is, omdat er ook adressen bij staan waarvan de dierenarts
niet meer in het betreffende hospitaal werkt.
BV. Dierenhospitaal Visdonk, Roosendaal.
Drs. Bas Tenbruggencate.

www.mijnlievelingsdier.nl/vogelartsen.htm

Groeten Meyer wink ;)



Pagina : 1 2
<<< vorige

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 254 bezoekers op de site, waarvan 7 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede