Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > ei kapot Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : ei kapot
Cosmo
Oud Lid
Posts :3

Oud Lid
2004-05-02 - 16:46:15

Hallo,

Ik heb een valkparkietenkoppel waar ik voor de tweede keer mee probeer te kweken. Ze hebben nu een nest met 5 eitjes liggen. Ze zijn onbevrucht, omdat de pop iets te enthousiast begon te leggen toen ik het blok ophing wink ;) Er was nog niet gepaart. Ik heb de eitjes wel gewoon laten liggen, omdat dit koppel de vorige keer niet goed broedde ( de pop broedde bijna dag en nacht, de man deed niets ) en ze nu wel netjes om en om en ook vaak met zijn tweetjes broeden. Alleen nu is het probleem dat de vorige keer de eitjes vrij snel nadat ze gelegt werden kapot gingen. Ze hadden goed voer, voldoende groente , eikrachtvoer, fruit en kalk ( grit, sepia en mineraalblok ). Ik heb nu daglichtlampen opgehangen ( de vogels zitten binnen, wel redelijk veel daglicht, maar voor de zekerheid toch truelight lampen opgehangen ) en het leek allemaal goed te gaan tot vandaag... Vanmiddag een kapot ei wat aan de pops buik vast gekleeft zat en net weer een kapot ei op de grond. Ik denk dat die ook aan de pop vast zat. De eitjes zijn gelegt tussen de 9 en 17 dgn geleden. Ik gebruik nu een fijn soort houtsnipper in het broedblok, hiervoor gebruikte ik grof houtvezel. Er zit netjes een kuiltje in het broedblok waar de eitjes in liggen. Iemand enig idee wat ik hier aan kan doen ? Ik heb het idee dat het popje te strak op de eitjes zit en ze zo kapot drukt. Maar dan zou je denken dat de eischaal vrij dun is als dit kan gebeuren. Hun eitjes zijn ook wat kleiner dan van mijn andere koppels. De pop is nu bijna 2 jaar oud.

Mvg, Cosmo


Agaporniden
Website Member
Posts :120

Website Member
2004-05-02 - 17:04:04

Hallo
Je moet ook even kijken hoe hoog het invlieggat zit tenopzichte van de bodem of dat de pop/man zich in het broedblok moeten laten vallen of dat er een laddertje in zit dat ze zich daaraan naar beneden kunnen bewegen.


Cosmo
Oud Lid
Posts :3

Oud Lid
2004-05-02 - 23:04:18

De eerste keer hadden ze een laddertje, maar de pop vond het eng. Het hielp dus ook niet tegen de kapotte eitjes. De eitjes liggen aan de andere kant, dus niet onder het vlieggat. Net lag er weer een kapot ei en de schaal was dunner dan van mijn andere valkparkieten.

Cosmo


johanm
Website Member
Posts :179

Website Member
2004-05-03 - 02:13:57

Als de schaal van het ei te dun is, heb je een probleem met de calciumopname. Daglichtlampen helpen alleen als de lampen op maximaal 60 cm van de vogel hangen, anders heeft het UV-licht geen effect. Sepia alleen is niet voldoende voor vogels die binnen zitten. Probeer het eens met Calcivet door het drinkwater of geef een vitamine D3-supplement.


Cosmo
Oud Lid
Posts :3

Oud Lid
2004-05-08 - 01:25:26

Kan ik die calcivet op beursen kopen ? Of alleen bestellen via internet of zo ?



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 258 bezoekers op de site, waarvan 6 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede