Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > jonge kraaien Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3
volgende >>>


Auteur Onderwerp : jonge kraaien
Stefan1990
Website Member
Posts :83

Website Member
2008-05-22 - 20:22:57 send message to Stefan1990

hallo allemaal

zoals ik al zei heb ik 2 jonge kraaien gevonden
ik heb gemerkt dat bij 1 van hen de poten helemaal vervormd zijn, is hier iets aan te doen want zo kan hij in het wild nooit overleven denk ik


Stefan1990
Website Member
Posts :83

Website Member
2008-05-22 - 20:24:52 send message to Stefan1990



cocobar
Website Member
Posts :591

Website Member
2008-05-22 - 20:31:13 send message to cocobar

zo snel mogelijk naar de opvang brengen, daar hebben ze de beste kansen om te overleven en om misschien ooit terug uitgezet te worden!


Ton Koek
Website Member
Posts :3551

Website Member
2008-05-22 - 20:42:04 send message to Ton Koek

Zelf houden is strafbaar, flinke boetes tegenwoordig gelukkig.


Stefan1990
Website Member
Posts :83

Website Member
2008-05-23 - 07:43:38 send message to Stefan1990

ok bedankt voor de reacties
ik zal ze zo snel mogelijk naar de opvang doen

Stefan


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2008-05-23 - 16:57:39 send message to natasja

Ik ben het wel eens met de adviezen ..maar ..

aan de andere kant kan iedereen wel gelijk als antwoord neerzetten dat het strafbaar is ze zelf te houden en dat ze vooral naar een opvang gebracht moeten worden .. maar feit is helaas dat veel mensen de vogels toch zelf in huis houden en proberen op te knappen .. dan kan je zeggen daar wil ik niet aan mee werken maar je zou ook wat inhoudelijke tips kunnen geven terwijl je tevens gewoon aangeeft wat de juiste keuze is om te maken ..



roodmus
Website Member
Posts :1338

Website Member
2008-05-23 - 17:37:50 send message to roodmus

Pcies Natasja,iedereen staat altijd klaar met dat mag niet,maar inderdaat wat inhouderlijk advies zo niet misstaan.

Iedereen die zo,n vogel vind heeft daar goede bedoelingen mee,en is echt geen wildvanger,zoals sommigge denken.

Grt Roodmus.


zourky
Website Member
Posts :215

Website Member
2008-05-23 - 18:06:24 send message to zourky

Als iedereen die een vogel vind ze zou weg doen naar een opvangcentrum daar moet dan nog al wat bij elkaar zitten,ik vind het goed als men zelf niet bij kennis is om hem zelf groot te brengen.Een spreeuw niet geringd mag men niet houden,maar wel op het einde van de zomer hun slaapplaats met een bom bestoken om ze zo uit te dunnen,ik heb als kind ook een kraai groot gebracht en een ekster samen in een voliere ze zijn twintig jaar oud geworden en mochten soms eens vliegen in vrijheid, tegen de avond zaten ze terug in hun kooi het waren als kind mijn beste vrienden,zo krijgt men eerbied voor al wat leeft


cocobar
Website Member
Posts :591

Website Member
2008-05-23 - 22:18:18 send message to cocobar

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

Inhoudelijke adviezen zet juist aan om de vogels zelf te houden en proberen op te voeden.

Ik begrijp de goede bedoelingen van de vinder, maar dat moet niet ten koste gaan van de vogel.
Zowel tijdens het grootbrengen (bv eenzijdige voeding tot niet aan het eten krijgen) als erna, want wie doet nog een tamme vogel weg of in het andere geval welke nieuwe kans heeft diezelfde tamme vogel? Om die kans zo groot mogelijk te houden en geëxperimenteer tegen te gaan, daarom het korte advies: "naar de opvang ermee".

Dergelijke opvangcentra werken (vooral) met vrijwilligers, wie zijn wij dan om jou tegen te houden en daar enkele uurtjes in de week de handen uit de mouwen te steken. Een win-win-win situatie!!! wink ;)


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2008-05-23 - 23:39:20 send message to natasja

nou dat weet ik toch zo net nog niet ...

Als je duidelijk aangeeft wat een vogel precies nodig heeft dan kan dat juist een extra reden zijn om er niet aan te beginnen , juist omdat het meer inhoud dan wat men in eerste instantie denkt ..

Daarbij een opvang kan een oplossing wezen maar is in de meeste gevallen ook niet binnen een uur of zelfs een dag gevonden en de vogel afgeleverd .. wat in de tussentijd te doen dan ?

En ik durf toch wel te stellen dat er veel mensen zijn die de vogel evengoed zelf gaan proberen groot te brengen en juist dan krijg je dat de vogels te eenzijdig of slechte voeding krijgen ..

Als een vinder serieus is kan hij/zij toch een heel eind komen met het opvangen en hoeft echt niet iedere vogel linea recta naar de vogelopvang...

Als mensen de kennis hebben .. mag die toch best gedeelt worden ?


Ton Koek
Website Member
Posts :3551

Website Member
2008-05-23 - 23:55:49 send message to Ton Koek

quote
Als een vinder serieus is kan hij/zij toch een heel eind komen met het opvangen en hoeft echt niet iedere vogel linea recta naar de vogelopvang...
Nee, dat hoeft niet. Net als rood licht, niet iedereen hoeft te stoppen. Niet iedereen mag "maar" 120 rijden.
Ik zie het dagelijks.
Kennelijk zijn de wetten en regels niet duidelijk voor iedereen.

Nog maar eens dan: het mag niet, het is verboden en niet voor niets.
Hier tips geven is net zoiets als tips geven aan overvallers of inbrekers.


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2008-05-24 - 07:47:00 send message to natasja

Ik persoonlijk vind het een beetje kort door de bocht gesteld ..

een vogel die bijna zelfstandig is kan best even opgevangen worden door iemand die dat op een serieuze manier doet , hier is het dan verboden inderdaad .. in andere landen worden ze massaal uitgevangen om vervolgens in o.a. de nederlandse voliere's te verdwijnen en dan is het opeens wel "oke" omdat het niet tegen de wet is ..



ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2008-05-24 - 08:24:01 send message to ParkietenPeter

Blijkbaar is dit dan ook nog redelijk specialistisch. Ook worden dit soort vogels gekweekt maar dan dus groot gebracht door de ouders zelf.
Handopfok vind je bij dit soort vogels blijkbaar ook niet echt.

Als je dus wilt weten wat en hoe je zo'n beestje wilt helpen denk ik dat deze info eerder te vinden is via de profesionals cq. wildopvangcentra.

Het is inderdaad handig om een lijst te hebben waar deze zoal te vinden zijn.

De plaatselijke dierenambulances hebben deze. Je zou hier het adres kunnen vragen en dan zelf contact op nemen met het centrum.

Daarnaats staan ze zeker te springen om vrijwilligers die met hart en ziel ervoor gaan.


Rogert
Website Member
Posts :1303

Website Member
2008-05-24 - 10:29:04 send message to Rogert

Tja .... zelf groot brengen of opvangcentra?

Hoe komt het dat deze jongen uit het nest gevallen zijn en hoe het mogelijk is dat iemand ze vind?
Dit is gewoon een stukje natuur. Dieren die niet bestemd zijn om te overleven vallen ten prooi. Dus deze jonge kraaien zijn ten prooi gevallen aan de medogeloosheid van de natuur.
We kunnen deze jongen groot brengen met de hand en zo de soort in overvloed tot stand houden, maar dit gaat ten koste van een ander deel van de natuur. We kunnen wel proberen alles in leven te houden, maar de dood voor het ene dier zorgt voor het leven van het andere dier.
De dood van deze kraaien in hun natuurlijke leefomgeving had mogelijk het leven van de koolmees kunnen bevorderen. Alle insekten die op deze kadavers af komen zorgen weer voor voedsel voor een ander dier.

Waarom wil de mens zo graag de controle over de natuur hebben terwijl ze ondertussen toch moeten weten dat de natuur niet onder controle te krijgen is?

We hebben niet voor niets vaak moeite om onze vogels tot voortplanting te krijgen.

Ik ben van mening dat in dit geval het beschermen van de natuur een beter resultaat oplevert dan het onder controle houden van de natuur. Dus laat de natuur zoals deze bedoeld is. En de dood van deze kraaien is zoals de natuur het bedoeld had.

Opvangcentra voor bedrijgde soorten kan ik nog begrijpen. Iets wat de mens vernield heeft kunnen we hopelijk ooit weer ongedaan maken. Maar om te investeren in opvang van dieren die in overvloed in de natuur leven vind ik een beetje zinloos.

Ik weet heus dat het zeer hypocriet is wat ik schrijf. Want in mijn voliere probeer ik de natuur ook onder controle te houden, maar soms laat ik de dingen ook gebeuren zoals ze hadden moeten gebeuren.


chrislaevers
Website Member
Posts :970

Website Member
2008-05-24 - 12:50:26 send message to chrislaevers

Voor eksters, spreeuwen, kraaien en houtduiven kan men een afwijking vragen om ze te vernietigen indien er sprake is van beschadiging aan gewassen en zo. Ik zou het een beetje gek vinden om dan (in mijn geval) 60 km te rijden (heen en terug) voor een jonge ekster die ik bv in mijn tuin zou aan treffen en die in nood is (dus niet pas uitgevlogen). Moest ik zo'n eksterjong aan treffen op een wandeling in het veld, dan zou ik die waarschijnlijk niet meenemen. Maar in de tuin is het anders. Ik kan toch moeilijk toekijken hoe de hond er mee gaat spelen of de kat van de buren.
Ik heb ook de indruk dat de opvangcentra hun handen vol hebben met andere dieren zoals geconfisceerde apen (in België een 70-tal) waar ze dringend zelf opvang voor zoeken (in Nederland o.a.). Deze week nog heeft een burgemeester in onze provincie jagers gevraagd een tiental gedumpte hangbuikzwijnen af te schieten. Volgens zijn zeggen zag de Dierenbescherming geen mogelijkheid ze te vangen en ze een onderkomen te geven. Die horen hier natuurlijk niet thuis maar die dieren hebben ook niet gekozen om hier te zijn. Met deze berichten vermoed ik dat sommige opvangcentra (en zoveel zijn hier niet) niet al te scheutig zullen zijn om een ekster die administratief en wettelijk kan vernietigd worden op te vangen.
Ik had vorig jaar in een val voor een fret een egeltje gevangen. Hij had 3 dikke teken. Ik heb gebeld naar de Dierenbescherming die tevens dierenopvangcentrum is en ze hebben me verteld wat ik bij de apotheker moest gaan halen en de procedure van het ontsmetten (voor of na het wegnemen van de teken was belangrijk) en vooral geen melk geven maar een beetje katteneten. Ze hebben mij niet gezegd dat ik dat beestje bij hun moest binnen brengen. Tegen valavond heb ik 'm terug vrij gelaten.
In geval van de jonge kraaien kan je altijd eens bellen naar een opvangcentra en horen wat ze zeggen. En dan kan je nog beslissen.
Elke situatie is weer anders, neem ik aan.

Christine.


mootje
Website Member
Posts :322

Website Member
2008-05-24 - 14:41:37 send message to mootje

Jeetje wat een discussie.
Breng ze gewoon naar een opvangcentra, die zijn daarvoor bedoeld.
Ik kan de foto niet zien van de poten, maar ik ga er van uit dat ie verkrampte klauwen heeft.
Het is dan of een zwarte kraai of een roek, in dat geval, dit komt bij kauwen niet voor.
Helaas heeft niet elk opvangcentrum daar de oplossing voor, omdat de hele klauw in de juiste stand gefixeerd moet worden,behalve de nagels!
Die moeten contact blijven ouden met een (ruwe)bodem.
Dit geld voor beide klauwen!
Gebeurd dit niet op tijd zal het niet meer te genezen zijn, en is dit een ware kwelling voor de vogelsad :(
Dit word vaak veroorzaakt door slecht gebouwde nesten,ook de oorzaak van het naar beneden komen van de jongen.

Zoals je ziet, zo gemakkelijk gaat het allemaal dus nietwink ;)
Breng ze weg, en wacht er nu iet nog langer mee.

Overigens, een inhoudelijk advies is bedoeld zodat het niet ten koste gaat van deze vogels.

Soortgelijke discussies moedigen mijn inziens ook aan tot eigenwijze besluiten, juist omdat de meningen zo verdeeld zijn.

Groetjes Monica.




Pagina : 1 2 3
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 185 bezoekers op de site, waarvan 5 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede