Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > al dan niet goed kweken in kweekkooien Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



Wickingh
Website Member
Posts :1058

Website Member
2006-03-04 - 13:08:04 send message to Wickingh

succes Tim !


Picolet
Website Member
Posts :975

Website Member
2006-03-04 - 17:45:30 send message to Picolet

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Het papegaaien welzijn lijkt me bij de vogels van Frank en Tim dik in orde.
Een kweekruimte die volgestouwd is met kubieke kooien is voor de vogels die instinctief gaan broeden geen beste zaak. De papegaaien worden leeggetrokken en sterven vaak veel te vroeg aan stof in de luchtzakken en vervetting. Door import werden recent de verloren gegane vogels makkelijk vervangen doordat de fokkerij veel baby's opleverde en veel geld. Een kwestie die al vele malen op dit forum en recentelijk door R. Low uitgebreid werd beschreven in de PS.

Hopelijk levert de importstop meer soort kwekers als Tim en Frank op. Liefhebbers die ook oog hebben voor vogelwelzijn, en van hun vogels kunnen genieten in een voliere.

Ruud


bert1974
Website Member
Posts :754

Website Member
2006-03-04 - 18:34:03 send message to bert1974

ik kweek zelf ook met grijzen.
naar mijn mening heeft de voliere of het hokje waar ze inzitten helemaal niets te maken met kweken of niet kweken. ik denk dat het belangrijkste voor de vogels is dat ze volledige rust hebben [dus dat ze niet de heledag mensen of dieren voor hun neus hebben.]
en dat er niets veranderd in het hok dus niet ineens alle stokken anders neer gaan hangen.
het zijn enorme gewoonte dieren die al in de stres schieten als er eens een keer iets anders in hun voerbakje ligt.
ik heb ze ooit eens worteltjes in hun voer bakje gelegt, terwijl ze dit nog nooit gehad hadden.
ze hebben toen gewoon een hele dag niet gegeten.
ik had toen drie koppels en dat was ook bij alle drie stellen gelijk.

dat is mijn ervaring met grijze roodstaarten.
groeten bert


dun grijzeroodstaart
Website Member
Posts :1110

Website Member
2006-03-04 - 19:14:20 send message to dun grijzeroodstaart

ja bert ik heb dat ook , ik wil dit koppel een nog wat ruimere voilere gaan geven maar ik durf en doe dit nu natuurlijk niet want dan kan ik het wel vergeten en zou het wel mooi vinden om over een tijdje een paar kuikens op de stok te krijgen !
maar goed stokken etc doe ik wel want anders kun je niks meer doen en wennen ze nooit daaraan dan eten ze maar een dag niks ofzo !
mijn kleine meid die gaat ook altijd mee voederen is 2 en je ken da wel hey druk druk druk , en daar zijn ze ook helemaal aan gewendt ..
behalve vreemde mensen daar zijn ze huiverig voor maar goed dat is ook niet zo vreemd !
ik wil nou niet zeggen dat ik het goed voor mekaar heb wil nog wel een paar aanpassingen doen maar tot nu toe ben ik wel tevreden en hoop geduld en dan werpt dat van eigens zijn vrucht af zie je wel .
het koppel doet het of niet ...

thats it ... en met een hoop advies van peter dan !!!

groeten

Tim wink ;)


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2006-03-04 - 22:52:42 send message to johanblok

De door Picolet beschreven wijze van houden is wat mij betreft niets anders dan een ernstige vorm van dierenmishandeling die wat mij betreft bij wijze van wet verboden moet zijn (landen als duitsland en zwitserland kennen wettelijke minummaten). Wie het voortplantingsresultaat vooropzet is volgens mij verkeerd bezig.
Elk dier dient een fatsoenlijke bewegingsruimte en omgeving te hebben ongeacht de invloed op de productie. Wie vooral in het laatste geinteresseerd is kan beter wasknijpers of zoiets gaan produceren.
Conclusie: of ze nu wel of niet goed kweken in kweekkooien, je dient ze er niet in te houden. Doe je dat wel dan ben je inderdaad (zoals de buitenwacht vaak zegt) iemand die vogels in hokjes stopt.

Helaas is dit in de vogelwereld verre van breed geaccepteerd en is er geen enkele vereniging of bond die dit soort overwegingen dermate serieus neemt dat dit consequenties heeft voor het advertentiebeleid.


bert1974
Website Member
Posts :754

Website Member
2006-03-05 - 00:34:53 send message to bert1974

ik durf ook best te zeggen dat ik voornamelijk de grijzen gebruik om in de toekomst een ander papegaaien bestand op te bouwen. dit lukt op dit moment aardig maar als dit betekent dat ik er dan leg kippen van moet maken, in een hokje waar je nog geen kanarie in kan houden. dan verkoop ik liever nu alles nog voor 25 euro dan op zo een manier vogels te houden. ik wil de grijzen ook nooit meer kwijt ik vind dit ook hele mooie papegaaien. maar ik wil in de toekomst ook graag de wat duurdere soorten zoals de blauw gele ara,s en bepaalde soorten kaketoe,s en daar is natuurlijk geld voor nodig.en wat is er dan mooier als de vogels dit stukje bij beetje bij elkaar verdienen. dan duurt het maar een paar jaar. ik heb alle tijd.

groeten bert


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2006-03-05 - 13:55:18 send message to johanblok

Je kunt heel best een bepaalde soort houden om later duurdere vogels te kunnen betalen, zolang je ze maar wel in een fatsoenlijke voliere van minstens enkele meters huisvest, ze goed behandeld, en niet zodanig uitmelkt dat ze na enkele jaren 'op' zijn.


bert1974
Website Member
Posts :754

Website Member
2006-03-05 - 15:20:00 send message to bert1974

ze hebben bij mij mooie grote voliere,s en komen niets te kort. en als ze broeden dan gaan ze maar lekker hun gang en slaan ze een keer over nou dat is dan jammer dan. ik vind het welzijn ook zeker belangrijker dan de kweek.
zoals ik al eerder zei dan duurt het maar een paar jaar ik heb alle tijd.

groeten bert


Chow
Website Member
Posts :825

Website Member
2006-03-05 - 17:18:18 send message to Chow

Topic starter begon de vraag met catharina's en agaporniden. Al snel volgt er een papegaaienkweek discussie. Ik geloof dat grote papegaaien kweken niet te vergelijken is met die van catharina's en agaporniden. Tenzij agaporniden tegenwoordig ook per koppel in aparte vluchten worden gekweekt.


meester Vogel
Website Member
Posts :64

Website Member
2006-03-05 - 18:20:40 send message to meester Vogel

Hallo allemaal,

Even iets over respect: Wanneer iemand mij een vraag stelt, dan probeer daar een goed antwoord op te geven. Wanneer iemand mij om mijn mening vraagt, geef ik mijn mening.
Dat doe ik uit respect voor de mensen die mij aanspreken.
Als ik mijn vogels een goede behandeling zeg te geven, dan moet dit zeker ook blijken in mijn omgang met medemensen.
Ik heb werkelijk mijn bedenkingen bij sommige mensen die denken te reageren op een topic. Ze gaan niet in op de vraag, maar gebruiken de topics van anderen om hun mening te geven.
Zielig, als je denkt dat je niet gehoord wordt, koop dan een megafoon. En begin niet over vrijheid in reacties en dergelijke, maar reageer gewoon op de vraag, of lees deze anders eerst eens goed.

Om op de vraag terug te komen, ik heb ook betere resultaten in kweekkooien dan in koloniebroed, zowel bij kanaries als bij agaproniden en dwergpapegaaien. Enige uitzondering hierop zijn de tropen, echter daar werd niet naar gevraagd. De agaporniden kweken zeker in een veilige, wat kleinere omgeving, waar de concurentie minder groot is en de rust en regelmaat voldoende.

Groeten Gerrit


Chow
Website Member
Posts :825

Website Member
2006-03-05 - 18:32:11 send message to Chow

Ik ben mij van geen kwaad bewust en had al eerder gereageerd op de vraag van de topic starter. Ik vond de discussie echter redelijk off topic raken en zodoende mijn reactie.


mikewauters
Website Member
Posts :254

Website Member
2006-03-05 - 18:37:33 send message to mikewauters

jow dieter
ik denk dat agapornieden en valken evengoed kweken als in een voliere hoor.
denk zelf dat het beter zal gaan ivm vechten enzo. in kweekbakken hebben ze meer rust.
tis topen daje een kot moogt bijzetten naast u voliere voor de kweekbakken ih wink ;)
nog eens doorzagen bij mama razz :p

groeten
michiel


Niltava
Website Member
Posts :3071

Website Member
2006-03-05 - 18:45:41 send message to Niltava

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Denk niet dat het voor jouw was chow
quote
Even iets over respect: Wanneer iemand mij een vraag stelt, dan probeer daar een goed antwoord op te geven. Wanneer iemand mij om mijn mening vraagt, geef ik mijn mening.
Dat doe ik uit respect voor de mensen die mij aanspreken.


Er werd gevraagd om reacties, dat kunnen dus direct antwoord of mening worden geven.
Ook werd er gevraagd om O.A. catherina's dus kunnen ook voor andere soorten naar voren worden gebracht.

Dus lijkt me

quote
Zielig, als je denkt dat je niet gehoord wordt, koop dan een megafoon. En begin niet over vrijheid in reacties en dergelijke, maar reageer gewoon op de vraag, of lees deze anders eerst eens goed.


weinig van respect getuigen.


Oh ja mijn bijdrage aan het topic.
Denk dat je voor de genoemde vogels een meter broedkooi moet nemen.
Voordeel van vluchten/broedkooien is dat de vogels niet gestoord worden. Dit geeft rust die de vogels nodig hebben voor het broeden.
Na het broeden kun je ze natuurlijk weer gezamelijk in een voliere doen, hetgeen weer voor het sociale gedrag goed is.


catharinakweker
Oud Lid
Posts :86

Oud Lid
2006-03-05 - 20:30:06 send message to catharinakweker

hallo ik kweek al ongeveer 10 jaar catharinaparkieten en ik heb zelf diverse kleur slagen ik kweek ze in kweekkooien met een afmeting van 80cm lang 40 diep en 50 hoog en ik heb op dit moment 15 koppels mijn evaring is dat ik het beste kweek in kweekkooien maar na 2 kweken doe ik ze in een grote voliere van 6m bij 3 meter dit doe ik omdat ik zelf op kleur kweek maar als je niet kleur gericht kweekt kun je ze ook gewoon in een voliere plaatsen
ik bezit ook bourkes die kweek ik in kweekkooien van 100cm breed 40cm diep en 50 cm hoog hiervoor geldt ook het zelfde als de catharinas en met de turquisines doe ik het zelfde die zitten ook in kweekkooien van 100cm lang 40cm diep en 50cm hoog ik heb deze vogels in grote kweekkooien zodat zij ook genoeg beweging kunnen krijgen en ze zitten ongeveer 5 maanden in deze kweekkooien van december tot mei en als ik in mei stellen heb die 1 of nog geen jongen hebben gehad dan zet ik ze in een ruime voliere waar ik nestkastjes in hang
AL MET AL IS MIJN MENING DAT ALS JE VOGELS IN RUIME KWEEKKOOIEN KWEEKT JEJE VOGEL OOK IN EEN GOEDE CONDITIE KUNT HOUDEN EN ALS JE DE VOGELS NA DE KWEEK DAN OOK NOG IN EEN VOLIERE PLAATST DAT JE DAN WEL AAN HET WELZIJN VAN DE VOGEL DENKT MVG CATHARINAKWEKERlaugh :Dhappy :)


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2006-03-05 - 21:39:21 send message to johanblok

quote
Denk niet dat het voor jouw was chow

Dat denk ik ook niet, kennelijk vinden sommigen dat ethische normen geen invloed mogen hebben op de beantwoording van een vraag (over het zo vaak misbruikte woordje 'respect' zal ik het maar niet hebben).

Ik beantwoord wel degelijk de vraag, namelijk dat welk antwoord er ook op gegeven wordt, dit niet leidinggevend mag zijn voor de wijze van huisvesten.

Voor kleinere vogels kan een kooi van minstens 1m lang + een systeem waarbij jongen en ouders bepaalde periodes in een grotere vlucht mogen uitvliegen heel geschikt zijn.

Inderdaad zal bij veel vogels (zeker bij kromsnavels) de productie in kweekkooien hoger liggen dan in kolonie in een vlucht. Het is echter maar zeer de vraag of het bij veel kleinere kromsnavelsoorten zin heeft om grotere aantallen te kweken. Er zijn er over het algemeen al meer dan genoeg van.





Plaats een reactie



Er zijn in totaal 151 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede