Auteur |
Onderwerp : Eivoer, wie koopt het, wie maakt het en hoe? |
pluimenest
Website Member
Posts :129
|
2006-02-22 - 19:01:53 |
|
Kan iemand mij zeggen waarom droog brood beter is bij de bereiding van eivoer ?
(Titel aangepast ivm archivering en samenkoppeling)
Dit bericht is door moderator ParkietenPeter aangepast
|
roodmus
Website Member
Posts :1338
|
2006-02-22
-
22:22:26 |
|
Hallo.
Droog brood liefst oud kun je makkelijker fijn maken.
Vers brood plak te veel en krijg je dus niet mooi kruimelig.
Je kunt ook paneermeel nemen of beschuit.
Grt Roodmus.
|
Chow
Website Member
Posts :825
|
2006-02-22
-
23:16:54 |
|
Hoe maken jullie dan eivoer?? Wat is het recept? Ik koop nu kant en klaar maar bereid het liever zelf.
|
Falcon
Website Member
Posts :72
|
2006-02-22
-
23:27:25 |
|
Chow.
Hebbie daar nog wel tijd voor met zo'n mooi klein wurmpie dan
gr mike
|
Chow
Website Member
Posts :825
|
2006-02-22
-
23:30:27 |
|
T'is druk ja
|
sawil
Website Member
Posts :42
|
2006-02-23
-
09:05:13 |
|
hallo ik maak al jaren mij eivoer zelf
per 700 gram ongeveer
400 gram beschuitmeel
100 gram koolvis 5 minuten gekookt
2 hard gekookte eieren 10 minuten
50 gram gekiemt zaad
50 gram sivo start
2 geraspte wortels
ik meng er altijd breedmax door
|
ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054
|
2006-02-23
-
11:21:02 |
|
Dit bericht is 1 keer gewijzigd
Samengevoegd met de vraag van Wes;
quote Wes
Hallo
Word er door de meeste kweker hun eivoer zelf gemaakt of kopen jullie dit gewoon in de winkel?
Wat zijn de voor en nadelen.
Graag jullie meningen.
Groetjes
bertpeters
wes100 gram eivoer een hardt gekook ei 4 beshuiten fuin maken een shepje breedmax dat is mij recept
|
Rogert
Website Member
Posts :1303
|
2006-02-23
-
12:51:59 |
|
Een tip: bewaar al het ei / universeel en vruchtenpate in de vriezer en haal het per portie er uit. Deze produkten zijn erg gevoelig voor schimmels, bacterieen en gisten en alleen door het in te vriezen houd je deze op afstand. Tevens zijn deze produkten erg gevoelig voor het aantrekken van vocht en in de vriezer kan dit dus minder schade aan richten.
Commerciele voeders zijn na het invriezen in grootverpakking nog steeds makkelijk te verkruimelen en dus per portie uit te halen. Je hoeft ze dus niet in kleine hoeveelheden in te vriezen.
|
molineti
Website Member
Posts :1604
|
2006-02-23
-
13:02:25 |
|
Waarom zelf het wiel uit gaan vinden?
Aves is een zeer goed uitgebalanceert eivoer,wat jezelf maakt van gekookte eieren,beschuitmeel en het Aves Poeder.
De meeste vogels eten het graag,en het heefd een laag ijzergehalte dus ook uitermate geschikt voor vruchten en insecteneters(die het ook zeer graag eten)
Ik heb er geen belang bij,maar ben er gewoon uitermate tevreden over
Breng er trouwens ook in noodgevallen jonge papagaaien/kakatoes mee groot.
|
zebraonline
Website Member
Posts :390
|
2006-02-23
-
15:34:20 |
|
Ik neem 150 gram kant en klaar eivoer
Daar doe ik 3 lepels rusk/couscous (50/50) bij
Een maatschepje breedmax erbij
Wat water toevoegen,goed mengen en klaar...
|
roodmus
Website Member
Posts :1338
|
2006-02-23
-
16:10:18 |
|
Hallo.
Gewoon Ce-De Eivoer wat roosvicee er door en kiemzaad ff roeren klaar.
Voorig jaar met 3 poppen 28 jonge vogels.
Dus dit eivoer is goed in mijn ogen.
Maar 100 kwekers ,100 soorten eivoer.
Grt Roodmus.
|
weggy
Website Member
Posts :80
|
2006-02-23
-
16:30:17 |
|
Ook ik gebruik CeDe. Ben er zeer tevreden van.
Ben toevallig een 2 weken geleden de fabriek van CeDe mogen gaan afzien en het is zeer de moeite.
De eiercake die ze er bakken en door het voer doen
was ook lekker!
|
Niltava
Website Member
Posts :3071
|
2006-02-23
-
17:02:21 |
|
Na verschillende soorten te hebben gebruikt ben ik al zo'n 25 jaar zeer tevreden met AVES.
Wordt door alle vogels opgenomen, zelfs importvogels.
CeDe ook geprobeerd, dat was me echter veel te droog. Door nat te maken met water kun je het rul maken, echter het water verdampt er snel uit.
Met rosevice voeg je koolhydraten toe hetgeen de balans verstoort en eveneens een goede bron voor schimmels.
Bogena had vroeger ook een eivoer (nog??) was iets beter. Echter eenmaal AVES gebruikt bleek me dat het zoals gezegd goed opgenomen werd en leken mij jonge goulds forser te worden.
Laatst nog Orlux geprobeerd ivm de europesen, echter toch weer terug naar AVS
|
pluimenest
Website Member
Posts :129
|
2006-02-23
-
18:26:00 |
|
Ik wik niet moeilijk doen, maar mijn vraag was :
waarom droog brood en geen vers brood (in de veronderstelling dat je wel beschikt over een toestel om het fijn te malen).
Wanneer iemand bv. buikgriep heeft gehad, dan raad de dokter toch aan om geroosterd (droog brood) te eten gedurende de eerste dagen.
Volgens mijn bescheiden mening moet het ergens te maken hebben met al dan niet beter verteren, maar hoe en waarom ???
|
Niltava
Website Member
Posts :3071
|
2006-02-23
-
18:29:34 |
|
Paul, Parkietenpeter heeft twee topics samengevoegd, waaronder die van jou.
Dit omdat ze over hetzelfde onderwerp gingen.
Volgens mij wordt droog (geroosterd) brood of beschuit aanbevolen ivm. de vochtopname.
Volgens Holsheimer bederft eivoer gemaakt van droog brood eerder dan die gemaakt met beschuit.
|
pluimenest
Website Member
Posts :129
|
2006-02-23
-
18:40:37 |
|
Is mogelijk, maar het eivoer welk ik aanmaak kan ik makelijk 1 week in koelkast houden, en toch gebruik ik droog (oud) brood.
Ik gebruik geen Breedmax en/of Aves, ik meen mij te herinneren uit een vorige topic dat Aves produkten zou bevatten afkomstig uit de varkensindustrie waar deze produkten zouden gebruikt worden om de varkens te stimuleren om te eten.
|