Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > afsterven embryo's Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
<<< vorige


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2005-06-03 - 21:57:09 send message to dooren

Bevuilde eieren mag je droog "voorzichtig" schoonschrapen.

Niet met een vochtige doek, want dan slippen de poriën dicht en komt het kuiken niet uit.
Gert


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2005-06-03 - 22:08:13 send message to dooren

Er zijn zelfs specialisten die na het wegen en noteren van bepaalde eieren hierin kleine gaten boren indien het vochtgehalte te weinig terugloopt. Dit wordt vaak gedaan op de helft van de broedtijd als duidelijk wordt dat het de verkeerde kant op gaat.

Vredenbregt was een specialist en heeft hierover in het verleden diverse lezingen gehouden.

Het ingrijpen als een ei te weinig vocht verloor, was betrekkelijk eenvoudig.
Bovendien kwamen de kuikens dan wel vaak met succes uit.

Eischaaldikte:
Ik denk juist dat het vrij normaal is dat bevoorbeeld moeder natuur variaties in schaaldikte toestaat. Immers omstandigheden (zoals luchtvochtigheid) kunnen in de natuur plots veranderen, hierdoor is er altijd wel een bepaald percentage van de eieren wat uitkomt.

Alleen in onze broedmachines willen we natuurlijk een 100% score. Dit zal altijd moeilijk zijn en blijven, er is altijd genetische variatie, ook in schaaldikte.
Gert


parrotfarm
Website Member
Posts :38

Website Member
2005-06-04 - 00:23:29 send message to parrotfarm

hallo,
ik heb ook eens een specialist gesproken en die beweerde dat als de kwaliteit van de eieren goed is,en je het doet zoals hij zegt je een 100% resultaat kan behalen.
Natuurlijk kan ik me voorstellen dat de vogel waar bald het over had bij het vijfde ei minder kalk tot z'n beschikking had, en dat dat ei meer vocht gaat verliezen.
Ik heb zoiets ook wel eens gehad,geloof het of niet ik heb ei in een natte ziplock verder bebroed op aanraden van Rob Harvey die heeft ook videobanden en boeken uitgegeven over het broeden
ook kan je als je een eimonitor gebruikt de
" mindere eieren" herkennen en beter in de gaten houden ook en zeker bij het uitkomen helpen ze helemaal geweldig
veel succes allemaal
Cor


Amara
Website Member
Posts :91

Website Member
2005-06-04 - 11:43:07 send message to Amara

Het is heel merkwaardig dat de temperatuur zo schommeld in de broedmachine,bij andere merken heb je dat ook maar dan veel extremer,probeer je grumbach in een ruimte te plaatsen met een constante temperatuur(kamers op het noorden gericht of ''droge"kelder is ook goed.Wanneer de temperatuur in het lokaal stijgt met 1°c dan stijgt deze in de broedmachine met max 0.1°c dit is nog aanvaardbaar,grotere stijgingen kan je oplossen door de kamertemperatuur iets op te drijven.Het is hier nogal wisselvallig;de ene dag 26° dan weer16°,een kamer temperatuur van 21° vangt al heelwat schommelingen op.Er zijn maar weinig broedmachines of uitkomkasten die schommelingen in de omgevingstemperatuur volledig kunnen opvangen,en daar moeten we dan maar rekening mee houden


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2005-06-04 - 12:04:10 send message to dooren

Amara,
Ik ben eens geweest in een dierentuin in Engeland. (lang geleden, geloof de Chester Zoo) Deze hadden een boel broedmachines in een ruimte staan, zelfs deze ruimte waarin ze stonden werd constant op dezelfde temperatuur gehouden.

De kelder (daar staat mijn Grumbach) is inderdaad de beste plaats.
Gert


Amara
Website Member
Posts :91

Website Member
2005-06-04 - 12:53:16 send message to Amara

dooren,
ben eigenlijk geschrokken dat bij Karel 0.3 tot0.5°c verschil werd gemeten!Lijkt me echt niet normaal voor zo'n toestel,ergens een defect??? Misschien de ventilator eens smeren,of filter aan de bovenkant vervangen,lost dit niets op,laat ze dan maar eens nazien want voor een machine van deze prijsklasse is dit zeker ongepast!!


smedinga
Website Member
Posts :0

Website Member
2005-11-27 - 19:32:11 send message to smedinga

Ook ik heb een volautomaat S84 van grumbach, en een tweede AB startlife vol auto. in beide machines heb ik nagenoeg geen temp schommelingen.
ik weeg de eieren elke avond, inderdaad mag een ei over de hele broedperiode 15% afvallen en omdat er meestal meerdere eieren in een broedmachine liggen is het verstandig twee machines en een couveuse ter beschikking te hebben, een ei dat te vel afvalt moet meer vocht hebben je kunt hier dus mee spelen door het ei dan tijdelijk in de andere machine te leggen waa een hogere vochtigheidsgraad heerst. ook kun je indien je niet beschikt over een twe machine het ei even een dag in een seal zakje doen dan trekt het ei ook wel bij.
belangrijk is om het gewicht in een excelsheet bij te houden



Pagina : 1 2
<<< vorige

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 164 bezoekers op de site, waarvan 6 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede