Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > babypapegaai Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2005-03-06 - 22:07:27 send message to dooren

Matthias Reinschmidt curator van Loro Park verkoopt en koopt ook vogels van particulieren, alleen het moet ze wel passen wat ze kopen, en ze verkopen alleen wat ze kunnen missen. Walsrode hetzelfde verhaal. Maar je kunt met deze parken goed samenwerken indien je ze ook iets te bieden hebt.
Matthias Reinschmidt is zeker niet voor handopfok dat kan ik je verzekeren.

De grafiek laat inderdaad goed zien hoe belangrijk het is dat ouders biochemische stoffen meegeven die wij in ons eigen of fabrieksmengsels niet hebben zitten. Jongen vanaf het ei halen deze achterstand dus pas op het laatst in. Vogels zien er optisch hetzelfde uit, de sociale achterstand laat zich moeilijk meten.

Mijn ervaringen met loris zijn met sommiges soorten desastreus, vooral de chalcopsitta soorten kunnen zo extreem tam worden dat kweken met deze soorten een kunst wordt. Met sommige eenvoudige soorten van de trichoglossus groep heb ik ook negatieve ervaringen, zien andere vogels als concurrenten en mens als partner.
Dit is voor mij een van de hoofdoorzaken geweest om het met de handgroot brengen volledig te staken, en het door de ouders laten groot brengen te promoten.
Laat ouders het zelf doen, geef ze dat vertrouwen dat verdienen ze, het zijn hun jongen.
Sommige nemen eigenkweek te letterlijk, helaas.
Gerthappy :)


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2005-03-06 - 22:20:06 send message to Jacqueline

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

happy :)

Parrot sales

The surplus birds from the breeding of our parrots are always destined for accredited zoological parks, professional breeders and the specialized and responsible trade. We welcome enquiries from these sources. We regret that we are unable to supply direct to other individual or entities. The Loro Parque Fundación re-invests all the resulting funds into the conservation projects it conducts in different places of the world. In this way it contributes to diminish the pressure that exists on the species in their natural habitats.

Komt er op neer dat je enkel via een betrouwbare tussenhandelaar een vogel vanuit het Loro Park kunt aankopen.
Opbrengst van deze verkoop vloeit direct terug naar diverse projecten die opgezet zijn door of met behulp van het Loro Park.

Kan op de site van Loro Park geen verslag/aanwijzing vinden die erop duid dat huiskamervogels ongeschikt zouden zijn voor inzet in de kwekerij.

Vergeet niet dat de Spix ara die laatst is overgebracht vanuit Amerika, naar een project in Brazilie en opgenomen is in een kweekprogramma.
Om het uitsterven van deze soort te trachten te voorkomen, een huiskamervogel is geweest voor lange tijd.
Men spreekt van een boost ( grote stap voorwaarts) om op internationaal niveau te trachten deze soort te behouden voor de toekomst.
Dat het een en ander niet eenvoudig zal zijn begrijp ik wel, dat deze ara terug vogel moet worden is vrij normaal gezien de lange tijd dat hij met de mens heeft doorgebracht, maar ben er van overtuigt dat ook deze vogel zijn steentje gaat bijdragen in het behouden van de soort Spix.

A remarkable recent discovery in a private home in the USA of a captive male Spix´s macaw (Cyanopsitta spixii), the world´s rarest parrot, has provided a boost to the international effort to save this iconic species from extinction. Reported to have been trapped in the wild and illegally exported from Brazil, this bird had remained undercover despite a formal offer made by the Brazilian Government in 1990 to declare an “amnesty” for all owners of captive Spix´s macaws, in exchange for full cooperation in a breeding programme to help recover the species. However, after its many years of dormancy, this bird has just been repatriated to Brazil by the US Fish and Wildlife Agency, where preparations to incorporate it into the official breeding programme have been in place for several months.


wink ;)
Peter.


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2005-03-06 - 22:37:26 send message to dooren

Wist je ook Peter hoe oud deze spix ara was?? Van een betrouwbare amerikaans forum dat ik heb begrepen > 35 jaar. Een voordeel de vogel is nog perfect door oudervogels gesocialiseerd, laten we hopen dat het nog wat wordt.

Misschien dat op hun site inderdaad deze informatie wordt gegeven betreffende de verkoop van vogels, in de praktijk is het anders.
Matthias Reinschmidt de vrij nieuw curator die het heeft overgenomen van stefan Patzwall is soepel. Maar voor wat hoort wat.
Gert


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2005-03-06 - 22:47:23 send message to Jacqueline

happy :)

Leeftijd word niet genoemd van de Spix, maar je mag ervan uit gaan dat deze goed onderzocht is op het werk wat hij moet gaan doen.
En deze Spix is toch opgenomen in het kweekprogramma, dus zal na een terug naar de basis cursus, hopenlijk deze Spix zijn bijdrage gaan leveren.

Wisseling van de wacht brengt ook nieuwe wetten met zich mee, soms strenger, en zoals je meld soms soepeler.
Maar op de site vind je niets van dit gegeven.
Moet zeker nog bijgewerkt worden.

wink ;)
Peter.


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2005-03-06 - 22:51:29 send message to dooren

Ik me voorstellen dat ze zoiets niet direct kenbaar maken Peter. Er zitten toch vaak verzoeken bij waar zo'n park niks aan heeft. (behalve een hoop antwoord mailen,brieven,faxen)
Als je ze iets te bieden hebt is veel mogelijk. Het loropark zelf wil altijd een goed basisbestand met nieuw bloedlijnen, kun je daarin bijdragen dan zal men graag ruilen oid.
Gertwink ;)


oranjekuif
Oud Lid
Posts :464

Oud Lid
2005-03-06 - 22:55:01 send message to oranjekuif

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

happy :)iedereen kan vogels kopen van walsrode of loropark.

vogels gaan naar tussenhandelaren,en van daar uit naar handelaren (ook in nederland en Belgie)of rechtstreeks naar particulieren

ze doen daar ook niet geheimzinnig over,staan grote advertenties in de papageien,vond het daarom ook zo raar dat dit in het artikel geschreven werdtwink ;)

MVG Rene

p.s hoe we het weer voor elkaar gekregen hebbenlaugh :D weet ik niet maar we zijn weer behoorlijk off-topic geraaktlaugh :Dlaugh :D


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2005-03-07 - 08:22:33 send message to johanblok

Inderdaad is men wel offtopic geraakt.... Laat ik daar nog wat aan toevoegen:
Mijns inziens is het enige misschien nog haalbare doel voor de spix het behouden hiervan voor de avicultuur. Ook dit zal al lastig genoeg zijn, ook vanwege de geringe hoeveelheid verschillende bloedlijnen.
De resultaten met het uitzetten van in avicultuur gefokte vogels laten enorme sterftecijfers zien. Misschien ben ik te pessimistisch, maar voor het behoud van vogels in het wild is een duurzame omgang met de leefgebieden en uitermate streng optreden tegen illegale houtkap en illegale handel veel belangrijker.

Advertenties van deze vogelparken staan inderdaad gewoon in Papageien. Volgens mij kan dit niet veel anders betekenen dat vrijwel elke particulier via de daarin genoemde contactpersoon vogels kan afnemen.

Over handopfok in Loro Parque, ik heb meerdere malen vernomen dat men de handopfok voor vogels waarmee gefokt moet gaan worden daar zodanig regelt dat zij de mensen niet te zien krijgen.
Bovendien worden deze vogels nooit in hun eentje grootgebracht, maar altijd met soortgenoten en verblijven zij in een donkere zwarte doos om het nest hok na te bootsen, het gezicht van de mens krijgen zij niet te zien. Of zij dit nog steeds zo doen weet ik niet, maar zo ongeveer heb ik dit ooit wel vernomen. Men probeert daar dus de (mogelijke) nadelen van handopfok voor kweekvogels te vermijden.


bob_verhagen
Oud Lid
Posts :218

Oud Lid
2005-03-07 - 08:26:22 send message to bob_verhagen

het loro park heeft niet eens de grootste collectie spix ara`s. dat is birds international met ongeveer 35 spix ara`s. zij bezitten daarmee meer dan de helft van het aantal spix ara`s op de wereld. www.birdsinternational.net staat een kweekverslag op, maar dan moet je je wel eerst aanmelden.

Bob


wiechmann
Website Member
Posts :944

Website Member
2005-03-07 - 08:34:32 send message to wiechmann

birdsinternational heeft geeen spix meer die zijn verkocht aan een arabier en zitten nu op de emiraten en in zwitserland dit is gedaan voor de vogelpest in de buurt en om alle risico's te vermijden dat de spix besmet zou raken veiligheid voor alles


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2005-03-07 - 09:07:27 send message to Jacqueline

happy :)

De grote blackbox waar men baby's in zou houden en geen menselijk contact, kan ik hier wel even ontkrachten.
Zijn namelijk nog niet zolang geleden in het Loro Park geweest.
De babyroom is zodanig gelegen, dat je al wandelend door het park hier naar toegeleid word.
Op gezette tijden worden de baby's van handvoeding voorzien, wat ook aangegeven word via een tijds aanduiding wanneer ze voeding krijgen.
Nou en is het dan zover, mag je via grote glazen ramen vanaf de buitenkant dit proces gewoon zien/volgen.
De manier van voeding geven is via de kropslang, en inderdaad alles uitermate steriel, plastic handschoentjes aan witte schort om en geen contact in de vorm van genegenheid.
Op vragen (tikje tegen het raam) van ons werd er zelfs op de raambank aan de binnenzijde verder gevoerd zodat we op de eerste rij zaten.
WEl kunnen we iedereen aanraden om eens een weekje daar te vertoeven, leerzaam en ook nog genieten, is een wonderschoon eiland vooral als je aan de noordelijke zijde blijft.

wink ;)
Peter.


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-03-07 - 09:35:52 send message to ParkietenPeter

Peter,

quote
Ga eens vragen op plaatsen als het Loro Park waar een heel groot aantal van de nakweek met de hand opgebracht word, wat zij geven aan handvoeding.


Ik neem aan dat jij hiernaar geinformeerd hebt.
Wat voeren die dan? Wat is dan de betere voeding voor handopfok, en hoe doe je dit dan?

happy :) P-Peter.


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2005-03-07 - 11:07:03 send message to johanblok

Kan best zijn dat men het in Loro Park niet meer zo doet, maar dit is in ieder geval wel ooit zo beschreven. Kan ook heel goed zijn dat in het voor iedereen toegankelijke park dit gebeurd zoals je beschreven hebt, maar in het apparte, niet voor publiek toegankelijke, kweekgedeelte, zoals ik het beschreven heb. In ieder geval hebben ze twee gescheiden locaties.


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2005-03-07 - 11:39:49 send message to Jacqueline

happy :)



Up on the hill.

Klopt Johan, er is een kweekstation, en daar zijn we dus ook geweest.
Was toen wij er waren nog niet helemaal af, wel zaten er al ara's en amazone's kaketoe's.
Vanaf het balkon van onze hotelkamer hoorde je de hyacinten sávonds iedereen weltrusten zeggen.
Je kunt begrijpen dat toen ik de eerste avond dat hoorde, er niemand mij nog tegen kon houden om deze schitterende vogels eens van dichtbij te gaan bekijken.
Netjes de volgende dag naar het Loro Park gegaan en na het rondje park, opzoek gegaan wie er toestemming kon geven dat we naar de kwekerij konden.
Nou en dat is zonder al teveel overredings kracht toch toegestaan.
En het was heel leuk om deze kwekerij, althans wat er al klaar was te bekijken.
Maar een tip voor diegene die daar nogeens terecht komt, je kan erom heen lopen van de buitenkant en vanaf de bergkant heb je een schitterend uitzicht op wat er allemaal zowat zit.

Babyroom, is er maar een, dit word bemand in ploegendienst, gaat dag en nacht door met voeding geven, gezien het feit dat er met grote regelmaat baby's worden binnen gebracht.
Zou een te grote finaciele investering vergen om twee dergelijk ingerichte ruimte's te bouwen, en afgezien van de ruimte die beschikbaar moet zijn voor een dergelijk gebouw.
Vergeet niet dat ook hun aan een bepaalde afmeting gebonden zijn, zo groot is het nu ook weer niet.

Wat handvoeding betreft, heb een mailtje gestuurd naar het park met de vraag wat men nu geeft, commercie is hier ook een item, en wie sponsert mag leveren.

wink ;)
Peter.


oranjekuif
Oud Lid
Posts :464

Oud Lid
2005-03-07 - 12:51:41 send message to oranjekuif

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

Dat Denk ik ook,dit wil dus ook meteen zeggen dat ze niet uitsluitend naar kwaliteit kijken,maar ook na kosten (zullen ze ook wel moeten)sad :(

Dit ontkracht wel meteen de stelling die door enkele in andere topics is gebruikt n.l:als het in loro park gebruikt wordt ,moet het wel het beste zijnwink ;)

Vind het persoonlijk een zeer slechte manier van handopfok om ,,babys,,in het openbaar in vol licht groot te brengen,en de manier van voeren (maar ja het publiek zal ook wel iets willen zien,en betaald ervoor)

MVg Rene

P.S in zijn boek over handopfok is Matthias Reinscmidt het meest positief over kaytee,maar verwacht dat het antwoord nu nutribird zal zijnwink ;)wink ;)



johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2005-03-07 - 13:47:26 send message to johanblok

Dan zal het wel een uitprobeersel van hun geweest zijn waarover ik ooit gelezen heb.




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 161 bezoekers op de site, waarvan 6 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede