Ja daar vraag je wat, heb te weinig inzicht over het hoe en waarom, vind dat gezien de foto de leeftijd van de baby niet erg klopt, lijkt me eerder 7 a'8 weken.
Het effect van het pootje, op zijn ontwikkeling is gewoon te groot om te spreken van daar ligt het aan, ook het vervoer/narcose zijn daar niet in deze mate debet aan, ze kunnen er wel even van onder de indruk zijn maar is na een kwartierje/half uurtje alweer vergeten en gaan weer vrolijk verder met hun leventje.
Wij laten met sexen altijd een bloedstaaltje afnemen, dus ook met narcose, maar zoals gezegd ze zijn nog niet helemaal uit de narcose en ze pakken de draad weer op.
Stress tijdens vervoer, ja dat kan, maar hoe vervoer je ze dat is ook een item om bij stil te staan, in een open kooi zonder beschut plaatsje waar hij zich veilig voelt werk je dat wel in de hand ja.
Maar gezien de afstand Amsterdam/Belgie werk je ook niet echt mee om stress zo min mogelijk aanwezig te laten zijn.
Maar nogmaals al deze factoren maken nog niet het verschil.
Deze foto is van een baby 6.5 weken oud, gezien de ontwikkelings fase komt deze eerder in de buurt, zou duiden op een achterstand van pakweg 3.5 weken
Nou dat is practisch onmogelijk, een vogel die in zo'n korte tijd deze achterstand heeft, heeft gebrek aan iets, of de aangeven leeftijd is niet correct.
Wat niet weg neemt dat er de juiste voeding in moet, zeker nu, de veren zijn nog niet afgewerkt, het pootje heeft bouwstoffen nodig, deze vogel moet nog uitgroeien tot een volwaardige papegaai.
Een week verder, veertjes in schacht zijn haast niet meer aanwezig, 99% is al door groeit.
Op wat kleine veertjes na is deze al voorzien van zijn verenkleed.
Deze zijn anderhalve week ouder en dus 9 weken oud, nou duidelijk is te zien wat ze gegroei't zijn in deze anderhalve week.
Maar geen voeding zoals allemaal is aangeven in diverse reactie's, en ze eten echt alles wat je ze voorzet van zaad tot groente's,fruit, geen papjes maar vers van het mes.
Nou om het een beetje compleet te maken, 12 weken oud en geheel zelfstandig, een kwieke kijk op het leven en klaar om uit te vliegen.
Wanneer je een compleet opfokvoer gebruikt voor baby papegaaien, en je begint met de leeftijd van 6 weken al vaste voeding te verstrekken, (nee ze nemen het nog niet op het is meer spelen) dan wennen ze al smaak en gaan ontdekken dat het nog eetbaar is ook, de rest gaat van een leien dakje.
Naarmate de weekjes voorbij glijden zie je de voedsel opnamen van het vaste voedsel ook toenemen.
Let wel op, niet zomaar een bakje maar diverse bakjes met vast voer plaatsen, zodat ze erwel mee geconfronteerd worden, hun ontdekkingszin is groot genoeg om geintreseerd te raken in dat rare spul, en gaan er dan ook naar uit zien wanneer de volgende lading komt.
Ons motto, alleen het beste is goed genoeg en daar passen geen voedingsmiddelen in de niet voor dierlijk gebruik zijn bedoelt.
Doe je dit wel werk je problemen in de hand.
Dan nog iets heel belangrijks, MAAK VAN U BABY PAPEGAAI GEEN MENS, MAAR LAAT HEM VOGEL BLIJVEN.
Peter.