Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 

   
Forums Home > De kroeg > Positieflijst Moderators
agabird Karel Daniel


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3
<<< vorige


rupicola
Website Member
Posts :1601

Website Member
2018-06-23 - 20:50:58 send message to rupicola

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

@ rajar:

Een bewijs van vakbekwaamheid komt alleen in beeld in geval van bedrijfsmatig houden van dieren.
Voor hobbymatige activiteiten op dit gebied is vooralsnog geen diploma, vergunning of wat dan ook vereist!
Mocht het ministerie daar ooit nog eens mee komen dan wens ik ze veel sterkte met het houden van toezicht daarop en de praktische handhaving ervan.

Er zitten namelijk heel wat 'losse' huiskamerdiertjes in Nederlandse woningen en ik vermoed dat er tbv de handhavers geen algemene 'vrijpas' c.q. huiszoekingsbevel voor al die woningen gaat komen.


De omschrijving van, c.q. het verschil tussen hobby en bedrijf is wel door het ministerie bedacht, opgeschreven en zelfs geventileerd, maar een en ander is juridisch volstrekt onhoudbaar. Pracht staaltje broddelwerk dus!


wiechmann
Website Member
Posts :922

Website Member
2018-06-25 - 06:52:07 send message to wiechmann

ben ik met je eens rupicola dat ze regels maken die juridische niet kloppen doen ze bij cites ook . en ze weten dit . want het volgende probleem is voor de meeste kekers . als ze controle gehad hebben en ze zijn volgens hen niet in orde moet je in beroep gaan en dan kom het de advocaat kosten zijn voor veel mensen gewoon niet op te brengen . en dan betaal de betrefende kweker liever de boete . helaas . heb het zelf aaan de hand met cites belgie . ook hun regels kloppen juridisch niet . en ik vecht dit op dit moment ook aan . nadeel ls voor er hier uitspraak over is ben ik gewoon minimaal 2 jaar verder . maar dan heb ik nog niet me schadevergoeding ontvangen . daar ga dan ook nog is enkele jaren overheen . en nadeel in belgie advocaat kosten krijg je in dit geval max 700 euro vergoed van de tegenpartij . je weet zelf dit is lang niet voldoende om een advocaat te betalen . en rechtsbijstandverzekering is niet voldoende bleek achter af voor dit soort zaken moet je extra verzekering hebben . die heb ik nu wel genomen maar in deze zaak heb ik daar niets aan .

dus ik hoop dat er in nederland ook een kweker opsta die een rechtzaak over deze regels begin of van maak .


rupicola
Website Member
Posts :1601

Website Member
2018-08-30 - 18:27:45 send message to rupicola

De minister heeft een mijns inziens uitstekend onderbouwde klacht ontvangen van het Platform Verantwoord Huisdierenbezit.

Zoals we weten is de positieflijst door de rechter van tafel geveegd, maar op de site rijksoverheid.nl wordt gewoon glashard vermeld dat er sprake is van een in 2017 in werking getreden positieflijst, compleet met soortenlijsten.

Het is uiteraard ronduit belachelijk dat een site waar de Nederlandse burger van op aan zou moeten kunnen dit soort door politiek gekleurde (zo niet verontrustend verwarde) ambtenaren tot stand gebrachte broddelwerk nog steeds als geldende waarheid worden verkondigd.

Op de site van PVH (www.huisdieren.nu) zijn de klacht, de begeleidende brief en en screenshots van rijksoverheid terug te vinden.

Degenen die mijn berichtgeving omtrent de positielijstsoap een beetje gevolgd hebben weten dat ik meermaals heb gewezen op het minder transparant worden van de dierhouderij.
Tal van houders zeggen hun lidmaatschap bij een bond of vereniging op om administratief te verdwijnen uit relatief gemakkelijk te traceren bestanden. Sterker nog, hele collecties verdwijnen achter de schermen. allemaal zaken die niemand eigenlijk wil, maar wat als gevolg van overregulering c.q. de dreiging daarvan wel is veroorzaakt!

De minister is nu behalve op de foute informatie van rijksoverheid.nl ook (opnieuw) geattendeerd op deze gevolgen van dit soort bureaucratische chaos.


Goed werk!


rupicola
Website Member
Posts :1601

Website Member
2018-09-20 - 13:29:17 send message to rupicola

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Het ministerie LNV heeft aangegeven dat zij,
gezien de inhoud van de brief(???), het voornemen heeft deze niet te behandelen als officiële klacht volgens de Algemene Wet Bestuursrecht (H9) met bijbehorende procedures.
Wel zal het Ministerie met een schriftelijk inhoudelijke reactie komen.

Ondertussen wordt door het ministerie, vanaf nu dus moedwillig, doorgegaan met het verstrekken van onjuiste informatie aan de Nederlandse burger aangaande de positieflijst en het als zodanig dus ook moedwillig benadelen van de positie van ongeveer een half miljoen houders van exotische dieren in Nederland.

WAT IS DIT VOOR LAND!


wiechmann
Website Member
Posts :922

Website Member
2018-09-20 - 14:41:50 send message to wiechmann

En zo word men x op x belazerd door de overheids instantie’s
Maar als men ze hoor doen zij alle voor de dierenwelzijn .maar wel alleen als het hun uitkom .is ook hier in belgie .Pagina : 1 2 3
<<< vorige

Plaats een reactieEr zijn in totaal 96 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright Jan Brinkers 1998-2018,
Laatste update: 22 mei 2018
e-mail: webmaster@vogelarena.com
Goedkope hosting / webhosting of een Gratis forum of toch kinderopvang in Enschede