Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Snavel en veerrot, PFBD in wilde vogelpopulatiea Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Snavel en veerrot, PFBD in wilde vogelpopulatiea
Picolet
Website Member
Posts :975

Website Member
2017-02-16 - 01:34:57 send message to Picolet

Hierbij een link naar een artikel van de Australische overheid over de toestand van snavel en veerrot in dit land en welke soorten en in welke mate de vogels zijn besmet in het wild.

https://www.environment.gov.au/system/files/resources/21815db1-d81f-4a4d-a13c-2653b53d8aea/files/threat-abatement-advice-beak-feather-disease.pdf

Groeten Ruud




Picolet
Website Member
Posts :975

Website Member
2017-02-16 - 12:45:39 send message to Picolet

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

als je naar beneden scrollt, zie je een aantal foto's met de geïnfecteerde soorten.

Helaas blijkt de swift parkiet, een normale verschijning in de collecties in Europa, nu de status van ernstig bedreigd heeft.

Als er niet snel wordt ingegrepen sterft de vogel uit, de huidige populatie is nu circa 2000 vogels in het wild, en is de verwachting dat de vogels zonder reddingsplan in 2031 zijn uitgestorven in het wild.

Ook deze soort is besmet in het wild met PFBD, zoals ook de Oranjebuik parkiet die ook voorkomt in hetzelfde leefgebied als de swift. Beide soorten migreren van het eiland Tasmanië
Naar het vaste land van Australië. Bij de trek moeten beide soorten een behoorlijk stuk over zee vliegen en wordt de conditie op de proef gesteld. Bovendien vindt er een enorme ontbossing plaats zowel op het vaste land als op het eiland Tasmanië van de eucalyptus bomen die de vogels voorzien van nectar en broedgelegenheden. De kap gebeurt nog steeds grotendeels illegaal en juist de grootste bomen zijn het doelwit.

Onvoorstelbaar dat er nu pas een reddingsplan wordt opgestart, wellicht te laat en de PFBD zal als een rode draad door dit plan lopen. Bij het reddingsplan van de Oranjebuik is een groot gedeelte van de vogels in het kweekcentrum verloren gegaan door dit virus wat zich openbaarde in de collectie.

Tevens is er een geïntroduceerde predator op Tasmanië die broedende vogels en de jongen verschalkt, een extra probleem om de vogels in het wild te behouden. Deze predator houdt ook huis onder andere vogel en diersoorten en zal wellicht met grote spoed verdelgt moeten worden.




Welke soort volgt?

Onderstaand een link met het verhaal en het plan over de swift in Australië


http://theconversation.com/lets-stop-tasmanias-swift-parrots-going-the-way-of-the-dodo-39570

Groeten Ruud


rupicola
Website Member
Posts :1712

Website Member
2017-02-16 - 21:55:58 send message to rupicola

Bedankt voor het delen Ruud!

wink ;)


Sam&dave
Website Member
Posts :211

Website Member
2017-02-17 - 12:16:08 send message to Sam&dave

Dank je wel. Dit is echt interessant. Zeker als je leest dat de swiften en neophema's zeer ernstig in hun voortbestaan worden bedreigd. Ik hoop ook zo dat de overheid daar maatregelen gaat nemen om de oorzaken de kop in te drukken. Maar laten ze in hemelsnaam nu ook eens geld steken in onderzoek en medicijnen die het circovirus aanpakken. Even off-topic. Je kunt nu wel PDD vaccins op internet bestellen maar die zijn nog vrij prijzig.


Picolet
Website Member
Posts :975

Website Member
2017-02-17 - 12:21:40 send message to Picolet

Hierbij nog een link naar een dierenarts met informatie hoe liefhebbers in Australië zijn getroffen met dit virus. Vreselijk om de vogels zo te zien in de eindfase van de ziekte.


http://www.burkesbackyard.com.au/fact-sheets/pets/pets-pet-care-native-animals/birds-beak-and-feather-disease/#.WKa4s-vtSK0



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 222 bezoekers op de site, waarvan 6 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede