Wij hebben het volgende probleem. Vorig jaar hebben wij nieuwe hokken en een nieuwe kweekruimte in gebruik genomen. Enige tijd later ontdekten we mijten. We hebben toen de hokken en blokken schoongemaakt en roofmijten ingezet. Hoewel het aantal mijten met meer dan 95 procent werd teruggedrongen zijn we er nog niet van af. Het vreemde is dat ik nog nooit een rode bloedmijt hebt ontdekt. Ik vraag me hard af hoe dit ongedierte zich kan blijven voortplanten zonder bloed. Je verwacht toch wel eens een volgedronken mijt tegen te komen maar die heb ik niet kunnen ontdekken. Met een loop hebben we een bloedmijt en roofmijt bekeken. Verschillen zijn goed te zien. Vraag me daarnaast ook af hoe ik er echt vanaf kan komen. Graag jullie tips
de eeuwige plaag he bloedluis.
ik heb er ook mee te maken gehad en uit mijn informatie kan zo een luis (eigenlijk spin) gemakkelijk een jaar zonder bloed leven. er zijn tientallen middeltjes te vinden en de ene kweker zal altijd een voorkeur hebben voor iets dan de andere kweker. het is maar wat je zelf het beste voor jou vind.
ik heb gekozen voor een poeder genaamd home shield.
ik heb het gevonden in belgie via internet en het werkt voor mij goed. je moet er gewoon rekening mee houden dat je regelmatig moet controleren en af en toe je middeltje herbruiken.
met home shield kan je trouwens je vogels gewoon in de kooien laten, het is niet schadelijk voor hen.
groeten ivan.
Een kuur van dit middel.
Door 1 ml door 1 liter water te mengen.
Dit 3 dagen geven en geen last meer van luizen of andere kruipende beestjes.
Ik heb er geen last meer van. Ik herhaal het elke 6 mnd.
Let op maar 1 ml op 1 liter.
@ Denegom en Henk. Dank voor de tip. Dat ga ik proberen. @parrot: En ik dacht dat als je een bloedluis doordrukken je toch wel een druppeltje bloed te zien zou krijgen. Dat heb ik nog niet gezien. Shijnt dat bloedluis maanden kunnen leven van huidschilfers van vogels, etc. Wel hebben we een hele partij roofmijten uitgezet en zeker in ieder blok een partij uitgezet. Ben benieuwd naar het resultaat
Zou de pour-on methode bij vogels van amper enkele grammen zwaar niet beter zijn dan injecteerbare emulsie in het drinkwater mengen.
EĂŠn of twee druppels in de nek of in de vleugelbocht is minder riskant denk ik dan medicatie, die er niet voor gefabriceerd is, in het drinken toedienen en het heeft zeker hetzelfde effect.
We spuiten toch ook niet de griepprik in een glas water en drinken die dan op.