Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > dierenhandel verbieden Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



Rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2012-04-08 - 20:54:33 send message to Rik

Typisch weer zo'n voorstel dat verzonnen is door mannetjes uit de hoek waar Volkert van der G. ook uit komt.

Vlees bij supermarkt ook alleen op bestelling om impulsaankopen te voorkomen? Is ook onnodig dierenleed!

Ronduit een belachelijk voorstel!


Ton Koek
Website Member
Posts :3551

Website Member
2012-04-08 - 21:01:54 send message to Ton Koek

quote
Is ook onnodig dierenleed!
Het woordje "ook" is hier wel erg toepasselijk.


Rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2012-04-08 - 21:30:20 send message to Rik

Nu ze de supermarkten hebben gehad zijn de dierenactivisten blijkbaar nu van plan om sites als Marktplaats en Vogelarena op de korrel te nemen. Letterlijk en figuurlijk. Aan Volkert hebben we gezien waartoe ze in staat zijn.

Binnenkort maximaal één blik knakworst per klant in de supermarkt en over een tijdje géén blik knakworst per klant.

Binnenkort verzinnen ze weer wat verhaaltjes en dan helpt mevrouw Hertsenberg het via de televisie wel de wereld in. Volgende week heb ik begrepen zit er weer zo’n huilebalk bij Radar. Daarna gaat de politiek weer ingrijpen met onzinnige wetgeving dat op een verzinsel is gebaseerd.

Einde adverteren op MP is uiteindelijk ook einde adverteren op Vogelarena. En dat inderdaad allemaal onder het zogenaamde mom van ‘dierenleed’.


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2012-04-08 - 21:35:24 send message to Karel

Voor zover ik begrepen heb, gaat het niet om een verbod maar slechts om een verzoek aan de algemene verkoopsite's zoals met name mp.

Ik vind dat (nog steeds) een redelijk verzoek omdat, nog afgezien van mogelijke impulsaankopen, naar mijn gevoel vogels en andere dieren niet thuis horen tussen de tweedehands fietsen en de stripverhalen.

Daarnaast heb ik op mp regelmatig aanbod gezien van illegale vogels en daar uiteraard mp op gewezen. Zelf hebben ze dit niet eerder kunnen constateren.
Wat ligt er dan, wat dit punt betreft, meer voor de hand vogelverkoop alleen te laten plaatsvinden via de bekende vogelsite's, waar de benodigde kennis wél aanwezig is.

Als met name mp gehoor geeft aan het verzoek, is dat volgens mij dan ook geen beperking maar een mogelijkheid voor de gespecialiseerde sites tot verbetering en -ook niet onbelangrijk- te werken aan een beter imago waar het de verkoop van vogels betreft.

Vergeet daarbij vooral niet dat er op dit moment al handelaren uitgesloten zijn van de mogelijkheid op VogelArena te adverteren.


Daniel
Website Member
Posts :3287

Website Member
2012-04-08 - 22:07:01 send message to Daniel

Rik je overdrijft weer lekker. Ieder veld heeft zijn extreme figuren. En zolang wij in onze hobby mensen hebben die illigaal vogels vangen endeze gewoon open en bloot verkopen, we wantoestanden als Engelse grasparkieten die niet meer kunnen vliegen gewoon hun gang laten gaan is het kritiek van die mensen op onze hobby terecht. Wij als sector zouden een stuk zelfkritischer moeten zijn dan nu.


Max Weijers
Website Member
Posts :253

Website Member
2012-04-08 - 22:21:19 send message to Max Weijers

hoezo illegale vogels vangen, het is nog steeds mogelijk om 5 vogels per vlucht me te nemen als je maar vliegt via een luchtvaartmaatschappij waar je beesten mag vervoeren en die zijn er o.a. in Duitsland. Ook is het legaal om bepaalde vogels te importeren in grotere groepen, zo worden er nog veel vogels legaal uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika gehaald.


Daniel
Website Member
Posts :3287

Website Member
2012-04-08 - 22:30:56 send message to Daniel

Max er zijn nog steeds handelaren in Belgie en Nederland die wildvang Europese vogels aanbieden. En dat is toch echt illegaal. Ik verwees niet naar de legale internationale import.


Max Weijers
Website Member
Posts :253

Website Member
2012-04-08 - 22:34:13 send message to Max Weijers

Oké sorry. Dat vind ik inderdaad raar, dat ze dat ook nog op internet zetten. Een paar jaar geleden was ik op een vogelmarkt en daar werd een kraam helemaal opgeruimd door een of andere instantie, want hij verkocht een paar ongeringde putters dus moest hij alles weg doen plus een boete. En dan zijn er toch mensen die het gewoon op internet zetten?


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2012-04-08 - 23:50:52 send message to Karel

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Ja Max, op mp zie je regelmatig (zeker nu de broedtijd weer nadert) o.a. ongeringde met de hand opgevoede kauwen en kraaien e.d. te koop staan.
"Uit het nest gevallen en door de ouders verlaten", staat er dan gewoon bij.

Dat zul je op VA niet zien!


Vogelen
Website Member
Posts :506

Website Member
2012-04-09 - 07:43:51 send message to Vogelen

Op deze site staan ook veel idiote advertenties. Daarnaast is een groot deel van de advertenties onbetrouwbaar. Praktisch elk koppel is bewezen en compleet, bij bezichtiging mankeert er vaak van alles aan. Het is altijd al zo geweest, het moet altijd extremer. Nu streng gereguleerd betekend over een paar jaar verboden. Iedereen die er nu aan meewerkt is dan gewoon mede verantwoordelijk voor een verbod, mijns inziens. Als er dan toch wat moet gebeuren, zet een grootschalige campagne op hoe mensen met hun huisdieren/hobby om moeten gaan. Waarschuw voor impuls aankopen etc. Maar handen af van onze hobby en geen nieuwe regels! Iedereen die graag onder communisme wil leven staat het vrij te vertrekken naar een ander land. happy :)


eabe80
Website Member
Posts :297

Website Member
2012-04-09 - 09:04:03 send message to eabe80

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Misschien dat verkoop via een daar voor bestemde sites zoals VA wel kan leiden tot betere kwaliteit vogels. Op mp worden veel vogels aangeboden door lieden die ze alleen kweken voor het geld. Deze worden dan weer door mensen gekocht die zich niet of nauwelijks laten voorlichten over de vogels die ze kopen en het cirkeltje is weer rond. Volgens mij komt het door zulke praktijken dat de vogelhouderij over 1 kam wordt gescheerd.
Maar eerlijk is eerlijk ook op mp adverteren mensen die wel weten hoe het hoort. Mischien dat de verkoop van alle dieren, en niet alleen vogels, beter geregulierd dient te worden, misschien op een speciaal daarvoor ingerichte website. Voorlichting over impuls aankopen kan helpen maar of het afdoende is.......
Wel vind ik dat een koper de verantwoording heeft om zich te laten voorlichten over de dieren die hij/zij wil aanschaffen.
VB: Met de echte Friese Stabij hond is het zo dat je deze alleen kan aanschaffen bij een fokker welke is aangesloten bij de Stabij vereniging. Deze geeft je dan ook alle info om te kijken of deze hondensoort bij je past.
Om zoiets bij vogels te doen gaat misschien wat ver gezien de vele soorten vogels.
Maar de kwaliteit wordt wel behouden en de koper wordt goed voorgelicht.

Just my 2 centshappy :)


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-04-09 - 09:11:53 send message to eric 008

lieden die alleen voor geldkweken kun je nog een goede vogel van kopen.

bij de gezettelde kweker goede kweker zul je nooit maar dan ook nooit een top vogel kunnen kopen het mindere bestand dat is wat hij verkoop.

dus waar moet ik zijn voor een goede vogel het is maar hoe je het bekijk.


eabe80
Website Member
Posts :297

Website Member
2012-04-09 - 09:23:06 send message to eabe80

Met geldkwekers bedoel ik de lieden die zelf niet weten waar ze mee bezig zijn,
Gebruiken bv geen onverwante koppels, geen goede voeding of rust periodes tussen de kweekrondes. Ben zelf lang op zoek geweest naar een koppel Loris van de Blauwe bergen. Viel nog niet mee om een goed en mooi koppel te vinden.
Zullen vast wel geldkwekers zijn die wel goede spullen verkopen, ik ben ze nog niet tegen gekomen.


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2012-04-09 - 10:16:45 send message to johanblok

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

@Karel: op zich mee eens, maar het is wel lastig om onderscheid te maken, in ieder geval in theorie kan men dat op marktplaats ook realiseren. Op marktplaats doet men al meer aan voorlichtig dan in menig dierenwinkel.

Ligt hier niet eigenlijk een taak voor verenigingen?

Wettelijk lijkt me dat er veel obstakels zijn, maar ook voor bijvoorbeeld honden zou er veel kunnen verbeteren als vraag/aanbod uitsluitend plaats vind binnen verenigingen waarbij de norm ontstaat dat aanbod daarbuiten bij voorbaat al verdacht is. Inderdaad vind er bij bijvoorbeeld de stabij vereniging heel goede voorlichting plaats bij belangstelling voor een puppy. Zo'n rol kan een vogelvereniging ook op zich nemen, zeker voor huiskamervogels. Daar hoort wel de nodige algemene bekendheid bij.

Tegelijkertijd hebben (vogel)verenigingen vaak belang bij advertenties van handelaars en hebben ze tot noch toe niet veel aandacht voor dierenwelzijn. Zelfs Pakara presteerde het bijvoorbeeld om tegen import van wildvang papegaaien te zijn maar te gelijkertijd Dennis met grote aantallen wildvang te laten adverteren.


Rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2012-04-09 - 10:43:51 send message to Rik

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Consumenten weten vaak heel goed wat ze kopen, hoe ze het kopen en welk risico ze daarbij nemen. Sommigen kiezen ervoor om helemaal naar België te rijden en om daar bewust bij een malafide hondjesfokker een hond te kopen voor een minimale prijs. Daarna gaan ze huilen.
Mij maak je niet wijs dat die mensen niet beter wisten.

Aan de andere kant: Verplicht een rashond bij een kennel kopen is mensen verplichten om inteelt te kopen. Stamboom = inteelt = een grote kans gebreken. Bij veel kennels geldt: als een pup niet voldoet aan de standaard dan wordt de pup vaak aan de achterpootjes gepakt en tegen de muur doodgeslagen. Je kunt bijvoorbeeld geen Hollandse herders verkopen met een witte bef. Dan komt de goede naam van de kennel in gevaar.

Nee hoor. Volgens mij hebben de meeste consumenten genoeg gezond verstand.




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 110 bezoekers op de site, waarvan 2 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede