Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Kleurenleer Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3 4
<<< vorige


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-03-24 - 07:26:13

prisma heb ik klaar liggen dirk wink ;)


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-03-24 - 15:40:02

[quote][Licht komt eerst in de zone waar de psittacine zich bevindt en weerkaatst daar geel . In de daaronder gelegen sponszone wordt dan blauw licht weerkaatst. De overige golven (kleuren ) gaan door de sponszone en worden niet weerkaatst maar door de eumaline geabsorbeerd.
Geel en blauw geraken niet tot in de kern, ze reeds zijn weerkaatst voor ze de kern bereiken.
Geel en blauw geven samen een golflente die gezien wordt als groen
/quote]
jullie zullen wel moe worden van mijn.
maar ik heb toch een probleem dat noemen ze cinamon kan ook pallid zijn of platium deze reductie factoren hebben invloed op de kleur ook de oxydatie factor heeft dat dus er word echt wel wat terug gekaats uit de kern van de cel want als het alleen absobeert zou het niet waarneembaar zijn de verschillen in eumelanine.

m.v.g eric


DirkD
Website Member
Posts :408

Website Member
2012-03-24 - 18:18:23

Hallo Eric:
Naar dat prisma kom ik kijken.
Door aantasting of vermindering zal de kern niet volledig gevuld zijn met eumaline en dus niet zwart zodat er inderdaad weerkaatst wordt, enkel zwart absorbeert alles en daarvoor moet de kern volledig gevuld zijn met eumaline (indien deze zwart is).
Ik denk als ge geel, blauw en grijs mengt dat dan de chinamonkleur ontstaat
Indien de kern zwart is zou de grijsgroene bij het ontbreken van de pistacine zwart zijn en niet grijs, aangezien hier de sponszone ontbreekt (?)kan deze ook geen weerkaatsing geven. Er is dan enkel nog de weerkaatsing aan het oppervlak van de veer.
Mvg
Dirk


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-03-24 - 21:33:46

je bent echt goed

quote
(indien deze zwart is).



wink ;)


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-03-25 - 21:38:32

weinig reactie of eumelanine wel zwart is !!!

dat de veer specialisten maar eens wat foto,s van het onderzoek moeten plaatsen om het te bewijzen''grijs''groene met een grijzen kop is hier geen structuur verandering of is het eumelaninene niet zwart met kleur uit het licht breng je meer aan het licht zou ik zeggen.

wetenschap is mooi met bewijzen,enkel aannamens kom ik niet ver mee.foto,s van een doorsnede wat men ziet onder een microscoop moet mogelijk zijn bij een DA kijk je ook mee bv .nu zit ik naar tekeningen te kijken van een veer doorsnede van terry martin en bob fregeres en wat van mutavie en nog wat van een ver verleden wat het niet makkelijker maak .om het maar aan te nemen wat specialisten schrijven en wat ze van elkaar na schrijven gezien al de vernoemingen van lectuur wat geraadpleegd is .

zelfs het orakel uit oudenbosch is erg stil

m.v.g eric


DirkD
Website Member
Posts :408

Website Member
2012-03-25 - 22:34:24

Hallo Eric:
Hiervoor heb ik ook geen verklaring. Wanneer de sponszone weg is en er is geen pistacine aanwezig. Waarom ziet men dan grijs en geen zwart. Zelfs het kortbeverdere hoofd van een splendid geeft grijs en geen zwart.
Kan een donkerfactor invloed hebben op grijs als er geen sponszone is?
Is de kern nooit volledig gevuld met eumaline en is er altijd een weerkaatsing?
Is de rand van de veer verantwoordelijk ?
Bestaat de blauwe splendid niet en is er steeds pistacine aanwezig?
Is melanisme verantwoordelijk voor de verschillende nuances in grijs?
Foto’s van veeronderzoek heb ik ook nog niet gezien. Ben trouwens benieuwd hoe ze deze veercoupes maken. Is mij nog nooit gelukt. Maar de volhouder wint.
Mvg
Dirk


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-03-25 - 22:57:05

ik bedenk mijn dat ik een kennis in steenbergen heb zitten die veer onderzoek heeft laten doen op platinium zouden ze er foto,s bij doen van het onderzoek want het was een onderzoek op eumelanine al zal dat weinig geweest zijn .de verdunning geeft geen kleurverandering in wat wij als zwart zouden moeten waarnemen .hij zal wel mee lezen mischien dat hij wel reageert van wat zoon veeronderzoek inhoud en wat je te zien krijg .mischien zijn er andere die ook een veeronderzoek hebben laten doen en kunnen die er wat over vertellen of laten zien .of mutavie zelf met mooie foto,s wat veel zal bewijzen.


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2012-03-25 - 23:13:06

quote
Indien de kern zwart is zou de grijsgroene bij het ontbreken van de pistacine zwart zijn en niet grijs, aangezien hier de sponszone ontbreekt (?)kan deze ook geen weerkaatsing geven. Er is dan enkel nog de weerkaatsing aan het oppervlak van de veer.



Is er dan geen weerkaatsing van de kern meer? De kern bestaat toch niet alleen maar uit eumelanine?


DirkD
Website Member
Posts :408

Website Member
2012-03-25 - 23:23:46

Hallo Karel:
En daarom zie je grijs en geen zwart?
Ben toch benieuw naar foto's van veercoupes.
Mvg
Dirk


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-03-25 - 23:56:03

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

prisma dirk en zwartpapiertje wink ;)


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-03-26 - 18:21:06

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

nog een na denkertje !
er word altijd gezegd dat zwart alle kleuren absobeert ben ik helemaal mee eens maar zijn dat alle kleuren want bij een groenevogel ontbreekt het blauw en het geel want dat is al weg dus de eumelanine moet bestaan uit de kleuren van het spectrum wat overblijft om te kunnen absorberen kunnen we dat zwart noemen als er twee primiaren ontbreken ik zeg van niet maar ik ben schilder

dan het volgende het zwartste zwart zit nog altijd wit in en in het witste wit nog altijd zwart ik meen 3% met andere woorden het is grijs zowel wit en ook het zwart dat is ook de reden dat ik er een spectrum op kan laten zien

mijn conclusie is als schilder dat de eumelanine mee verandert in de kleur die we zien de kleur die we zien is de eumelanine zwart min de kleur die we zien en de percentage wit wat toch door dring en mee terug weerkaatst.

meen dat het dennis was die het over valk parkieten had die geen sponsezone bezit dit type veren van bepaalde soorten hebben als enige echte zwarte eumelanine omdat het hele spectrum word opgenomen doordat de cel niet vol zit zien we grijs omdat er nog wit licht weerkaatst.

m.v.g eric


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2012-03-26 - 19:15:07

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

quote
want bij een groenevogel ontbreekt het blauw en het geel want dat is al weg


Nee, dat zie je nmm niet juist.
Op een veer komen van alle kanten witte lichtstralen terecht. Deze witte stralen bevatten álle kleuren van de regenboog!
Wat gebeurt er nu met al deze stralen als het om een groene veer gaat:

1. Een deel van ál deze witte stralen weerkaatst op de veer en geeft een mate van glans weer.

2. Een ander deel van álle witte stralen komt op de gele pigmentkorrels terecht. Het gele deel van de witte straal wordt weerkaatst en zichtbaar als geel. De overige kleuren uit deze straal worden door de pigmentkorrel geabsorbeerd.

3. Weer een ander deel van álle stralen gaat tussen de pigmentkorrels door en wordt door de sponszone doorgelaten en een resterend deel van deze witte stralen wordt door de sponszone agv interferentie zichtbaar als blauw.
Het doorgelaten gedeelte wordt door de kern teruggekaatst als wit licht (geen eumelanine in de kern) of niet (wel eumelanine).


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-03-26 - 20:06:55

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

hoi hans

de sponzone houd toch alle blauwe licht tegen anders geen volledige breking maar een onvolledige dan heb je 'gelijk' maar ik lees hier dat het geel niet verder komt dan de psittacine geel wat ook logisch is en het blauw werkaats in de blauwe sponsezone dus wat er op de oppervlakte gebeurt is niet relevant aan de kleur alleen aan de glans die je waarneemt glans eiglans en of dof .

dan heb ik nog een voorbeeld waar geen onderzoek [heb ik zelf contact over gehad met de heer onsman.]is naar gedaan dat zijn de oxydekleur verschillen van kleur van soorten onderling. neem of kijk alleen naar de vele verschillen van de wildkleurbourks kan zo 10 en als het moet een meervoud er van naast elkaar zetten waar de eumelanine een andere samenstelling heeft wat je bij een splendid of een grasparkiet niet lukt.
hier zijn op de sponsezone en violet geen andere veerstructuur mutanten bekend bij de bourks
ook hier is lange tijd anders gedacht over eumelanine

wetenschap is mooi maar neemt niet weg in deze tijd dat we het met doorsnede,s moeten doen van tekeningen wat nog niets bewijs het is voor ons dan niet meer dan dat we het moeten aannemen dat het zo is.ze maken films van het ontspringen van een zaadcel tot en met de door booring in een eicel van een vrouw dan lijk mijn dat het met de veer ook mogelijk moet zijn de flagiaten kan ik wel zien in de mest. met oogonderzoeken van mijn collies in een redelijk ver verleden keek ik al mee op een tv in het oog op zoek naar afwijkingen zoals cea/rd ,pra en cataract .of is het van een veer voor maar een enkeling weg gelegd om het te aanschouwen .

m.v.g eric


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-03-26 - 23:30:24

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

hoe verklaar men de kleur rose en het geel bij de bourks die een andere grijswaarde heeft deze psittacine is geen vol rood en ook niet vol geel het zijn vuile kleuren om een schilders term te gebruiken en hier ligt geen structuur voor op de stukjes violet en blauw na.en waarom zien we verschillen in de grijswaardes van de psittacine volgens mijn moet dat uit de weerkaatsing komen van wat er in de eumelanine zit hoe dit is samen gestelt uit de kleuren wat het opneemt denk ik.

m.v.g eric




Pagina : 1 2 3 4
<<< vorige

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 170 bezoekers op de site, waarvan 1 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede