Auteur |
Onderwerp : Rul eivoer,hoelang houdbaar? |
De Prachtvink
Website Member
Posts :345
|
2011-05-07 - 23:11:07 |
|
hallo , vogelvrienden
hoelang kan ik rul eivoer bewaren , in de koelkast?
|
roodmus
Website Member
Posts :1338
|
2011-05-07
-
23:20:14 |
|
|
De Prachtvink
Website Member
Posts :345
|
2011-05-07
-
23:33:54 |
|
dat is kort maar krachtig
|
henkdelaat
Website Member
Posts :1328
|
2011-05-08
-
00:06:15 |
|
Als je het rul maakt met water dan is het idd 1á2 dagen in de koelkast.
Maak je het rul met bv ROOSVICÉ dan kan je het 4á5 dagen goed houden in de koelkast.
Henk.
|
De Prachtvink
Website Member
Posts :345
|
2011-05-08
-
11:05:51 |
|
Dit bericht is 1 keer gewijzigd
quote ROOSVICÉ
Goed idee,
ROOSVICÉ heb je toch in vele smaken, welke smaak is bij jou succesvol?
Ik doe zelf zo nu en dan . honing toevooegen aan het eivoer , maar dat verdun ik wel met wat heet water. zodat het wat makkelijker te mengen is.
Gr, "De Prachtvink" Peter
|
Karel
Website Member
Posts :6824
|
2011-05-08
-
11:40:23 |
|
Ik heb wel eens gehoord dat heet water de honing geen goed doet.
|
De Prachtvink
Website Member
Posts :345
|
2011-05-08
-
13:21:25 |
|
OOOoo, Vertel,
het wordt dunner en dus minder voedzaam. verder weet ik het niet.
wat ik ook wel een doe,een verse sinasappel uitpersen,en het sap gebruiken om het eivoer rul te maken
|
henkdelaat
Website Member
Posts :1328
|
2011-05-08
-
13:31:25 |
|
De Prachtvink,
Gewoon ROOSVICÉ naturel is alleen gemaakt van rozebottel zit veel VITAMINE C in.
Gebruik dit omdat mijn rozebottels op zijn.
Als er weer rozebottels zijn gebruik ik deze+fruit+wortel+groenten+kiemzaad om het eivoer rul te maken.
Gebruik ook wel een BIOGARDE YOGURT.
Henk.
|
De Prachtvink
Website Member
Posts :345
|
2011-05-08
-
14:08:55 |
|
Dit bericht is 1 keer gewijzigd
quote Ik heb wel eens gehoord dat heet water de honing geen goed doet.
@henk
waarom het geen goed doet,?
|
henkdelaat
Website Member
Posts :1328
|
2011-05-08
-
14:21:45 |
|
Prachtvink,
Moet je aan karel vragen,ik gebruik nooit honing bij het eivoer.
Een goed eivoer zit honing in.
Henk.
|
De Prachtvink
Website Member
Posts :345
|
2011-05-08
-
14:37:17 |
|
sorry , foutje bedankt.
Ik bedoel karel
|
Karel
Website Member
Posts :6824
|
2011-05-08
-
14:51:28 |
|
In honing zitten, naar ik heb begrepen, bepaalde enzymen die bij verhitting boven zo'n 40 graden teniet gaan, waardoor je gewoon suikerwater overhoudt.
Dat is natuurlijk zonde, want daar koop/gebruik je geen honing voor.
|
De Prachtvink
Website Member
Posts :345
|
2011-05-08
-
18:04:43 |
|
oke , dus als ik het met lauw/warm water verdun , is het geen probleem?
|
arjandaf
Website Member
Posts :980
|
2011-05-08
-
18:53:07 |
|
Dit bericht is 1 keer gewijzigd
snap het probleem van te dikke honing om te mengen wel : ik druppel het in een cirkel uit over het eivoer en dan is het prima te verwerken .. je kan ook harder roeren om het dunner te maken !
|
jp57
Website Member
Posts :277
|
2011-05-08
-
21:15:23 |
|
Ik doe gewoon wat honing in de fles van de rosvicé en dat wat schudden. Is wel vloeibare honing.
gr, johan
|
Karel
Website Member
Posts :6824
|
2011-05-08
-
21:56:28 |
|
Oplossen in handwarm water is idd geen probleem. De temperatuur in de bijenkast ligt dacht ik ook op bijna 37 graden.
|