Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Bird Symposium 2011 Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina :


Auteur Onderwerp : Bird Symposium 2011
roseland
Website Member
Posts :51

Website Member
2011-03-28 - 21:07:03 send message to roseland

Bird Symposium 2011 http://www.birdsymposium.nl
Een Bird Symposium is zoveel meer dan u denkt !

Een dag met vogels,lezingen ,het samen zijn met vogelvrienden is een echt dagje uit. Om dieren, onze vogels, beter te kunnen begrijpen, moet je voorbij grenzen kunnen en willen kijken. Aanwezig zijn bij dagen als deze is onderdeel van het houden ,kweken en genieten van vogels .Een hobby is zoveel meer dan een vogeltje in een kooi of in de volière. Het samen praten ,overleggen ervaring delen en open staan voor elkaar maakt de hobby weer levend voor jong en oud. Er niet bij zijn is niet leren en niet ontwikkelen bijblijven in de tijd. Er niet bij zijn is een stapje terug doen en dat willen we toch niet !

Wij Team van Bird Symposium zullen de jaren die vogels steeds meer aandacht geven aan ontwikkeling en vorderingen omtrent vogels in het algemeen. Daar bij zal de kromsnavel wel altijd centraal blijven staan in de dagen ,maar wel willen we een breder beeld van kennis en ervaring en ontwikkeling met u blijven delen.

Je eigen kennis vergroten zorgt voor een betere kweek en voor een betere manier van opvoeden voor uw vogels, en huiskamer vogels. Deze "vogeldagen" met veel variatie in onderwerpen zijn dus voor iedereen van groot belang. Onderwerpen als medicatie, het ei, de kweek, ziektes, gedrag en natuur worden op het Bird Symposium besproken. Daarnaast krijgt u de kans om het KDS laboratorium te bezoeken.

Ook hebben we deze dag een fantastische roofvogelshow . Deze show zal ook aandacht besteden aan de problematiek van prooivogels versus roofvogels (stootvogels) .Dit is niet de standaard presentatie. Deze presentatie word speciaal voor deze dag gebracht.

Elkaar zien, ontmoeten en met elkaar van gedachten wisselen, kortom een dagje N.O.P is al bijzonder op zich. Heerlijk wandelen door een park Fantastische foto's maken en genieten van elkaar .Vader ,moeder opa en oma, vrienden  en vriendinnen ,groot en of  klein,onze dag is voor iedereen. Vertel dit aan uw vrienden, want, niet komen is een héle leuke dag missen.

Het Bird Symposium is een begrip geworden. Daar wilt u toch ook deel van uit maken? 

Waar : In het N.O.P :  Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien. 

Waar beter dan omringd door vogels is het N.O.P. een fantastische locatie om dit Bird Symposium te organiseren. Het zal ee hele leuke dag worden voor mensen die van vogels en dieren houden. Het NOP heeft  veel meer dan vogels alleen.

Voor meer informatie http://www.papegaaienpark.nl Hun Missie en Toekomst.

We beginnen deze dag met een lekker kopje koffie of thee met een stukje heerlijk Brabants stukje vla .Daarna kunt u op uw gemak het park bezoeken en of in de zaal blijven om de lezingen bij te wonen en of u kunt er een gezellige combinatie dag van maken. U dient zich dus vooraf in te inschrijven. Ook of u het laboratorium wil bezoeken. Dan kunnen we rekening houden met uw tijd. Want u wil niets missen!




Er zal een (overdekte ) markt zijn naast de lezing zaal.
De +/- 20 Standhouders zijn o.a :

Birdfood (http://www.birdfood.nl): Birdfood kan u van alles vertellen over voeding van de meeste vogelsoorten.
N.O.P http://www.papegaaienpark.nl Zij zullen informatie geven over het park en hun bijzonderheden en daarnaast proberen sponsors te werven en/of vrijwilligers. Want die blijven nodig op dit park  
De Forpussenclub (http://www.forpussenclub.nl) De forpussenclub heeft in haar stand informatie omtrent het kweken met de Forpussen.   
De ANBVV: Algemene Nederlandse Bond van Vogelhouders (http://www.anbvv.nl): Ze zullen u meer kunnen vertellen over wat een vereniging is, wat de voordelen zijn. Tevens kunnen zij uw vragen omtrent de Cites en over de ringen beantwoorden. Ook zal er informatie zijn over wat u moet leren/doen om een keurmeester te worden. Alle factoren van uw hobby komen aan de orde.  
De P.S. Parkieten Sociëteit (http://www.parkietensocieteit.nl): De PS is aanwezig met informatie en vogelboeken.   
Ivo Tresinie: Ivo zal naast de lezing die hij geeft ook met een stand aanwezig zijn met informatie over broeden met broed machines, hart monitoring van het kuiken in het ei. Hij zal veel van uw vragen over het ei en het kuiken kunnen beantwoorden. Er is een stand aanwezig van  
W.P.T. World Parrot Trust (http://www.parrots.org):Ria en Ruud Vonk zullen u voorzien van belangrijke informatie omtrent het World Parrot Trust gebeuren. Leuke artikelen zijn in hun stand te verkrijgen zoals t-shirts en andere papegaaien items die u niet mag missen. 
Ria Winters (http://www.parrotsinart.com): Ria schildert op een fantastische manier papegaaien met olieverf, aquarelverf of accrylverf. Haar werk kunt u in haar stand bewonderen en kopen.  
Franka van Lent (:http://www.schildermijnfoto.nl): Haar passie is het beschilderen van veren. Behalve dat er op het Bird Symposium veren te koop zullen zijn, zal zij op deze dag ook het beschilderen van veren demonstreren.  
Aad van Duijneveldt. Oud voorzitter van Pakara heeft toch niet helemaal afscheid van zijn vogel passie  kunnen nemen. Om toch de papegaaienpassie in "werk in uitvoering "te brengen maakt hij van glas en lood schitterde werkstukken Hij zal ze deze dag aan u laten zien en u kan natuurlijk een van zijn werken kopen of bestellen Want hij maakt ook werkstukken op aanvraag.  
Lorre & Co Zal aanwezig zijn met hun stand met vogelartikelen. Lorre & Co heeft een site waar u op kan gaan kijken wat ze zoal verkopen.www.lorreco.nl   
Hermine Assenbroek, Hermine ook wel "papegaaienvrouwtje "genoemd was onze vorige papegaaien dag in Den Haag ook aanwezig. Zij gaf informatie over : Gedrag bij Papegaaien. Omdat er deze dag zoveel mensen in de rij stonden om met haar een gesprek aan te gaan hebben we besloten Hermine weer uit te nodigen. Zij zal de gehele dag aanwezig zijn voor uw vragen. http://www.papegaaienvrouwtje.nl
Rimala,Rinus en Mary hebben papegaaien als hun hobby. Daar vanuit zijn ze schitterende touwen en speelgoed en netten gaan maken en die presenteren ze vandaag aan u.. http://home.kabelfoon.nl/~rimala/welkom.html
ParrotsAvenue Mirjam en Marco van Eijbergen bezoeken al jaren beursen en verwennen ons papegaaien liefhebbers al jaren met hun vele verrijkingsspeelgoed , daarnaast hebben ze veel aan touwen bij zich en voeding. website: http://www.parrotsavenue.nl/
Heike Mundt , Heike en haar man Martin zullen met een stand komen vanuit Duitsland. Ze brengen een geheel eigen lijn mee. Ze zijn de eigenaar van het Bochum Papegaaien park ,Bezoek zeker deze link http://www.papageienpark-bochum.de om meer te lezen omdat het all round papegaaien mensen zijn.
Fotografie: Tijdens de markt is er een kleine tentoonstelling van een foto graaf van dieren uit Duitsland haar naam is Tanja Schnell , bezoek haar website op : http://www.ts-photo.info
Poicepthalus club
OptieBird
________________________________________
Roofvogelshow 13.30 tot 14.15 uur
Tijdens uw bezoek aan het park kunt u ook kijken naar de Roofvogelshow. Zij zullen deze dag aandacht besteden aan Prooidieren versus Roof (stoot) vogels.U kan deze show bezoeken tijden uw pauze Let op de tijden ! Kijk voor meer informatie hierover op de website: http://www.dutchhuntingfalcons.nl.
________________________________________
Presentaties van deze dag. 
Ivo Tresinie:
Op verzoek vanuit de evaluatie 2010 hebben we Ivo gevraagd terug te komen. Ivo zal een lezing geven met de laatste ontwikkelingen over kweek broeden en de toekomst. Hij laat u tijdens zijn lezing ruimte voor vragen . Dit mag alles zijn richting het onderwerp. Een lezing van Ivo is daarom van te voren niet te voorspellen welke kant het in gaat .Dat bepaald zijn publiek en dat bent u. Ivo zal naast zijn lezing ,met een stand aanwezig zijn . Met informatie over broeden met broed machines, hart monitoring van het kuiken in het ei. Hij zal veel van uw vragen over het ei en het kuiken en de diverse manieren om te broeden en te kweken kunnen beantwoorden.
Etienne Van Der Stricht,
Wonende te Kruibeke in Belgie . Mijn hobby’s zijn: COM Parkietenkeurder ( internationaal) Kweker van verscheidene soorten parkieten. Geven van lezingen in binnen en buitenland ( Films en lezingen in Power Point ) Fotografie en Filmen in de natuur (Filmen : vooral in Australië in de natuur)
Mijn lezing zal gaan over : Onze parkieten , Lori's , kaketoes , diverse vogels enz. in hun natuurlijke omgeving in Australië . De soorten en ondersoorten , waar kunnen we ze vinden , en wat eten ze . Deze lezing zal als een reisverslag worden weergegeven. Het zal via foto’s in een film vorm worden weergegeven .
De trip begint in Cape –York en eindigt in Darwin . We zullen dan ook alle soorten die we daar kunnen aantreffen zien . Voorzien van alle nodige informatie over plaats en voeding .
Gerry Dorrestein:
Hij zal u een update geven omtrent de laatste ontwikkelingen op het gebied van PDD (Proventriculair Dilatation Disease). Deze dag staan we ook stil bij deze dodelijke ziekte PDD, in Nederland ook wel bekend als de ziekte KDS (Kliermaag Dilatatie syndroom). Het is de nummer 1 van meest gevreesde ziekten onder vogels. Er is een fonds opgericht om onderzoek te doen naar deze verschrikkelijke ziekte, te weten: http://www.pddfonds.com. Ook op de site van Gerry Dorrestein (http://www.noivbd.nl) is onder het kopje PDD veel informatie te vinden.  

De extra workshop is volledig volgeboekt. We hopen u volgend jaar weer te kunnen verrassen met een "nieuwe" workshop
Opbrengsten zijn geheel voor het PDD Research Gerry M. Dorrestein Diagnostisch Pathologie Laboratorium NOIVBD http://www.noivbd.nl "Het gebeurt soms dat liefhebbers vragen of ze mee mogen kijken als ik een gestorven vogel onderzoek. Dat is meestal niet mogelijk. In deze workshop laat ik u zien hoe een dode vogel onderzocht wordt. U volgt mij bij dit onderzoek en u kunt alle organen die in de vogel zitten goed zien. Ik wil u ook mee laten kijken door de microscoop zodat u ook kunt zien hoe ik wormeieren, coccidien, gisten en bacteriën kan herkennen. Tijdens deze demonstratie is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen"

Johnny Wierda. 
Ik ben al op jonge leeftijd geïnteresseerd geraakt in vogels. Zoals velen die nu grote parkieten en/of papegaaien houden is het ook bij mij begonnen met een paar grasparkietjes. Zelfs op dit moment heb ik nog altijd belangstelling voor de wilde vorm van deze kleine vogeltjes. Vele soorten kromsnavels hebben mijn volières bewoond. Zo heb ik ervaring met bijna alle agapornis soorten. De laatste jaren heb ik mij meer gespecialiseerd in het houden en kweken van Lori's. Vanaf 1994 ben ik mij ook gaan inzetten als schrijver van artikelen voor een speciaal magazine over Lori's. Vanaf eind negentiger jaren heb ik met enige regelmaat buitenlandse reizen gaan maken en heb daardoor veel internationale vrienden kunnen maken. Vanaf 2006 ben ik vaste medewerker van het maandblad Parkieten Sociëteit. Nu alweer zo’n 2 jaar geleden ben ik toegetreden tot het bondsbestuur van de PS en heb ik het maandblad en de website in mijn portefeuille. Mijn eerste lezing hield ik al weer 15 jaar geleden. Ondertussen zeg ik met enige trots dat ik in landen als Duitsland, België, Engeland en Australië heb mogen optreden om daar presentaties te houden. Met enige regelmaat houd ik deze presentaties natuurlijk ook in eigen land en ik beleef daar iedere keer opnieuw veel plezier aan. Het bezoeken van bijeenkomsten en symposia in binnen en buitenland geeft een extra dementie aan de hobby en ik steek er iedere keer weer iets van op.
Mijn lezing; Volières over de wereld. Eigenlijk is het moeilijk om iets over deze lezing op papier te zetten. Het is een rondreis langs verschillende kwekers en hun volières. Aan de hand van de afbeeldingen vertel ik iets over de volières en de verschillen met de volières in Nederland. We reizen daarbij van Australië naar zuid Afrika en gaan via verschillende Europese landen de grote plas over naar Canada en de Verenigde Staten van Amerika. 
 
Bert Van Gils (http://www.werkgroepvalkparkieten.tk) werkgroep valkparkieten
Ik ben een fervent liefhebber van valkparkieten en kweek er ondertussen ruim 10 jaar mee. Sinds 2008 maak ik ook deel uit van de werkgroep valkparkieten (zie website), eerst als forummoderator en later ook als bestuurslid. Deze werkgroep heeft als doelstelling het promoten van de valkparkiet als kweek- en showvogel. Daar hoort tevens bij het vergaren van kennis omtrent de vererving en kweek van mutaties van valkparkieten en deze beschikbaar stellen aan geïnteresseerde kwekers en houders van deze soort. De werkgroep was betrokken bij de samenstelling van de nieuwe standaard van de valkparkiet. Mijn lezing zal uiteraard gaan over valkparkieten, met info over de typische kenmerken en levenswijze, weetjes over het houden van deze vogels en nuttige tips voor als je er mee wil kweken. Ik gebruik daarvoor de kennis die vergaard is door de hele werkgroep, aangevuld met eigen ervaringen. 
Naast standhouders en lezingevers brengen we onze dank uit naar al onze sponsors ,die deze dag tot een succes maken. Vele leuke prijzen zullen onze tombola tot een succes maken . De sponsors en de prijzen voor de Tombola zijn te vinden op onze site http://www.birdsymposium.nl 

Opbrengsten van de Tombola zijn100% voor het PDD Reseach Fonds.
• Kortom een Bird Symposium om niet te willen missen ! De entreeprijs: voor deze dag bedraagt: € 20,00. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis bij betalende ouders (1:1) .Wat is deze dag inbegrepen: 
Een Bird Symposium, de gehele dag verzorgd door goede sprekers en goede standhouders met veel informatie over vogels.
-         Vrij entree park de gehele dag (met stempel);
-         Koffie / thee met vla bij ontvangst;
-         Toegang tot de lezingen;
-         Standhouders op gebied van vogels;
-         Tijdens de pauze een bezoek Laboratorium  KDS/PDD;.
-         Roofvogelshow;
-         Tombola met mooie prijzen.
Iedere deelnemer krijgt een inschrijfnummer ,met dat nummer word ook een van de prijzen verloot.
Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Voorlopig  Programma Bird  Symposium 15 mei 2011            

Zaal  Caféterras Vogelbuiten N.O.P.
09.30 - 10.00   Ontvangst met koffie en gebak.
10.00 - 10.30   Opening door de organisatie./ Welkom woord N.O.P
10.30 - 11.15  Lezing 1:Gerry M. Dorrestein, PDD in de kweek en in de huiskamer.
11.15 - 12.00 Lezing 2: Johnny Wierda, Volières over de wereld. 

12.00  - 14.30 Pauze In de pauze is er tijd voor uw lunch (op eigen kosten), een bezoek aan het park, de roofvogelshow of het PDD laboratorium. Opties in de pauze: 
12.00 - 13.00  Autopsie van vogels door Gerry Dorrestein ( op inschrijving) Kleine zaal
13.30 - 14.15  PDD / KDS  laboratorium bezoek (op inschrijving)  of 13.30 - 14.15 Roofvogelshow  Met raakvlakken van roofvogels en Prooidieren: Papegaaien     

Het middagprogramma in de zaal start om 14.30 uur                                                                                                     
14.30 – 15.30  Lezing 3:Ivo Tresinie, Nieuwe ontwikkelingen omtrent het broeden.
15.30 – 16.15  Lezing 4: Bert van Gils, de valkparkiet, vogelsoort in kweek en huiskamer.  
16.30 – 17.30  Lezing 5:Etienne van der Stricht, Vogels in het noorden van Australië (o.a. de palmkaketoe, edel papegaaien en parkieten).  
17.30 - 18.00  Afsluiting Lezingen / Trekking Tombola (opbrengst ten bate van PDD Research Fonds). 
Voor de verwachte Duitse gasten is er een totaal ander programma .Dat u kan vinden http://www.birdsymposium.nl onder de vlag van Duitsland. U mag hierbij aanwezig zijn omdat er een lezing anders is dan in het Nederlandse programma, ivm ruimte willen we dat u dat wel bij aanmelding aangeeft. 
________________________________________

Bird Symposium: Aanmelden:
Dit kan uiterlijk tot en met 1 mei 2011 Opgeven per e-mail: info@birdsymposium.nl  
Bij uw aanmelding s.v.p. duidelijk vermelden: * uw naam en adres;•het aantal deelnemers;. Evt. kinderen• En mail adres. 
Het totaalbedrag dient u gelijktijdig over te maken op rekeningnummer 113757573 t.n.v. E. de Moor- Eindhoven, onder vermelding van Bird Symposium 2011.  
Voor de deelnemers uit België of Duitsland : U kunt betalen via IBAN en BIC. 
IBAN: NL22RABO0113757573 
BIC: RABONL2U   
Rabobank: E.J. de Moor Eindhoven Nederland, onder vermelding van Bird Symposium 2011.  
Heeft u nog overige vragen, stuurt u deze ook naar : info@birdsymposium.nl  
Voor alle duidelijkheid willen wij u er nog op wijzen, dat bij annulering van de aanmelding door de deelnemer na 1 mei 2011 géén restitutie van de deelnamekosten mogelijk is. 
________________________________________
Locatie: N.O.P (Nederlands Opvangcentrum Papegaaien) Wintelresedijk 51 5507 PP Veldhoven Nederland http://www.papegaaienpark.nl  
Wij rekenen op u .
Team Bird Symposium.
Thiely de Moor
Ed de Moor
Foppe Lanenga
Caroline Traas
Hans Kroon 
Voor al uw vragen over het symposium 2011 info@birdsymposium.nl
Telefoon : 06-55921150.




Pagina :

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 162 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede