Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > ara man bijt eigen staart af? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : ara man bijt eigen staart af?
Flap
Website Member
Posts :8

Website Member
2010-02-07 - 20:32:21 send message to Flap

Ik heb een koppel ara's van 2008,zitten al enkele maanden samen.In het begin maakten ze altijd maar ruzie,maken nog wel ruzie maar gaat al veel beter.Zitten nu elkaars veren te verzorgen,en de man geeft de pop al eten.Het probleem is wel dat de man zijn eigen staart heeft afgebeten.Weet er soms iemand aan wat dat zou kunnen liggen?


Calamariz
Website Member
Posts :30

Website Member
2010-02-09 - 12:17:58 send message to Calamariz

Heb zelf vaker gelezen,dat bij molukken kaketoe's in gevangenschap dit voorkomt.Het zijn dan geen plukkers,omdat ze de rest van de veren intakt laten.Men denkt dat ze het doen om de cloaca vrij te maken,zodat er makkelijker bevruchting plaats vind.Moet hierbij wel vermelden dat het dan om de pop gaat.


remon
Website Member
Posts :28

Website Member
2010-02-14 - 12:19:05 send message to remon

Weet je zeker dat de man dat zelf doet hier heb ik ook een koppel zitten van 2007&2008 en de pop vrat de staart van de man op en is vanzelf overgegaan jonge ara`s schijnen dat wel vaker te doen maar waarom zou ik niet weten.


Picolet
Website Member
Posts :975

Website Member
2010-02-14 - 12:57:58 send message to Picolet

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Ooit wel eens nagedacht dat via handopfok verkeerde signalen aan de vogels worden gegeven?

Dus huiskamer socialisatie en inprenting van menselijk gedrag waardoor de vogel dus zijn eigen soortgenoten niet herkend en dus amper weet dat het zelf een vogel is. Het gevolg een soortgenoot wordt niet herkend en zal zo totaal gefrustreerd zijn verdere leven moeten slijten met "vreemde' vogels.

Een stuk verantwoordelijkheid die een aantal liefhebbers die huiskamervogels leveren simpel wegwuiven.
Deze praktijken zijn onderzocht en geldt hoe jonger de vogel uit het nest wordt gehaald en als eenling wordt grootgebracht in een gezin hoe groter en eerder er problemen zullen gaan ontstaan.

Vooral huiskamervogels die gaan puberen en een verkeerde opvoeding hebben gekregen vertonen een pluk en schreeuw gedrag in ernstige vorm.

Ruud


Max.Weijers
Oud Lid
Posts :629

Oud Lid
2010-02-14 - 18:20:57 send message to Max.Weijers

Picolet ik ben zelf geen voorstander van handopfok en al helemaal niet om vogels echt tam te maken. maar het komt ook wel eens voor (bij wat voor vogel dan ook) dat als het eenmaal uit het ei is dat dan de ouders hem niet meer willen verzorgen. Dan kan je proberen om ze bij andere vogels onder te leggen en als dat niet gaat dan moet je ze wel zelf groot brengen.
Mijn vraag is dus: hoe breng je een vogel zelf met de hand groot zodat hij zich later tuisvoeld bij andere vogels en zodat hij zichzelf ook echt een vogel voeld.

Want ik vind het heel goed dat u zegd dat het gewoon niet goed is om vogels met de hand groot te brengen (op de verkeerde manier) zodat hij zich geen vogel meer kan voelen, maar dan is het ook handig om uit te leggen hoe het dan wel moet?

Alvast bedankt voor de uitleg

Max


Picolet
Website Member
Posts :975

Website Member
2010-02-14 - 18:45:24 send message to Picolet

Even ter aanvulling en opgezocht in een oude topic;

Conclusie:

De vroege ervaringen en socialisering van Grijze-roodstaartpapegaaien hebben een beduidende invloed op het latere gedrag van deze dieren. Vroege sociale contacten met soortgenoten zijn onderscheidend voor de ontwikkeling van een normaal gedrag bij Grijze-roodstaartpapegaaien.
De toekomstige eigenaar moet daarom groot belang hechten aan de herkomst van de dieren.

Handopfok dieren neigen in het algemeen sneller tot een problematische houding.

Sommige handopfokmethoden zoals de lepel- of spuitvoedering, het laten van het kuiken bij de ouders voor minstens vijf weken en zo weinig mogelijk contact met mensen tijdens de handopfok hebben minder negatieve invloed op het gedrag van de Grijze-roodtsaartpapegaai als op andere.
De kropsondevoedering betekent een noemenswaardige stressverhoging voor het dier en moet vermeden worden.
Naast de socialisering tijdens de handopfok is het contact met andere papegaaien tijdens de ontwenning belangrijk.
Handopfok Grijze-roodstaartpapegaaien, die goed gesocialiseerd zijn, kunnen zelfs voor de kweek ingezet worden.
--------------------------------------------------------------------------------



http://img115.imageshack.us/img115/93/afbeelding17df.gif , bewijst dat een handopfokvogel sneller tot het aanvallen van mensen overgaat dan zelfs een wildvangvogel die heel goed handtam gemaakt kan worden.

uitgevoerd onder auspicien van, dr.Rachel Schmid, prof.dr.Andreas Steiger & Marcus Doherr, Phd, Vetsuisse-Fakulteit van de Universiteit Bern, Zwitserland.

Ruud


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2010-02-15 - 09:07:46 send message to ParkietenPeter

Mag aan handopfok liggen of niet. Ik weet dus niet of je meer info over het betreffende koppel hebt, maar ik lees niet dat het tamme vogels zijn. Handopfok geeft doorgaans wel een stereotype en onverklaarbaar gedrag, dat ben ik wel met je eens. Ken dat onderzoek ook en je hoort inderdaad van de ervaringen dat de uitkomst representabel is.
quote
Het probleem is wel dat de man zijn eigen staart heeft afgebeten.

quote
Men denkt dat ze het doen om de cloaca vrij te maken,zodat er makkelijker bevruchting plaats vind


Dit lijkt mij heel sterk en niet logisch. Want de staart die bij een bevruchting in de weg zou kunnen zitten is die van de pop en niet die van de man. En wie is "men"?
De man heeft zijn staart zelfs nodig om in evenwicht te blijven. Dus lijkt mij dit niet de oorzaak.

Eerder zou ik ook denken aan de reactie van remon en me er verder niet al te veel zorgen over maken. Voorop gesteld dat het missen van voedingsstoffen (mineralen etc.) geen oorzaak is.

Maar het bevruchtingsverhaal geloof ik niet. Ik heb vroeger gekweekt met de echte pauwstaartduif, die met die prachtige maar onnatuurlijke staart. Hierbij werden de middelste staartveren van de duivin door sommigen geknipt om bevruchting mogelijk te maken. De man werd ongeschonden gelaten.

wink ;) Peter



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 172 bezoekers op de site, waarvan 3 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede