Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   





De volière van cristina
cristina is helaas geen actief lid meer op deze site. geplaatst : 2003-09-21
laatste wijziging : 2003-09-21
bekeken : 10932
Inleiding
Wij zijn Ben en Gerda en we wonen sinds een kleine 4 jaar in Scheveningen. We zijn samen begonnen en nu een aantal jaar later begint het steeds meer te lijken op een gezin met een kinderboerderij. Toen ik Ben leerde kennen had hij 2 zoontjes en een kanarie en ik had een hond, nu hebben wij ondertussen, naast met grote regelmaat de 2 kids, ook doorlopend 2 honden, 1 cavia, 1 konijn rondlopen, en tig vogels, maar die vliegen meer dan dat ze lopen.
Afmeting nachthok
1 x 1 x 1.80
Afmetingen buitenhok
5 x 1 x 1.80
Indeling nachthok
In het nachthok zijn zitstokken geplaatst voor de stokslapers, en er hangen ongeveer 10 nestkasjes voor de nestslapers.
Indeling buiten
De gehele buitenvoliere is beplant en ook hangen hier nestkastjes voor de vogels die buiten in een nest slapen. Natuurlijk zijn ook in de buitenvolliere voldoende zitplaatsen voor de vogels aangebracht.
Vogels
De voliere is een gezelschapsvoliere en dus niet bedoelt om te kweken. In de volliere huizen de meest uiteen lopende vogels. Een groepje van 5 catharinaparkieten, kobalt blauw man, zeegroen pop, donker groen met blauw petje pop, groen man en een mauve man; de catharinaparkieten slapen altijd buiten in een nestkastje. Een koppel elegentparkieten, twee zielige parkietjes met veer- en nagelproblemen maar ze hebben het enorm naar hun zin bij de andere vogels en zij slapen in het nachthok op stok. Een koppel wildkleur bourke's die alleen in de avond en vroege ochtend uren actief zijn; soms slapen zij binnen op stok maar bij heldere nachten geven zij de voorkeur aan buiten slapen. 1 staartmees die buiten in een nest slaapt. 1 Afrikaanse baardman die het lekkerst buiten slaapt tussen de 2 brilvogeltjes in. 3 Napoleons, waarvan 2 aangeschaft als koppel maar doordat de man is aan komen vliegen bleek toch dat we 2 poppen hadden; ze slapen met zijn drieen in een nestkastje binnen. 1 Koppeltje goudbuikjes die samen een buitennestkastje in beslag hebben genomen en die dat goed verdedigen. Onze eerste vogel was een kanarie en die woont nu ook in de voliere en hij slaapt overal waar zijn ogen dicht vallen. Als laatste hebben wij een koppeltje glansekstertjes aangeschaft die alleen in de buitenvoliere komen als zij zich onbespied wanen. En natuurlijk ontbreekt het koppeltje kwartels niet om de bodem schoon te houden.
Beplanting
Gisteren net de volliere gereorganiseerd en wat nieuwe beplanting aangebracht. Nu is de volliere beplant met een aantal buxussen, een aantal coniferen, 1 waterwilgje die door de catharina's als tandenborstel wordt gebruikt (daar zit dan ook geen blaadje meer aan), 1 conifeer op stam en een heester van 1.80 hoog. Verder nog wat viooltjes en wat heide en een sparretje. Als we naar oma gaan nemen we met regelmaat wat fruitboomtakken mee uit de boomgaard voor de vogels om op te knagen.
Afstand tot buren
Tussen de voliere en de buren zit een ruimte van enkele centimeters; de voliere staat voor de schutting die de tuinen afscheiden, maar doordat we geen herriemakers hebben heeft dat nog nooit problemen opgeleverd, hooguit dat de katten van de buren een uitstapje maken naar onze tuin om vogels te spotten, maar dan worden ze er direct weer uitgejaagd door de honden die in de tuin lopen.
Ligging
N/O met ochtendzon en de rest van de dag volop zonlicht vanwege de open bovenkant.
Daglicht - Ramen
In het nachthok zitten geen ramen maar er komt wel daglicht binnen door het dak (melkkleurig golfplaat) en door de invlieg opening.
Verlichting
In de gehele voliere is geen kunstverlichting.
Uren licht
Zolang de zon schijnt.
Verwarming
Geen verwarming!
Bouwervaring
De voliere is in 3 dagen gebouwd met behulp van een timmerman; een klein jaar later hebben we zelf de voliere verlengd met 2 meter.
Materialen
De voliere is gemaakt van geinpregneerd tuinhout, golfplaten als dak, en gewoon groen gaas.
Isolatie
Het hok is niet echt geisoleerd.
Ongedierte preventie
Wij hebben tegen muizen het gaas op een halve meter diep ingegraven, en tot nu toe blijkt dat effectief genoeg.
Bouwjaar
In het voorjaar van 2001 hebben wij de voliere neer laten zetten en in het najaar van 2002 hebben we de voliere verlengd.
Voor- en Nadelen
Terwijl de voliere werd gebouwd hebben we er niet bij nagedacht dat we last van ratten/muizen zouden krijgen, met als gevolg 2 verdwenen kwartels. Het gaas moest alsnog ingegraven worden terwijl de vogels al in de volliere zaten en de beplanting er al in stond. Waar ik erg blij mee ben is dat ik tegen alle adviezen in het invlieggat naar het nachthok op 1 meter hoog heb laten aanbrengen en de zitstokken in het nachthok vanaf 1 meter hoog heb geplaatst, daardoor is er in het nachthok geen last van tocht op de plaatsen waar de vogels zitten.
Inpassing in de tuin
Omdat de voliere het grootste gedeelte van de (oorpsonkelijke) tuin voor het huis in beslag neemt, is de voliere in feite onze voortuin en proberen wij zoveel mogelijk kleur in de volliere te houden, het hele jaar door.
Gebruik - Beschrijving
De vogels beslissen zelf waar ze slapen dus daarom gaat het nachthok nooit dicht. Maar soms als je wat moet tuinieren in de voliere gaan de schuwste vogels vanzelf het nachthok in wat dan vervolgens tijdelijk dicht gaat omdat ze daar rustiger bij blijven. De vogels hebben 2 vaste voeder plaatsen, de een voor een zaadmengeling (grof parkietenzaad, onkruidzaad, tropenzaad met wat hennepzaad en soms distelzaad) en de ander voor een zachtvoer mengeling (insektenpate / universeelvoer en eivoer) Verder krijgen ze dagelijks honing, vers fruit, regelmatig trosgierst en niet te vergeten maagkiezel, sepia en mineralen. De vogels krijgen ook regelmatig wat levend voer en (verassend genoeg) pikken zelfs de parkieten graag een wormpje mee.
Slot
Nooit kunnen bedenken dat toen de eerste kanarie kwam je zo verslaafd zou kunnen raken aan vogels en alles wat er mee te maken heeft. We zijn begonnen met een kooitje, daarna kwam er een buitenkooi van 1.10 breed x 1.00 hoog x 0.50 diep. Toen lieten we de huidige voliere bouwen alleen dan 2 meter korter, en dan nog niet tevreden zijn, dus een klein jaar later kwam de uitbouw. Nu zijn er dromen van een tweede voliere. Verder lopen we stad en land af voor tentoonstellingen en beurzen, kijk nergens anders naar op internet dan naar vogels, en gelukkig zijn er ook nog vogelboeken om in de rustige uurtjes te lezen. Blij ben ik wel, omdat ik het idee heb dat ik niet alleen ben met deze verslaving!
 

Foto's
Klik op een foto voor een vergroting




Vollierebodem met kwartel





Vooraanzicht volliere





Nachthok





Ons huis gezien vanuit de volliere.






Reactie's op deze volière:

arjandaf
Website member


2004-01-03 - 10:29:08


beste cristina nog een voordeel je hebt geen prof.hulp nodig voor deze verslaving (denk ik )
ziet er allemaal goed uit veel hobby plezier

arjan(daf)

jacinta
Gast

2004-01-06 - 23:17:15


m'n complimenten, heel leuk om te lezen

vogelhobbyist
Website member


2004-09-11 - 21:23:17


het ziet er leuk uit joh die vogels hebben het vast naar der zin suc6 rik


Erik
Gast

2005-03-27 - 22:04:19


Ziet er goed uit.
De voliere is snel gebouwd vind ik.
Mijn voliere lijkt er veel op alleen ik kweek wel.
Veel plezier nog met je voliere.

lin
Gast

2005-07-15 - 09:50:37


wij zijn ook bezig met een buiten voliere maken
mag ik de vogeltjes nu nog versteken ze hebben 4 eiers of zouden we beter wachten ..



Opgeven reactie

Bij een niet actief lid, is het niet meer mogelijk een reactie te plaatsen



Er zijn in totaal 478 bezoekers op de site, waarvan 9 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede