Heb nog steeds een paar koppeltjes zitten. Blijft leuk.. Het lijkt inderdaad wel dat er minder aga-kwekers zijn sinds de prijzen van jonge vogels gedaald zijn (door de gedaalde export volgens "de handel").
A : maakt mij geen kont uit weg is weg
B: of gedeelde A plaats vind dat er tegenwoordig weer veel gekweekt word met de insteek van ja handel dit en geld vangen zo
oooooooooh ik betaal me lijp aan mijn gevleugelde vrienden
er zijn volgens mij ook bijna geen
wildkleur meer die echt grof
zijn
plus ze zijn haast niks meer waard
en er word teveel gerommeld met kleuren
het zijn haast allemaal mutaties
nou nou nou rommelen !! is dat niet erg stevig geoordeeld ? wat is volgens jou nou rommel in mijn ogen gewoon de vogels die op de vragen lijsten staan van de diverse verenigingen
eerder rommel door toedoen van de kweker zelf denk ik dan maar ?
mischien wel leuk voor mensen die lezen maar ook voor mensen die willen reageren en helemaal mooi die ook zelf agaporniden kweken : KOM OP LAAT JE FOTÓ'S ZIEN VAN JE BESTE WILDKLEUR aga !!
Hoe staat het tegenwoordig met het overbrengen van ziektes van de aga. Ik weet dat een aantal mensen die over wilden gaan op papegaaien, kaketoes , ara's hun aga's hebben verkocht omdat ze het risico te groot vonden worden.
ik denk ook doordat sommige vogels "makkelijker" kweken, of toch meer geweekt worden dan vroege toegankelijker worden en dat mensen daar dan ook sneller op durven overstappen. Blauwgele ara's, caiques en verder worden volgens mij nu toch meer gekweekt dan bevoorbeeld 15 jaar geleden en ik denk dat vele mensen de stap nu eerder durven zetten dan steeds alleen maar bij rosseicollissen te zitten. Is mijn mening toch.
qua ziektes zullen we blijven steken op polyoma .
bek en veder rot na genoeg niet van toepassing
en is dat ook niet een Zwaar wegende verantwoording voor de eigenaar/verzorger/kweker verzin er maar een woord voor .. maar terug naar de stelling van barabband / geen mooi en of goede wildkleur vogels meer in de avicultuur ... dat spreek ik echt tegen
picolet: kan wel kloppen maar transmutaties komen idd meer voor bij de oogringleden van de agaporniden groep .. om een lang verhaal kort te houden we worden TE WEINIG opzich staande wildkleur stammen gekweekt is mijn mening .
hoe klinkt de jouwe over deze stelling ?