Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > webcam etc Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
volgende >>>


Auteur Onderwerp : webcam etc
Niltava
Website Member
Posts :3071

Website Member
2009-04-05 - 13:00:18 send message to Niltava

Wie kan me verder helpen met webcams voor nestkasten.
Ben dus op zoek naar webcams(of camera's) voor die ook streaming video kunnen doen naar het web.
Heb meerdere nestkasten waarin het zou willen, en zowel halfopen nestkasten als dichte nestkasten.
Graag zou ik ook goede software voor het geheel van jullie vernemen.

Heb nu een camera met een aantal led's maar ben niet zo tevreden met de kwaliteit van beelden.
Op tv vaak storing en vnl. zwart wit beelden.


Tens
Oud Lid
Posts :204

Oud Lid
2009-04-06 - 21:42:20 send message to Tens

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

Ik kan je wel helpen maar mag het niet volgens de forumregels doen (ivm het sturen van links naar andere mogelijk commercieele websites).
Ik stuur je wel info door via de berichten functie maar ik merk daar bij op dat ik geen commercieel belang heb in hetgeen ik verstuur voor het geval ik er problemen mee krijg.
----------------

Ik zou graag wat meer willen weten voor ik navraag voor je doe over oa:

-budget
Hoe duur mag het systeem zijn?
(ik maak geen offerte, ik heb een prijsklasse nodig om de opties te bepalen)

-provider
Welke provider heb je met welk pakket voor internet?
(van belang of je bijv. ADSL Streaming Media service gebruikt of andere services)

-eisen vd webcam
(bijv. kleur, grote, lichtcorrectie, filter, aansluiting, enzovoorts)

-aanvullende eisen van het systeem
(bestaande systeem als daar sprake van is, anders wordt er evt. ook hierin wat navraag naar gedaan ivm opslagcapaciteit die nodig is voor opnames en dergelijke systeemeisen.)

----
mocht je geen verdere info neer willen zetten dan zet ik wat opties neer in mijn reactie.


Niltava
Website Member
Posts :3071

Website Member
2009-04-06 - 22:28:20 send message to Niltava

Heel eenvoudig happy :)
Niet te duur (heb geen geld over razz :p)
ADSL
Kleuren voor de (half)open nesten/zw/w voor in de nestkasten
heb een dergelijke kleine camera(bekend van deze site) incl ontvanger etc.


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2009-04-06 - 23:13:01 send message to Karel

Mmm, ik zat ook te denken aan de camera's die jij hebt, maar de kwaliteit is dus blijkbaar niet zo goed. Ik heb de verkoper ooit benaderd voor een demonstratie, maar dat was niet mogelijk.
Welke heb jij? De draadloze neem ik aan? Met hoeveel leds? Wat is de afstand tussen camera en ontvanger bij jou? Zitten er muren tussen? Doet hij het beter als je de afstand verkleint?


Tens
Oud Lid
Posts :204

Oud Lid
2009-04-07 - 12:19:08 send message to Tens

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

OK ik plaats hier wel wat opties en dan stuur ik de beste dealers en de info links via een bericht. Kan even duren ben aan het "werk" (lees: pokeren onder werktijd wink ;)).
Als het erg veel info wordt dan valt te overwegen hier even een apart onderwerp over te maken en vast te zetten.

-------------
Wat je moet weten
Draadloze Videosystemen

Draadloze systemen functioneren altijd slechter dan bedrade systemen. Je dient deze dus ook alleen aan te schaffen als bedrade systemen veel meer kosten om toe te passen binnen jouw situatie. Bijvoorbeeld wanneer je wilt filmen op moeilijk bereikbare plaatsen.

Een draadloos camera system is altijd benadeeld door een sterk gelimiteerde bandbreedte* (vandaar dat je provider service hier voor geschikt dient te zijn, hetzelfde geld voor streaming video en / of streaming audio).

Daarnaast is de afstand tussen de units en het aantal units in het netwerk van belang.
Het draadloze videonetwerk is moeilijker in stand te houden, is signaalstoring gevoelig, beperkt in grote en vereist wat meer controle en onderhoud.

*de bandbreedte die gebruikt kan worden voor draadloze videonetwerken is zo’n 14 keer minder dan de bandbreedte die gebruikt kan worden door bedrade video netwerken

Draadloze videoapparatuur geeft de bandbreedte limiet aan als de in totaal benodigde bandbreedte om data te kunnen zenden en data te kunnen ontvangen. Bedrade videoapparatuur geeft de bandbreedte limiet aan als de in totaal mogelijk zijnde snelheid om data te verzenden en de in het totaal mogelijk zijnde bandbreedte om data mee te kunnen ontvangen.
Er is dus sprake van een verschillende notatie op de verpakking of op de camera. Draadloze camera’s noteren de bandbreedte gegevens als: in totaal beschikbare snelheid voor het uploaden en downloaden tegelijk. Bedrade camera’s noteren de brandbreedte gegevens als: de snelheid die ten aller tijde beschikbaar is voor het uploaden, alsmede de snelheid die ten aller tijde beschikbaar is voor het downloaden, ook wanneer dit tegelijkertijd gebeurt.

Daarnaast wordt de bandbreedte die in het netwerk beschikbaar is voor camera’s die draadloos werken vaak standaard gehalveerd door de apparatuur zelf, let hier dus goed op want camera’s dienen de maximale bandbreedte (lees: snelheid, al is dat niet helemaal hetzelfde), bovenal te benutten om gegevens te zenden.

Daarnaast kan bijvoorbeeld het klimaat de bandbreedte ook benadelen. Dat is wederom iets waar draadloze camera’s veel meer last van krijgen.
Ook dien je onder andere het volgende in acht te nemen bij je keuze in het camerasysteem: de storing die ontstaat doordat het signaal gelimiteerd wordt, (zodat je anderen niet tot last bent), de zwakte van het draadloze signaal dankzij onder andere de grote van het netwerk en het voor de camera beschikbare electronisch vermogen (wat onder andere van invloed is op het zenden door obstructie).

De meeste draadloze netwerken staan per camera maximaal maar een vijfde deel aan draadloze bandbreedte toe voor het zenden van video van een matige beeldkwaliteit.
Het aantal camera’s dat nu en in de toekomst worden gebruikt binnen het netwerk is dus ook iets waar rekening mee gehouden moet worden wanneer je kiest voor een bedraad of draadloos cameranetwerk. Je kunt, wanneer je bijvoorbeeld als kweker veel camera’s gebruikt of als er veel belang is bij een constante opname, ook denken aan een bedraad netwerk met een klein draadloos netwerk waardoor je het draadloze netwerk als noodtoepassing zou kunnen gebruiken wanneer het bedrade netwerk plat ligt.

Bedenk hierbij even dat een draadloze camera ALTIJD gebruik maakt van video (resolutie) compressie. Een enkele draadloze camera kan al het hele draadloze netwerk in beslag nemen, daar waar bedrade camera’s een veel hogere beelkwaliteit kunnen verzenden door minder compressie toe te passen met een toepassing van een meer veeleisende codering (codec).
Een megapixel camera is voor een draadloos netwerk dan ook geen goede keuze. Dat geldt vooral wanneer je een goede framerate (beeld per seconde ratio) wilt bereiken.

(overigens is bovenstaande geschreven door mij met behulp van anderstalige publicaties gedaan door videosurveillance experts)

---------
informatie omtrend de camera opties met daarbij de systeemeisen volgen later vandaag


Niltava
Website Member
Posts :3071

Website Member
2009-04-07 - 14:01:22 send message to Niltava

Ok,ik ging voor draadloos ivm de draden(duh) het verblijf staat zo'n 9 meter van het huis. Draden door de muur etc ben ik niet zo voor vandaar. Mogelijkheid via stroom??
Heb een reeks van 6 vluchten en daar wil ik dus wat flexibel in zijn. Dwz de ene keer zal de camera hangen bij blok 1 de volgende keer ergens bij de grond bij nest in vlucht 6.
Stroom is aanwezig.
Wil dus graag de mogelijkheid hebben meerdere nesten tegelijk te kunnen bekijken(afwisselend)


@Hans
Had hem eerst boven hangen op zolder bij, en dan op tv beneden kijken. steeds storing (ssort tik zeg maar en vnl zwartwitbeeld met een ruisje kleur.
Vogel vlak voor de camera duidelijk maar verder niet.
Moest dus wel door twee betonnen vloeren een en de zender voor raadloos internet stond in de buurt(zit daar nu eenmaal)
Dat kon voor storing zorgen. Echter van de week in de kamer(plusminus 8 meter er vandaan) idem dus beton was waarschijnlijk geen groot probleem.
Buiten bij de vluchten zeer vaag beeld.
Zitten dacht ik zon 12 led's in


Tens
Oud Lid
Posts :204

Oud Lid
2009-04-07 - 14:25:03 send message to Tens

Dit bericht is 6 keer gewijzigd

Je zegt dat je via je TV kijkt en een wifi netwerk in de buurt hebt; zou je mij de systeemeisen van je PC / laptop / console kunnen vertellen?

ADSL is geschikt voor het streamen van beelden en heeft een hoge download snelheid waardoor het voor het communiceren met servers goed werkt maar het leverd voor het zenden van data relatief weinig bandbreedte snelheid waardoor voor het hosten van servers weer minder geschikt is (voorbeeld: de hoge download snelheid maakt ADSL goed voor het spelen van spelsesies die zijn aangemaakt op andere computers, maar de lage upload snelheid maakt het minder goed voor het houden van spelsesies op een eigen computer. hetzelfde geldt voor media streaming).
Daarnaast heb je ADSL pakketten die geschikt zijn voor data streaming en ADSL pakketten die hier niet voor geschikt zijn.
Ook dat is van belang wanneer je de beelden online wilt tonen.

Daarnaast moet het hostingpakket voor je server of webruimte voor jouw streaming eisen geschikt zijn, of anders de service die je hier voor wilt gebruiken die online wordt aangeboden. Er is onderandere een dataverkeer limiet die je service zou kunnen afsluiten van je gebruikers of je meer kunt laten betalen voor de service wanneer deze overschreden is.


-------------

Streamen

Streamen is het verzenden van media informatie die direct bekeken en / of beluisterd kan worden terwijl de data in een 'stroom' verzonden wordt.

Je kunt ook media aanbieden die als bestand gedownload moet worden en meestal,(want download-, en mediaplayer programma's kunnen soms inbreken in de bestandsgegevens en lezen de data dan waar mogelijk eerder af), pas bekeken kan worden als het hele bestand is verzonden.

Daarnaast heb je de real streaming en HTTP streaming methode.

De real streaming methode gaat via een streaming server service en het huren van een streaming server of het onderhouden van een streaming server kost veel geld waardoor de HTTP streaming methode het meest geschikt lijkt voor de gemiddelde gebruiker. Real streaming vereist het gebruik van een streaming server en daarnaast een streaming service van je internet provider of streaming service zoals Macromedia {Flash}, Apple {Quicktime} of Helix {Realmedia}. Dit stelt je in staat om grote hoeveelheden gebruikers tegelijk te bedienen en live beelden te verzenden.

Er bestaat ook een hybride methode waarmee je de gebruiker jouw bestand laat downloaden en gedeeltelijk laat bekijken als er een gedeelte van de data reeds opgeslagen is.
Deze methode heet progressive downloading en simuleert slechts het streamen van media.

Er is bij het streamen via HTTP geen sprake van live beelden omdat er hele herkenbare bestanden moeten worden aangeboden aan de bezoekers van je website via een standaard hosting server of via een eigen server.

Het maken van HTTP streaming bestanden vereist geen speciaal programma.
Het enige dat je moet doen is de media bestanden in z'n geheel in een gebruikelijk formaat op je website aanbieden middels een hyperlink.
Daar zijn verschillende methodes voor, maar meer hoef je eigenlijk niet te doen: het systeem van de gebruiker opent een mediaspeler die het bestand af kan spelen, als deze op het systeem aanwezig is, en het bestand wordt zo getoont op de website als het bestand geintergreert is of via het mediaspeler videoscherm.

Je kunt eventueel nog gebruik maken van programma's die je bestand direct omzetten in een streaming formaat als flash, quicktime of realmedia en dan direct uploaden naar je website's server.
Hoe dat werkt hangt af van het programma dat je gebruikt en van de plug-in's, (invoegtoepassingen die zorgen voor verschillende browserintergratie mogelijkheden), die je daar voor hebt gedownload.


Niltava
Website Member
Posts :3071

Website Member
2009-04-07 - 14:57:44 send message to Niltava

Kun je me ook gewoon een camera aanbevelen en software om het te realiseren?
Heb volgens mij voldoende snelheid up en download. Mogelijk ga ik over op kabel.
Wil graag een eenvoudig systeem, dat live beelden in eerste instantie voor mijzelf hebben en eventueel bepaalde doorsturen naar het net.


Tens
Oud Lid
Posts :204

Oud Lid
2009-04-07 - 15:17:48 send message to Tens

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Live beelden verzenden naar anderen zal wat moeite en geld kosten.

Programma's voor het omzetten van videobestanden naar streaming bestanden die geschikt zijn om te versturen zijn er wel maar de meeste zijn zeer ingewikkeld in gebruik en / of duur in aanschaf.
Daarnaast zijn de opties vaak beperkt: er is bijvoorbeeld geen alternatief voor Flash software.

Je beste optie is een Wifi camera systeem.
Dat is echter absoluut niet makkelijk te installeren.
Het makkelijkst is de toepassing van een videorecorder systeem.

-------------------

Wees AUB geduldig.
Ik ben even aan het bekijken wat ik wel en wat ik niet mag sturen via Vogelarena.
Ik mag namelijk niet zomaar websites, merken en producten gaan aanbevelen.


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2009-04-07 - 15:36:23 send message to Karel

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Erwin, ik heb zelf al zitten kijken naar de site van de "Arena"- adverteerder waar jij de camera's van hebt.
Hij heeft een dergelijk systeem in zijn assortiment.
Als je kijkt op zijn site onder accessoires: IP video web server.

Niet al te duur, maar als het niet of niet goed werkt, dan is het toch 149 euro weggegooid!(Nog afgezien van de aan te schaffen camera's)

Wellicht zijn er mensen die dit systeem gebruiken en hun ervaringen hier willen posten?


tropic
Website Member
Posts :755

Website Member
2009-04-07 - 15:47:37 send message to tropic

Persoonlijk zoek ik ook een beetje achter zulk een camerasysteem. Probleem is dat ik een computerleek ben, en bovenstaand taal dus helemaal niet begrijp.
Ik bezit momenteel een draadloos systeem met vier cameras, waarvan je het beeld per camera vast kan zetten, of laten omschakelen tussen de vier cameras.
Grote probleem is hier ook ontvangst en beeldkwaliteit;
Van het moment dat je met de camera achter de volieredraad gaat,verminderd de beeldkwaliteit op tv aanzienlijk. Moet je dan nog achter een tweede of derde volieredraad , dan wordt het hopeloos.
Ben er eerlijk niet zo tevreden van en zoek dus ander en beter, maar wil er natuurlijk ook geen fortuin aan uitgeven.


Gert Jan
Website Member
Posts :191

Website Member
2009-04-07 - 15:50:04 send message to Gert Jan

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Karel; Is weggegooid geld.

Ik heb dit systeem geprobeerd. Maar het geeft gigantisch veel storingen. Het beeld valt veelvuldig weg en als je even een dipje hebt in je adsl verbinding of je router kun je opnieuw verbinding gaan maken. Verder hebben deze draadloze camera's bij mij alleen nog dienst als backup aangezien deze toch wel veel moeite hebben met veel materialen (sandwichpaneel van het binnenhok schermt het signaal volledig af!)
Evenals de magnetron, de fm-antenne versterker etc.
Eigenlijk alles wat op 2,4 gHz uitzend geeft storing. En aangezien die 2,4 gHz een van de weinige vrije frequenties is in ons kikkerlandje wordt deze door zeer veel leveranciers/produkten
gebruikt!

Ik heb nu een bedraad systeem via hub's en de adsl router. Aangezien een deel van mijn vluchten wat verder af staan wil ik daar nu gebruik gaan maken van dLan (netwerk over stopcontact) maar heb hier nog geen ervaring mee. (Dit zodat ik niet nog meer bekabeling moet gaan maken en stroom er al ligt!) Indien er iemand wel ervaring heeft hoor ik het graag.


Niltava
Website Member
Posts :3071

Website Member
2009-04-07 - 15:55:27 send message to Niltava

Kijk dat bedoel ik net Gert Jan.
En gebruik je, of wil je dan gewone webcams gebruiken?


Niltava
Website Member
Posts :3071

Website Member
2009-04-07 - 15:59:55 send message to Niltava

Zoiets leek me ook wel wat
http://www.papma.nl/webcamtechniek.html


Gert Jan
Website Member
Posts :191

Website Member
2009-04-07 - 16:13:15 send message to Gert Jan

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Ik maak nu al gebruik van gewone bedrade ip cameras met en zonder infrarood.
O.a.; Eminent internet IP camera met infrarood en conceptronic cnetcam. Deze zijn vrij goedkoop (circa 80,-p.s.) en worden door veel leveranciers aangeboden.
Je kunt het net zo gek maken als je zelf wilt.
Alleen de software om e.e.a. tegelijkertijd te bekijken en evt op te nemen bij beweging ben ik nog niet uit aangezien de software die ik daar tot nu toe voor gevonden heb niet te betalen is.
Er zat een software pakketje bij de 4 draadloze cameras (van de v.a. aanbieder) wat redelijk werkte. Ik kan deze alleen niet koppelen aan ip. Deze werkt alleen in combinatie met de pc-videokaart die bij het pakketje zat.

Wat betreft het aanbieden van de beelden via internet;
Ik ben geen specialist, maar ik heb begrepen dat je dan toch zult moeten investeren in duurdere cameras. De bovengenoemde cameras hebben geen vast ip adres. Er zijn duurdere cameras die dit wel hebben. Je kunt dan ook gaan werken met voeding via internet (dus geen stopcontact meer nodig bij de camera)
Als nu bij mij de verbinding wegvalt moet je ze opnieuw opzoeken. Ik weet niet of je dit kunt aanpassen of dat er een truc voor is. Ik neem aan dat Tens hier wel een duidelijk antwoord op zal hebben. Lijkt me in ieder geval een vereiste voor live streaming.


Tens
Oud Lid
Posts :204

Oud Lid
2009-04-07 - 16:29:51 send message to Tens

Dit bericht is 3 keer gewijzigd

Dlan werkt ook streaming maar is niet goedkoop.
Daarnaast moet je over een powernet infrastructuur beschikken (het zijn in feite netwerkaarten op het stroomnet en deze dienen dus wel met elkaar gesynchroniseerd te worden op het net alvorens ze werken). Als ze ook bijvoorbeeld niet op dezelfde groep zitten of er verdeeldozen gebruikt worden dan wordt de snelheid nog beroerder.

Het systeem werkt veel te traag voor videotoepassingen (in een normaal stroomnetwerk zonder veel verdeeldozen enzovoorts levert de basis maar tussen de 5 en 10 mbit, hetzelfde als laag gebudgeteerde draadloze verbindingen, zelfs als je een afstand van minder dan 1 meter tussen twee wandcontactdozen houdt op dezelfde groep).
Je zult er dus weinig mee op schieten tegenover de andere oplossingen.

Mocht je er toch aan willen dan leveren Linksys en NetGear de betere systemen boven Devolo maar het is niet goedkoop, zeker niet omdat je voor video niet met de basisproducten uit de voeten kunt.

-------------

Nogmaals voor de duidelijkheid:
LIVE beelden aanbieden via het internet kost heel erg veel geld.
Dit werkt heel anders dan progressive downloading of HTTP streaming zoals video websites dit doen.
Je hebt onder andere een streaming service nodig en een geschikte server.

----------

Videos versturen kan ik jullie goed mee helpen en is niet moeilijk maar je zult wel een domeinnaam moeten aanvragen en jaarlijks abbonementsgeld moeten betalen om dit te doen als je niet over een website met voldoende serverruimte beschikt. Daarnaast kost een vast IP adres voor een directe verbinding met de camera vaak ook weer geld.
Je zult je camera moeten verbinden met een PC via een ethernet cable en meegeleverde software moeten gebruiken. Daarna moet je je wifi verbinding instellen, je router adres, WEP key, etc. Daarnaast moet je deze verbinding door je router en firewalls sturen (port forwarden).
Je hebt een statisch IP adres nodig voor je camera. Daar heb je services voor waarvoor je je moet opgeven. Daar wordt je ook naar verwezen bij de aanschaf.

Of je zult de bestanden handmatig moeten aanbieden middels een videoservice zoals Google Video, Youtube, DailyMotion enzovoorts.

--------------------

Je zei dat je over stroom op locatie beschikt en een bestaande verbinding hebt voor draadloos internet.
Daar kun je eventueel gebruik van maken.
Wifi blijft de beste en de goedkoopsgte oplossing na een bedrade verbinding.




Pagina : 1 2
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 195 bezoekers op de site, waarvan 2 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede