Met valkparkieten wil dat wel ook met bergparkieten .amayra's en cana. Het ligt niet aan de verhouding van poppen maar mannen meer mannen dan poppen .En de broedblokken op gelijke hoogte en altijd meer dan je aantal poppen plusminnus 3 meer.
Je kan ook best met agaporniden in kolonie kweken (Personata`s ,Fisheri`s ,Roseicollies),je moet dan wel om de teentjes denken. Met Valkparkieten wil het ook en de Swiftparkiet is ook een goede koloniekweker. Met Pennanten zou ik er absoluut niet aan beginnen,met geen enkele Rosella soort kun je in groepsverband kweken.
Een echte kolonie vogel is wel de monniksparkiet. Deze leven in het wild meestal in groepen van ruim 100 exemplaren. Zeer sociaal. Hierdoor heeft het "vogeleiland" in Deventer ook besloten juist deze vogel te gaan houden in hun volière.
Je schrijft er niet bij om welk "soort"vogels het gaat,maar in tropenland zijn er ook een aantal in kolonie te kweken. Ik heb zelf gouldamadines in kolonie gehad;een paar soorten papegaaiamdines en vuurvinken,maar daar zijn er vast ook meer soorten van te benoemen.
Ook veel weversoorten zijn uitstekend te houden in kolonieverband. Zorg als je geen ploceus soorten hebt (textor wever e.d.) dat je meer poppen hebt dan mannen en dat je meer dan genoeg nest materiaal aandraagt.
Misschien niet direct een soort die u aanspreekt, maar momenteel zijn er steeds meer mensen die Kluten in kolonieverband gaan houden. Deze waadvogels zijn van nature koloniebroeders met toch enigzins een territorium per koppel. De interactie tussen de verschillende koppels is dan ook een lust voor het oog!