Hoewel het hier en daar toch goed kan uitpakken, raad ik koloniebroed met Pyrrhura sterk af, tenzij u beschikt over een bijzonder grote volière.
Het samen laten opgroeien van een groep jonge Pyrrhura geeft in principe geen problemen.
Het samenhouden van een groep Pyrrhura waaronder volwassen vogels kan ook best goed gaan, maar op het moment dat een of enkele paartjes aan het broedproces gaan beginnen loopt u -althans in een gemiddelde particuliere volière- aanzienlijke risico's met betrekking tot verwondingen in diverse gradaties tot zelfs dodelijke slachtoffers.
Het punt hierbij is vooral dat Pyrrhura geen duidelijk begrensde broedperiode kennen en volwassen vogels om die reden het gehele jaar door in broedstemming kunnen komen.
Een deugdelijke scheiding tussen verschillende paartjes (b.v. dubbel gaas) is overigens ook geen overbodige luxe.
Voordeel van Pyrrhura is dan weer dat de jonge vogels zonder problemen zeer lang bij hun ouders kunnen blijven!
aangezien ik meerdere koppels zou willen houden
zit ik met de huisvesting, Zijn Pyrrhura ook in broedkooien tehouden of kleine voliere`s
kan dit buiten of moeten ze in de winter binnen kunnen zitten
Ik kweek frontalis, egregia en picta picta met succes in een kweekkooi van 100x100
Dit gaat prima.En ze zitten dan s winters in een onverwarmde binnen ruimte wel met nestblok er bij
Afgezien van het feit dat het fysiek wel mogelijk is komen Pyrrhura naar mijn smaak beslist niet tot hun recht in een broedkooi.
Daar zijn ze te beweeglijk en te nieuwsgierig voor.
Bovendien hebben Pyrrhura sterk de neiging om -door hun nieuwsgierigheid- veel en vaak aan het gaas/de spijlen te hangen om te kijken wat er in hun omgeving gebeurt.
In een volière doen ze dit ook, maar minder, waardoor de staartjes evenredig minder beschadigen.
Mijn advies: beter een of enkele koppeltje(s) minder in combinatie met een zo optimaal mogelijke huisvesting in plaats van omgekeerd!
succes
N.B. Spelen met ijs of sneeuw is geen uitzondering. Bij mij hebben de Pyrrhura het gehele jaar de beschikking over een buitenvluchtje, maar gedurende de nachten zitten ze binnen. Het nestblok hangt eveneens binnen.