Ik heb een lutino oranjemasker opaline jong die spreidpootjes had.
Na een aantal berichten hier op het forum te hebben gelezen met tips is het redelijk gelukt om de vogel op stok te krijgen.
De vogel zit niet zoals het hoort, maar wel redelijk stevig.
Nu vraag ik me af,
Als de erfelijkheid nl. niet bewezen is, zou kweken geen probleem moeten zijn.
Alleen als het een man is moet je er zeker van zijn dat hij z'n poten wel gewoon gebruiken kan om zich vast te grijpen op de pop. Anders wordt bevruchten moeilijk.
Mits erfelijkheid bewezen is zou ik er gewoon mee kweken.
Peter
Erfelijkheid bewijs je door een paar generaties te kweken. Je versprijd dus de genen al ruimschoots onder andere vogels voordat je het bewijs hebt. Alle jongen van deze vogels zijn dus potentiele drager en versprijders.
Voorkomen is beter dan genezen!!
Als je er mee kweekt en je komt twee generatie later er achter dat het erfelijk is wat doe je dan met al deze jongen??
Als het niet erfelijk is is er niets aan de hand, maar dat weet je niet! Dus uitsluiten van dit potentiele probleem lijkt mij de verstandigste keuze.
Aan de moderator: ik zou de titel van deze topic aanpassen. Dan is dit beter terug te vinden bij de zoekoptie. Bijvoorbeeld: Zou het kunnen, kweken met sprijdpoten?
@ gezienus: In de natuur geldt het recht van de sterkste ook om nageslacht te produceren daar heeft de natuur van geleerd.Probeer het maar niet om met deze vogel te kweken al zou het best wel eens kunnen lukken, de avicultuur is er niet bij gebaat.(kleuren vind ik een andere zaak)
Arthur