Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Gevraagd - GRATIS - Vogels ??? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
volgende >>>


Auteur Onderwerp : Gevraagd - GRATIS - Vogels ???
ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2004-04-05 - 22:09:28 send message to ParkietenPeter

Vaak kom je advertentie's tegen waarin gratis om vogels worden gevraagd, of er wordt gratis een tehuis voor uw vogels aangeboden. Zelfs gratis papegaaien.
Nu vraag ik mij af;
1) Menen deze adverteerders nu werkelijk dat mensen vogels van soms wel 400 euro gratis weggeven omdat er een leuk,zielig, aandoenlijk verhaal wordt geserveerd.
2) Zijn er mensen die hier weleens op gereageerd hebben en zo vogels a) weggegeven of b) gekregen hebben?

Ik ben benieuwd.


MauS
Website Member
Posts :25

Website Member
2004-04-05 - 23:09:07 send message to MauS

Volgens de vogelhandelaar die mijn jonge vogels opkoopt zijn het vaak vogels waar iets mee mis is en dan zomaar gratis worden weggedaanangry. OF
dat het een hele "slimme" manier is om goedkoop aan veel vogels te komen.

Ik zou het nooit doen, ik vind mijn vogels te veel waard om ze gratis weg te doen naar iemand die ik niet ken. Ik ben geen broodkweker maar vind het wel leuk om met mijn verdienste de vogels te kunnen onderhouden!


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-04-05 - 23:20:23 send message to Hawkeye_NL

Ik heb het persoonlijk wel meegemaakt dat mensen hun vogel weggegeven hebben. Het financiele aspect is hierbij compleet onbelangrijk geweest. In 1 van de gevallen ging het om een vogel uit een erfenis en bij een ander omdat de persoon compleet gek werd van het gekrijs van de door hun gekochte vogel (kaketoe). In het laatste geval was het de persoon niet gelukt een koper te vinden voor zijn dier maar kon hij de verzorging ook absoluut niet langer op zich nemen.

Voor de duidelijkheid! Ik ben niet de persoon die de dieren heeft gekregen maar ken de oud eigenaren.

Ik vind persoonlijk dat je in dergelijke gevallen beter je dier kan afstaan aan het NOP (Nederlandse Opvang Papegaaien) omdat je hier 100% zekerheid hebt over de toekomst van je dier. Dit is wat andere vrienden van mij hebben gedaan met hun twee ara's. Niet eens omdat het echt een zware last was of zo maar omdat ze soms met vakantie naar hun dochter gaan en dan elke keer een verzorger moeten zoeken voor hun vogels. Daarnaast leek het hun beter voor de dieren dat ze hierna niet weer in de handel komen. Het NOP was en is daarin hun beste keus geweest.


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-04-06 - 07:45:00 send message to natasja

Grappig het zelfde heb ik mij dus vaak afgevraagt bij het zien van zulke advertenties , vooral de zogenaamde " onze papegaai is overleden en wij zouden zo graag .., maar we hebben geen geld ervoor" , Mijn mening hierover is vrij simpel als je het geld er niet voor hebt weet je dat het buiten je bereik ligt , ik heb me pas een dure vogel (edel pop) aangeschaft en moest daar ook echt even flink voor sparen ,Maar dat is toch met alles wat je wil en waar een prijskaartje aanhangt , heb nooit zo goed begrepen waarom mensen daar bij dieren anders over lijken te denken ..


kakatoe
Website Member
Posts :771

Website Member
2004-04-06 - 10:04:12 send message to kakatoe

waar papegaaien gratis worden aangeboden zijn allemaal fakers.
dit gebeurd mn op de marktplaats
In Zeeland was er iemand die bood een oranjekuif aan na gebeld te hebben bleek het om een flauwe grap te gaan.
In haarlem bood er iemand een grijze roodstaart aan bleek die gene geheel geen vogel te hebben of gehad te hebben
het telnr klopte en de plaats naam ook eigenlijk doen die mensen aan valsheid in geschrifte


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-04-06 - 12:03:51 send message to Hawkeye_NL

Kakatoe,

Ik ben het met je eens dat bij gratis aangeboden er 100% geen vogel zal zijn!

Het ging er echter om dat men vraagt om gratis vogels of die waarin een gratis opvangadres wordt aangeboden om je vogels te deponeren. In deze gevallen zit er wel echt iemand achter de advertentie.

Deze advertenties zijn niet fake! de genoemde redenen voor deze advertenties roepen echter vragen op over de betrouwbaarheid van de adverteerders.

Zoals Natasja al omschreef bijv. die waarin men zoekt voor een gratis vogel omdat men geen geld heeft voor de aanschaf van het dier. Vraag ik mij dus gelijk af of dat wel een goed adres zou zijn. Zou het diertje dan ziek worden is er ook geen geld voor de dierenarts? en zo wel! waarom dan niet voor de aanschaf, de kosten van een dierenarts kunnen ook behoorlijk oplopen!

enzo. enzo.


DE MOTOR
Website Member
Posts :138

Website Member
2004-04-06 - 14:27:55 send message to DE MOTOR

ja zoals je geregeld ziet staat er op marktplaats dat er mensen zijn die een papegaai of een andere tamme parkiet zoeken hier kan ik me stierlijk aan ergeren. Vooral met die zeilige vehaaltjes van "we hebben geen geld"zelf ben ik 18 en als ik een vogel; wil kopen spaar ik ervoor en als het te duur is koop ik hem niet maar ik zal nooit vragen om gratis vogels. En vooral die mensen die dan ook nog eisen gaan stellen van
"gevraagd Gratis Ara

Blauwgele ara mag niet schreeuwen moet alle nagels hebben moet goed in de veren zitten enz. Vragen ze om iets gratis dan moeten ze geen eisen stellen want opvangcentra en anderen hebben er van die kale zitten daar komy nooit een veer meer op maar die willen ze niet hebben. EN he allerzieligst vind ik vragen om een gratis Grasparkietjesad :( want ze hebben geen geld ervoor maar wat kost zo'n ding 10 tot 20 euro. Als je dat geld niet op kan hoesten voor een vogel hoe wil je de kooi en het voer dan betalen. ik vind gewoon dat deze advertenties van internet gehaald moeten worden.

Groeten DE MOTOR


Mario
Oud Lid
Posts :436

Oud Lid
2004-04-06 - 14:47:08 send message to Mario

Volledig akkoord met het feit dat als je geen geld hebt voor de aanschaf van de vogel(s) je de vogel(s) ook niet 100% kunt verzorgen want een kooi,voedsel en een dierenarts kosten ook geld.
Ik zou ook niet gek zijn om een papegaai van 500 euro gratis weg te geven(tenzij ik de lotto win en dan nog)een koppeltje zebravinken of grasparkieten dat gaat nog maarja vreemd genoeg is er geen vraag naar gratis zulke vogels alhoewel ik mensen ken die er teveel hebben en ze niet kwijkt geraken,dus daaruit besluit ik dat er toch een financieele achtergrond bij is.
Je zou er eens 1 moeten geven en na een tijdje gaan kijken of de vogel niet verkocht is.happy :)shocked 8Orazz :pwink ;)


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-04-07 - 09:54:32 send message to natasja

Ik heb dat dus eigenlijk precies andersom ..

Heb meer respect voor de mensen die vragen om een parkietje als om een papegaa .. ik vind dat als ze vragen om een parkietje er waarschijnlijk wel een deel waar is van gebrek aan geld .. terwijl vragen om luxe als je zogenaamd geen geld hebt .. vind ik toch anders , al heb je wel gelijk wat betreft dat er dan ook geen geld is voor voer/kooi etc.


mariannenl
Website Member
Posts :197

Website Member
2004-04-07 - 10:55:40 send message to mariannenl

Ik heb tot nu toe van de 8 papegaaien die ik heb 4 voor niks of bijna niks gehad, maar dat betreft echt mensen die weten dat ik ze nimmer wegdoe en probeer weer in de veren te krijgen,en/of betere condities.
Een keer een allergiegeval van een eig. die al haar vogels moest opruimen, dat is natuurlijk heel triest als je al jarenlang vogels hebt en kweekt.
Een keer betrof het zelfs een grijsje, waarvan de vorige eig. er niet tegen kon dat hij zo druk was, waarom koop je dan zo een vogel vraag ik me af.
En bj ons geplaatst blijkt dit gewoon een gezellige prater en supertamme vogel...
Dus er worden wel eens vogels voor niks afgegeven hoor maar zoals boven vermeld als ze in de Marktplaats of iets dergelijks staan zijn ze of meteen weg, of het betreft een grap om b.v. een bij een pas gehuwd stelletje de telefoon plat te leggen.

marianne.


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2004-04-09 - 09:20:10 send message to ParkietenPeter

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Het moge duidelijk zijn dat het meerdere vogelliefhebbers niet ontgaan is dat er mensen zijn die om de een of nadere reden vogels willen houden en er duielijk neit goed over nadenken.

Inderdaad, bezint eer ge begint!

Als mensen een vogel gratis willen hebben moet men er eerst over nadenken of het geld wel aanwezig is om het beestje te onderhouden of om ermee naar een vogelarts te gaan.

De suggestie om een vogel naar de Nederlandse Opvang Papegaaien in Veldhoven te brengen is zeker een optie als het beestje echt weg moet. Hier kan men er goed en kundig voor zorgen. Bedenk wel dat deze stichting leeft op giften en bijdragen van liefhebbers. Zij hebben geen geldboompje. Als men dan ook besluit om een papegaai onder te brengen bij de opvang, denk dan ook mee over de onkosten die zij hebben. Anders gaat het met hen net als met vele goedbedoelde dierenopvangadressen, ze lijden nood!!!!!!!!!!!
Het hoeft niet veel te zijn, alle beetjes helpen.

Wees eerlijk over je (ver)koopgedrag zodat het niet dubieus overkomt en er dubieus op gereageerd wordt. Niemand heeft er iets aan als met een leuk, zielig, aandoenlijk verhaal een vogel in de vrije handel terecht komt, of sterk verwaarloosd wordt zodat hij gratis aangeboden moet worden. We zien allemaal toch liever een gezonde vogel dan een gekneusde.

Niet alle vogels zijn altijd even leuk, dus denk er goed over na voordat je overgaat tot aanschaf van een vogel, het heeft consequenties en kost altijd geld.(lees hierover ook eens meer op de site van de NOP www.papegaai.org/nlindex.htm )

Nogmaals; !!! BEZINT EER GE BEGINT !!!
succes en groetjes Peter

wink ;)


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-04-09 - 20:07:40 send message to Hawkeye_NL

Parkieten Peter!

Als je nu het ) achter de link weghaalt dan zal je zien dat de link ook werkt! wink ;)

Erwin


marajo
Website Member
Posts :60

Website Member
2004-04-09 - 20:21:27 send message to marajo

ik vind het vreemd dat mensen zo maar hun vogel weg geven vooral papegaaien die toch gemiddeld een redelijke waarde vertegenwoordigen.

maar het is wel zo als je een vogel met pbfd hebt, die je zelf natuurlijk niet in je je eigen bestand kan houden.
kun je met een pbfd nog wel in een huiskamer iemand gelukkig maken die aan je vogel nog jaren plezier beleefd. dat is zelf nog veel beter dan ze op een markt verkopen of iets dergelijks.

maar ik zou mijn vogel zeker niet naar het nop brengen want dan weet je zeker dat die dood gaat.


goffini
Oud Lid
Posts :619

Oud Lid
2004-04-09 - 20:47:37 send message to goffini

De meeste advertenties op marktplaats zijn wel degelijk fakers/nepadvertenties.
Ik heb op volgende advertentie eens gereageerd vanwege de opmerking over dat mensen met geld niet goed voor hun vogels zijn.En hoe iemand zonder geld, wel geld heeft om een computer te kopen om zulke advertentie's te plaatsen. De reactie was dat hij mij uitlachte omdat hij nu vogels te kust en te keur kon uitzoeken en allemaal voor niets.
Dus gewoon een bedrieger.
Ik heb meer van dit soort bullshit advertenties bewaart.


Gezocht: Tamme vogel voor invalide vrouw
Prijs: -
Beschrijving: Hallo, mijn 70 jarige moeder is door een hersenbloeding
invalide geworden en zit sindsdien in een rolstoel. Zij heeft altijd
dieren gehad en zou nu graag weer een tamme vogel (agapornis of een
ander soort papagaai-achtige vogel) willen hebben. De vogel zal een
zéér goed tehuis krijgen en zal een fijn en gelukkig leventje tegemoed
gaan bij mijn moeder. Graag zou ik haar zo´n vogel cadeau doen maar
aangezien ik zelf niet over veel geld kan beschikken plaats ik deze
oproep. Ik zoek voor haar een lieve tamme vogel, dus agapornis,
papagaai, ara etc. compleet met kooi enz. Ik kan en wil natuurlijk wel
een kleine vergoeding geven maar eigenlijk is geld natuurlijk niet zo
belangrijk bij dieren. Het gaat er meer om dat ze niet in verkeerde handen komen bij
mensen die wél geld hebben maar er niet goed voor zorgen, dat verdient een beest natuurlijk
niet aangezien die er ook niet om gevraagd hebben om bij andere mensen verder oud te moeten
worden........dat is bij mijn moeder dus zéker niét het geval. Ze zal héél veel liefde en
aandacht aan de vogel geven. U kunt natuurlijk ten allertijde de vogel komen opzoeken om te
zien dat hij/zij het prima naar de zin hebt en een gezellig leventje verders leid met mijn
moeder. Heeft u misschien zo´n vogel maar helaas geen tijd meer om hem liefde en aandacht
te schenken.........reageer dan aub op mijn oproepje en doe mijn moeder een groot plezier
met de vogel. Ik kan de vogel komen halen maar u kunt hem natuurlijk ook brengen en dan
zien waar hij terecht komt. Groetjes Ron Gerhard
Foto: Geen foto beschikbaar
Naam: Gerhard
E-mail: Klik hier om een E-mail te sturen naar ra.gerhard
Telefoonnummer: -
Woonplaats: Velsen
Provincie: Noord Holland
Plaatsings datum en tijd: 28-09-2002, 13:55:41
Aantal malen gezien: 112


mariannenl
Website Member
Posts :197

Website Member
2004-04-09 - 21:53:15 send message to mariannenl



Citaat:kun je met een pbfd nog wel in een huiskamer iemand gelukkig maken die aan je vogel nog jaren plezier beleefd. dat is zelf nog veel beter dan ze op een markt verkopen of iets dergelijks.

nee dat kan niet want een ieder die bij deze man komt en de man zelf verspreidt het virus met haren , schoenen en kleding.
kijk anders de site van Ellen maar eens na, wat daar is gebeurd, na een half jaar bleek het viurs nog in haar huis te "zitten" en har nieuwe Tommy is positief bevonden, maar vertoont geen echte ziektebeelden, maar ook bij har agaponissen vindt ze "verkeerde" vleugels.

vele
groetjes,
MARIANNE


mariannenl
Website Member
Posts :197

Website Member
2004-04-09 - 21:58:18 send message to mariannenl

Peter en Foffini,

jullie hebben allebei volkomen gelijk, neem nu onze HARRY een supertamme en gave grijze roodstaart pop van -toen we haar kregen- 4 jaar, praatte en floot volgens haar oude eigenaar te veel, deed de telefoon na en hij rende er steeds naar toe, hij kon daar niet meer tegen.

Ik vind het gewoon een hele gezellige vogel....
Inderdaad : bezint voor ge begint !

vele groetjes,
MARIANNE



Pagina : 1 2
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 141 bezoekers op de site, waarvan 3 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede