Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Testen Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3
volgende >>>


Auteur Onderwerp : Testen
mijnkaketoes.nl
Oud Lid
Posts :2103

Oud Lid
2007-07-27 - 08:07:00

Heden ontving ik het bericht dat dit lab ook testen gaat vezorgen en of wij interesse hebben. De advertentie mail is w.s verstuurd via de mail gegevens van de sites waar ik wel eens op zit. Dit kan dus evt. ook arena zijn.

http://www.adc-holland.com/

Kijkende naar deze site moet ik zeggen dat het er niet professioneel uitziet.

Ik heb ook de nodige vraagtekens hierbij:

1. Wordt u verzocht van 2 vogels de veren op te sturen , zowel de man als de pop. Dit doet mij vermoeden dat ze geen referentie stalen hebben zoals bij de bekende laboratoria.

2. Voor bloed wordt gevraagd een teennagel in te knippen. Een methode die ik met name voor "amateurs" mensen die het nooit hebben gedaan, dringend kan en moet afraden.

Het is natuurlijk aan u om met dit buro wel of niet in zee te gaan. Maar nogmaals een en ander doet mij vermoeden dat het niet gaat om een professioneel buro.

Wellicht hebben anderen hier wel positieve ervaringen mee, dan hoor ik dat heet graag.

Henk


mezorro
Website Member
Posts :40

Website Member
2007-07-27 - 09:32:20

Het lijkt mij inderdaad verstandiger om in geval van bloedafname dit via een dierenartskliniek te doen waar men de ervaring heeft, DNA bepaling kan dan ook via dit bloed.

Indien enkel DNA bepaling is gewenst kun je volstaan met veeranalyse, ik doe dit via Gendika Veendam
(erg handig, goede uitleg, goede en snelle service)

Ik denk dat mensen meer naar het belang van de vogel moeten kijken dan naar de eigen beurs !!
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het lab. niet goed zou kunnen zijn, dat kan ik zo niet beoordelen, maar ik ben het met Henk eens : laat men zich eerst maar bewijzen, tot dan hou het bij uw vertrouwde adressen!!


Menno


Niltava
Website Member
Posts :3071

Website Member
2007-07-27 - 10:45:01

Een nogal "magere" site voor een bedrijf.


meyer
Website Member
Posts :1390

Website Member
2007-07-27 - 11:14:35

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

quote
Een nogal "magere" site voor een bedrijf.


Dit vond ik ook,een beetje onprofessioneel.
Ik kreeg deze mail een paar weken terug ook binnen.Ik hou hou het maar bij mijn oude vertouwde lab.

Groeten Meyerwink ;)


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2007-07-27 - 11:23:32

Ik kreeg deze mail ook al een tijdje geleden binnen. Op zich vind ik er niet zoveel mis mee. Gewoon veren opsturen zoals ik gewend ben. Alleen het meesturen van referentieveren vind ik wat omslachtig, maar is niet onlogisch omdat het hier om een nieuw bedrijf gaat.

Ondanks dat heb ik ook besloten nog even bij Gnedika te blijven en pas over te stappen als dit bedrijf zich heeft ontwikkeld en er voldoende referentie (aangevoerd door anderenwink ;)) aanwezig is.


Niltava
Website Member
Posts :3071

Website Member
2007-07-27 - 13:12:26

quote
voldoende referentie
Dit mis ik ook. Ook bijv. niet wie het doet(zoals je dit bijv. wel bij het duitse en engelse bedrijven ziet).
Ook geen foto's van het bedrijf of een impressie van vogels.
Een van de belangrijkste dingen bij dit soort "zaken" lijkt me betrouwbaarheid en dit straalt deze niet uit.
Hij is wel goedkoop.

Bij mij bekruipt het gevoel dat iemand snel rijk wil worden. Zo van stuur mij maar een paar veren op en ik maak er wel wat van.
Zijn er advertenties???


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2007-07-27 - 13:38:43

happy :)
Misschien een ex-Gendika medewerker, die voor zichzelf is begonnen? Niks mis mee, maar even afwachten maar....


meyer
Website Member
Posts :1390

Website Member
2007-07-27 - 15:45:45

Het prijsverschil is nou ook niet zo groot dat gelijk iedereen zal overstappen.Kijk als je nou met grote aantallen vogels zit welke gesekst dienen te worden dan zal je het verschil wel merken. Hij zal toch eerst naam moeten maken voordat zijn zaak goed gaat lopen.
En zolang je de hele familie vogel moet kaal plukken om een jonge vogel te laten seksen heb ik geen interessen.

Groeten Meyerwink ;)


Salim
Website Member
Posts :2

Website Member
2007-07-31 - 19:05:46

Aan het forum van Vogelarena.

Ond.: mijn antwoord op uw reacties op de website van adc-holland.com

Geachte leden van het forum,

Hartelijk dank voor uw reacties want het zijn o.m. uw opmerkingen die mij de zakelijke weg wijzen naar een succesvolle start van mijn nieuwe bedrijf.
Het summiere karakter van mijn site heeft tot nogal wat kritiek, vragen en speculaties geleid. Ik had gedacht dat een louter informatieve tekst voldoende zou zijn om klanten te interesseren, maar het tegendeel schijnt waar te zijn. Volgens u moet de site gegevens bevatten over de persoon die het beheert en plaatjes tonen van vogels en van het bedrijf, zo niet, dan wordt de site als “te mager”en als “onprofessioneel” bestempeld. De les is geleerd: ik zal mijn site aanpassen, zodat het professionaliteit uitstraalt. Deze vernieuwde site zal echter niets veranderen aan mijn vakkundigheid omdat er, in mijn ogen, geen verband bestaat tussen een website en vakkundigheid.
Vooruitlopend op deze inhoudelijke en esthetische ingreep wil ik u er vast over informeren. Laat ik beginnen met mijzelf voor te stellen: ik ben afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht als moleculair bioloog met als specialisatie intracellulaire signaaltransductie.
Mijn wens om zelfstandig ondernemer te worden heeft zich vertaald in het starten van het huidige bedrijf dat zich toelegt op geslachtsbepaling bij vogels. Deze keuze komt o.m. voort uit mijn liefde voor duiven en ik ben lid van de duivenclub te Stiens. Om mij op de specialisatie van geslachtsbepaling bij vogels voor te bereiden heb ik een jaar lang gestudeerd, de benodigde apparatuur aangeschaft en uiteindelijk heb ik de apparatuur en mijn kennis getest op jonge duiven. Tot mijn grote vreugde slaagden alle proeven met zowel bloed als met veren met 100% succes. Ik heb dus nu het punt bereikt waarop het verantwoord is mijn diensten aan te bieden aan anderen.
Wat betreft mijn verzoek om referentieveren op te sturen van onbekende soorten het volgende: dit verzoek heeft te maken met een controle van vogels waarvan de sexdeterminatie nog niet in de wetenschappelijke literatuur is vermeld of/en die nog niet door mijn laboratorium zijn onderzocht. Eén van mijn DNA-testen geldt als een universele test en is in de wetenschappelijke literatuur geschikt gebleken voor meer dan 30 vogelsoorten, terwijl met grote zekerheid gesteld kan worden dat deze DNA-test toepasbaar is op vrijwel alle vogelsoorten met uitzondering van struisvogels.
Wat betreft het knippen van teennagels voor het verkrijgen van een druppel bloed, zal ik er bij de beschrijving van deze methode aan toevoegen dat men deze ingreep beter kan overlaten aan een dierenarts wanneer men er zelf geen ervaring mee heeft.
De redelijke prijs die ik vraag voor mijn diensten is eveneens een aandachtspunt voor enkele leden. Het druist in tegen mijn natuur om rijk, laat staan, snel rijk te worden. De prijs is tot stand gekomen vanuit de gedachte dat een aantal zaken terugverdiend moet worden zoals de kosten van het onderzoek en de investeringen, terwijl de apparatuur afgeschreven en op den duur vervangen dient te worden. Dat de kosten van een simpel leven eveneens gefinancierd dienen te worden, zal een ieder duidelijk zijn. In dit verband is mijn beknopte en bescheiden website een typische weergave van de eenvoud van mijn levensstijl.
Ik hoop dat bovenstaande uiteenzetting uw onzekerheid en twijfel over de betrouwbaarheid van mijn bedrijf heeft weggenomen en u mij alsnog de kans geeft u van dienst te mogen zijn.
Wilt u persoonlijk kennis met mij maken en met eigen ogen aanschouwen hoe mijn laboratorium eruit ziet, dan bent u van harte welkom op mijn adres aan de Langedyk 15 te Oude Leye.

Met vriendelijke groeten,

Salim Volger

tel.nr. : 06-49920843
e-mail: svolger@adc-holland.com
website : www.adc-holland.com


mijnkaketoes.nl
Oud Lid
Posts :2103

Oud Lid
2007-07-31 - 19:45:36

Net verhaal. Had dat maar even op mijn mail vragen geantwoord. Dan had ik het hier niet hoeven plaatsen. Zal in de toekomst eens kijken of we een keer van uw diensten gebruik maken.

p.s hoe weet ur overigens dat deze topi hier geplaats is? (mag PB hoor)

Groet en succes met uw bedrijf

henk


pietparkiet 10
Website Member
Posts :631

Website Member
2007-07-31 - 20:01:37

hij is lid hier hoor en hij kan ook lezen zo zie je maar weer oordeel niet te snel is wel vaker gebleken hier op het forum er zitten er nu met het schaamrood op de kaken en ik lach me rot


Fokke
Website Member
Posts :224

Website Member
2007-07-31 - 20:02:58

Ik heb de Heer Volger een mailtje gestuurd met het advies om even te reageren. Volgens mij wordt er op dit forum te vaak mensen aangeklaagd zonder dat we ze beter kennen. Dus zodoende heeft hij gereageerd om een en ander uiteen te zetten. Zelf laat ik mijn lories altijd seksen bij Gendika en dat bevalt mij prima en ik zal ook niet gauw voor een paar euro naar een ander gaan maar ik vind het ook niet nodig om andere nieuwe bedrijven gelijk in de grond te trappen.


mijnkaketoes.nl
Oud Lid
Posts :2103

Oud Lid
2007-07-31 - 20:09:48

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

In ieder geval was mijn plaatsing niet als in de grond trappen bedoeld. Maar goed als men het zo wil lezen dan is dat naturlijke voor eigen rekening.


Fokke
Website Member
Posts :224

Website Member
2007-07-31 - 20:10:38

Nog een tip voor de Hr. Volger, misschien kan hij op dit forum vragen aan de leden om veren van verschillende vogels op te sturen waarvan het geslacht bekend is. Dit om wat extra ervaring op te doen. Het moet toch voor veel liefhebbers een kleine moeite zijn om iemand te helpen meer kennis op te doen. Het kan uiteindelijk ook in ons eigen belang zijn.


mijnkaketoes.nl
Oud Lid
Posts :2103

Oud Lid
2007-07-31 - 20:11:44

En PietParkiet???? als je een beetje lezen kunt dan is dat de eerste reactie , dus pas lid na plaatsing van een topic.


mijnkaketoes.nl
Oud Lid
Posts :2103

Oud Lid
2007-07-31 - 20:13:29

quote: Nog een tip voor de Hr. Volger, misschien kan hij op dit forum vragen aan de leden om veren van verschillende vogels op te sturen waarvan het geslacht bekend is

Altijd toe bereid.



Pagina : 1 2 3
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 241 bezoekers op de site, waarvan 5 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede