Ik heb een jonge pennant die net is uitgevlogen nu word deze kaal gevreten (tot bloedens aan toe ) door de man en pop nu heb ik deze eruit gehaald en voer hem nu met nutribird a21.Wat ik er met moeite in krijg en niet erg veel. Heb er verder parkietenzaad eivoer en geweekte trosgierst bij.Maar dat eet hij nog niet. Nu was mijn vraag wat kan ik deze vogel verder nog voeren? fruit? of iets dergelijks.
Wat je zou kunnen proberen is een mengsel van :
Eivoer + stukje geraspte appel + water
Dit verwarmen tot 38 graden , en voeren met een omgebogen theelepeltje.
Bij mij werkt dat in geval van nood altijd prima .
Ik geef zelf de vogel dan trosgierst erbij , zodat hij zelf de stap gaat maken naar Zaad .
Misschien hebben de oude vogels iets geweten dat het met de vogel niet zo goed ging en hebben ze het jong daarom afgestoten. het blijft natuurlijk niet leuk.
Hopelijk gaat het de volgende keer beter en komen er wel een aantal jongen op stok.
succes de volgende keer en blijf volhouden
groetjes Egon
De ouders hebben zelf ook iets met veren pikken de andere jongen pikken ze ook af en toe een veer van af maar niet tot bloedens toe.
De Pop en Man hebben vorig jaar de hele borst kaal geplukt. Denk zelf een aminozuur tekort heb al meer vitamine B door levertraan gegeven en daardoor kwamen ze weer goed in de veren.(moest de rui er wel overheen komen.) volgend nest iets proberen met forto anti lick of pick.
Verenplukken komt bij Rosella soorten helaas vaak voor, het vermoeden bestaat dat een erfelijke factor, stress of hormonale prikkels toch ook een rol kunnen spelen en dat de feitelijke oorzaak niet altijd een tekort aan aminozuren op zich is.
Een tekort aan aminozuren ontstaat pas waneer de vogels langere tijd plukken, het lichaam van de vogel moet voordurend nieuwe veren aanmaken waardoor er tekorten gaan ontstaan.
Het komt helaas opvallend vaak voor dat uit de jongen uit koppels waarvan de oudervogels plukken later zelf ook gaan plukken.
Waarschijnlijk zal je kweekkoppel zelfs met de allerbeste verzorging ook volgende jaar plukken en mogelijk neemt de ernst van het plukken eerder toe dan dat het af neemt.
Veel succes met je vogels.