Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Ara’s vliegen over Medellin, Colombia! Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Ara’s vliegen over Medellin, Colombia!
Araproject
Website Member
Posts :106

Website Member
2007-04-18 - 13:56:34 send message to Araproject

Vandaag kregen we een spectaculaire video binnen van onze student Carlos Esteban Lara Vásquez die voor ons de Ara’s van Medellin bestudeerd. In de video zijn 5 Ara’s te zien die zich tegoed doen aan wat fruit waarna zij op de vleugels gaan. Uit het vliegpatroon valt op te maken dat het gaat om minstens in paartje Geelvleugel Ara’s (Ara macao). Het zijn de vogels die gesynchroniseerd en parallel aan elkaar vliegen. Dit stelletje wordt los gevolgd door wat heel waarschijnlijk een van hun nakomelingen is. Dit bevestigt het idee dat de Ara’s in de stadsomgeving van Medellin tot voortplanting komen. De twee ander vogels staan wat losser van elkaar en het paar. Een van de twee vogels is een Groenvleugel Ara (Ara chloroptera), de eerste ooit waargenomen in Medellin.

Video hier:http://www.papegaai-ara.nl/2007/04/18/ara%e2%80%99s-vliegen-over-medellin-colombia/


Rogert
Website Member
Posts :1303

Website Member
2007-04-18 - 20:35:02 send message to Rogert

Mooi om te zien joh. Worden deze vogels nog ergens bijgevoerd of kunnen ze voorzien in hun eigen levensbehoefte?

Hoe druk is deze stad? En is er ook een nestplek bekend?


Araproject
Website Member
Posts :106

Website Member
2007-04-18 - 21:44:27 send message to Araproject

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

He Rogert,

De ara's stammen af van vogels die in de jaren tachtig door de plaatselijke dierentuin zijn vrijgelaten. Ze worden tegenwoordig niet meer bijgevoerd geloof ik. Lees meer over waarom wij dit onderzoek zijn begonnen hier: http://www.papegaai-ara.nl/2007/01/28/araproject-onderzoekt-de-ara%e2%80%99s-van-medellin/


Araproject
Website Member
Posts :106

Website Member
2007-04-18 - 21:56:47 send message to Araproject

Ohh en Medellin is een echte metropool. 3.8 miljoen inwoners zie: http://en.wikipedia.org/wiki/Medell%C3%ADn

Carlos observeert op het moment een stel Geelvleugel Ara’s die een palm bezet houden. Dus waarschijnlijk aan het broeden zijn.

Kleinere papegaaiensoorten zoals Amzones en Ara severa hebben regelmatig gebroed en hun populaties groeien dan ook gestaag.

De grotere ara’s hebben een veel langzamere populatie groei. Dus het vaststellen van groei is wat lastiger en vergt observaties over een langere tijd. Losse observaties van vogelaars duiden erop dat de populatie aan het groeien is. Ook op de video is waarschijnlijk een stel met een jong waar te nemen.

Groet,

Roelant


paddo
Website Member
Posts :115

Website Member
2007-04-19 - 09:43:32 send message to paddo

deze ara's zijn afkomstig uit één van de dierentuinen van onze grote drugsbaron Pablo..
Zowel in Pereira, Bogota, Medillin, en Cali zijn nog diverse dieren van deze grote politiek leider te bewonderen.

Ik heb nog foto's van de olifanten en z'n pasgeboren jong. Deze olifant was ooit ook van hem, en is de eerste olifant die in gevangschap in colombia jongen baarde.


Ik ben afgelopen December/Januarie in Colombia geweest, schitterend land,... maar je kan er beter niet heen gaan als touristje.
en zeker niet met een dure camera beetje vogels gaan fotograveren of filmen..


Ara's zijn er vrij goedkoop te krijgen, maar haast onmogelijk te houden/exporteren gezien het verboden is ze te houden.

Ik heb naar de mogelijkheden gezocht om een legale exportlijn op te zetten, afgezien van de legale kwestie, vind ik het moreel niet goed om te doen.




Picolet
Website Member
Posts :975

Website Member
2007-04-19 - 14:27:55 send message to Picolet

Wat is er nu zo geweldig aan dit project?
Is de populatie levenskrachtig, of moeten we straks voor bloedverversing extra vogels introduceren?

Dus vogels vangen uit de vrije natuur, of nakweek met alle risico's van besmettelijke virussen introduceren in de reeds kwetsbare bestanden van andere papegaaien en toekans.

Probeer met de mogelijkheden om te gaan die er zijn om de bestaande inheemse vogelbestanden te redden en die van een paar exoten niet met zoveel "poeha"onder de aandacht te brengen.





Araproject
Website Member
Posts :106

Website Member
2007-04-19 - 15:22:22 send message to Araproject

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Picolet

Deze Ara’s komen van nature in Colombia voor. Dus daar zijn het geen exoten. Het zijn dieren die hun rechtmatige plaats in het landschap terug hebben bevochten.

Bloedenverversing waar over je spreek speelt eigenlijk alleen maar in gevangenschap. Daar kunnen door gebrek aan naturlijke selectieve krachten nadelige genen zich opstapelen in de populatie.
Zoals de Ara’s in Medellin leven worden negatieve genetisch factoren vanzelf uitgeselecteerd. Zwakkere dieren zullen immers een minder voortplantingsucces kennen.

Dus als de populatie groeit is hun genetisch opbouw blijkbaar voldoende om aan de biologische krachten waaraan deze ara’s bloot worden gesteld het hoofd te bieden. Geen reden voor hernieuwde introducties.

Je andere opmerking heeft ook vooral betrekking op vogels in gevangenschap. Ziektes zijn vooral een gevolg van gevangenschap. Wij bestuderen bv. de Nederlandse populatie halsbandparkieten. Daarbij hebben we enkele secties laten uitvoeren op vogels die dood zijn aangetroffen. Al deze vogels zijn te komen overlijden door trauma’s. Dat wil zeggen ergens tegen aan gevlogen geraakt door een auto maar droegen geen wormen of ander ziekteverwekers bij zich. De ene ontsnapte Halsbandparkiet die maandenlang meevloog met de wilde populatie is komen te vallen aan de gevolgen van een wormen infectie.

Gevangenschap waarbij papegaaien van verschillende continenten worden gehuisvest onder suboptimale omstandigheden en veel stres al bijvoorbeeld bij quarantaine na export zijn broedplaatsen van infecties. De import stop is dan ook het beste dat de avicultuur kon gebeuren.

Bij elke herintroductie van een soort op een plek waar hij vroeger voorkwam is het van belang om te letten of de vogels ziektes bij zich dragen. Het is een zorg maar geen reden om af te zien van herintroducties. Dit word onderbouwd door vele herintroducties van papegaaien in het wild waarbij geen problemen met ziektes zijn gevonden.

Steden blijken een goed alternatief habitat voor veel papegaaien. Veel soorten zoals bijvoorbeeld de Filippijnse Kaketoe en de Guayaquil Ara (Ara ambiguus guayaquilensis) hebben nog maar heel weinig natuurlijk habitat over. Als zij een populatie in een stad zouden kunnen opbouwen zou dit een goede verzekering zijn voor eventuele catastrofes.

Deze wijze van soort behoud is vele malen goedkoper dan behoud in gevangenschap en heeft geen domesticatie bijwerkingen die papegaaien in gevangenschap in enkele generaties ongeschikt kunnen maken voor herintroductie.

Groet,

Roelant


basbr_94
Website Member
Posts :88

Website Member
2007-04-19 - 16:31:43 send message to basbr_94

bij mij doet de film het helemaal niet sad :(
iemand een oplossing ?sad :(sad :(


Araproject
Website Member
Posts :106

Website Member
2007-04-19 - 17:03:08 send message to Araproject

geen idee. Wat voor melding krijg je?



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 173 bezoekers op de site, waarvan 8 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede