Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Vogelpest Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Vogelpest
uswhite
Website Member
Posts :133

Website Member
2004-01-30 - 22:39:42 send message to uswhite

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Vogelpest in Thailand, Vietnam en ook China. Wie heeft er enig idee wat dit voor gevolgen kan hebben voor de vogelhouders. Denkend aan b.v. de import en export.


Daniel
Website Member
Posts :3286

Website Member
2004-01-30 - 23:09:23 send message to Daniel

Op het moment is alle import van vogels vanuit Zuid Oost Azie verboden. Export niet aangezien je dan geen vogelpest overbrengt.
Zolang het zich niet uitbreid zullen er geen verdere maatregelen komen


johan t w
Oud Lid
Posts :36

Oud Lid
2004-01-31 - 09:22:53 send message to johan t w

zolang de regering het niet verbied dat daar vliegtuigen heen gaan is en blijft de kans groot dat het deze kant ook opkomt
en dan heeft de regering weer haar zin kunnen er weer tig mensen de boel opruimen en dat willen ze toch
de boeren moeten hier maar ophouden want dan kan de regering vlees uit het buitenland invoeren wat met allerlei rotzooi is ingespoten
maar maak je nu nog maar niet zo druk om die vogelpest als het hier dreigt te komen hou je het toch niet tegen


jongsma
Oud Lid
Posts :16

Oud Lid
2004-02-01 - 22:48:58 send message to jongsma

De vogelimport uit China en uit andere landen in die regio daar,naar Europa is volledig stil gelegd.De vogels die nu nog in quarantaine zitten,worden op al deze ziektes gekeurd en als ze niet ziek zijn gewoon vrij gegeven ,maar dat zijn er niet zoveel meer, om dat ook Chinees oud en nieuw ,in die periode vlak voor het uitbreken van die kippen ziekte vielen er toen weinig of geen vogels verstuurd zijn Dus er is nog mondjesmaat en de gevolgen laten zich raden .Waar niet is stijgen de prijzen.Wij zijn zelf geen importeur van vogels ,en begrijpen dan ook niet zo goed het volgende.De importeurs hebben echt tonnen en tonnen geinvesteerd om goede quarantaine afdelingen te bouwen .De vogels die nieuw binnen komen worden als besmettelijk,[ dus volledig afgeschernd.] materiaal van het vliegtuig naar de quarantaine afdeling vervoert en toch wordt er dan direct geroepen, door bestuurders, om alle import stop te zetten.Hebben al die hoge investeringen dan geen zin gehad??Wie het weet mag het zeggen.
Groet JONGSMA -STIENS


Daniel
Website Member
Posts :3286

Website Member
2004-02-02 - 10:43:19 send message to Daniel

Hoi Jongsma,


Vergeet niet dat er niets zo onvoorspelbaar is als een virus en dat een virus zich door snel aan te passen aan nieuwe situaties snel voor nieuwe problemen kan zorgen.
Stel je nu eens voor dat een vogel die drager is van het virus maar niet ziek is door de quarantaine heen komt en zo het virus kan verspreiden of dat door een of andere onzorgvuldigheid het virus toch vrijkomt dan is het raak en zijn de gevolgen niet te overzien.
Dus liever nu maar hele strikte maatregelen.


jongsma
Oud Lid
Posts :16

Oud Lid
2004-02-02 - 15:23:30 send message to jongsma

Hoy Daniel,
Zou dit in principe met je eens zijn ,en volgens mij kun je maar beter voorzichtig zijn Toch staat het volgende op de site van het Min.van landbouw,Natuur enz., over risico van insleep in Nederland.
Import van levende vogels is verreweg het grootste risico van insleep Uit getroffen landen mag geen commercieel pluimvee naar Nederland geexporteerd worden.En nu het voor ons belangrijkste;De import van siervogels uit deze gebieden is wel toegestaan. Het risico van insleep via deze vogels is afgedekt door de Europesche verplichting welke quarantaine en onderzoek voorschrijft .Gedateerd 23-01-2004
China heeft dus de export verboden,maar Europa niet de import,dus dan zou je toch denken dat die 4 a 5 weken quarantaine, wel voldoende zijn om deze ziekte te ontdekken.Gr.H.JONGSMA STIENS



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 204 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede