Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Misty Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Misty
microob
Website Member
Posts :9

Website Member
2004-01-14 - 22:40:48 send message to microob

MISTY: Eén van de "nieuwe" en "populaire" "kleurmutaties" bij parkieten (en misschien ook al papegaaien, ...). Toch heb ik hier een aantal bedenkingen bij. Is dit wel degelijk een kleurmutatie? Heel licht opgebleekte vogels (groenserie) waarbij je de wildkleur vogel ernaast moet hebben om een duidelijk verschil te merken. Volgens mij een onterechte "kleurmutatie".

Zoeken/hopen we allen niet te veel op een onverwachte of nieuwe kleurmutatie? Willen we niet allen kunnen zeggen tegen de buurman/bevriend kweker/vreemde: "Ik heb de eerste kweek gehad met ...die vogel...in die bepaalde kleurmutatie...". Het lijkt me soms op een "ver van mijn bed show"...


ruud
Oud Lid
Posts :1

Oud Lid
2004-01-15 - 10:16:50 send message to ruud

wij vinden de misty ook geen kleurmutatie,
wij hebben zelf swiften en daar is ook een zogenaamde misty in, wij vinden het gewone bleke
vogels.


birdway!
Website Member
Posts :27

Website Member
2004-01-15 - 23:39:42 send message to birdway!

en toch is misty een kleurmutatie, alleen ben ik het wel met jullie eens dat er wel heel snel naar de term misty gegrepen word, en word elke enigsins opgebleekte vogel al gauw als misty afgedaan.
een misty is pas echt een misty, als er vederonderzoek heeft plaatsgevonden en als er zowel enkelfactorige als dubbelfactorige exemplaren gekweekt zijn
misty vererft namelijk dominant, en als dit niet het geval is bij de opgebleekte vogel hebben we het over faded oftewel een enigsins in kleur afwijkende vogel welke vroeger gewoon als miskleur werden afgedaan.
het is inderdaad wel zo dat bij sommige soorten misty zeer moelijk te onderkennen is, en dat er vaak gebruik moet worden gemaakt van wildkleur vogels om het verschil te kunnen waarnemen.
natuurlijk kun je je dan wel afvragen of zo'n mutatie wel de moeite waard is
bij andere soorten zoals bv de taranta's is misty wel goed waarneembaar vooral de dubbelfactorige vogels onderscheiden zich duidelijk ik kleurintensiteit ten opzichte van de wildkleur


agadanny
Oud Lid
Posts :3

Oud Lid
2004-01-16 - 10:20:33 send message to agadanny

Wij kweken met misty agapornis nigrigenen en hebben enkel factorige en dubbel factorige gekweekt wat volgens mij wil zeggen dat het een mutatie is.
Als je zo 2 bleke (ef) tegen mekaar zet dan kweek je dubbel factorige. Het is zelfs zo dat als je zo een df "bleke" tegen bv een wildvorm zet dat je allemaal ef "bleke" (misty) krijgt.

Groet

Danny



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 165 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede