Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Pellet voeding Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
volgende >>>


Auteur Onderwerp : Pellet voeding
hjvdlindehof
Website Member
Posts :87

Website Member
2003-12-08 - 22:02:07 send message to hjvdlindehof

wie heeft er ervaring met het voeren van P40 pellets voor duiven ,aan grote parkieten .Graag reactie


kakatoe
Website Member
Posts :771

Website Member
2003-12-09 - 13:29:07 send message to kakatoe

kun je vragen bij dr hooijmeyer zoals hij zegt is palletvoer beter dan zaden.
Maarja voor 2.27 kg €35 te betalen vind ik nog als wat


aws
Website Member
Posts :102

Website Member
2003-12-09 - 16:41:13 send message to aws

De heer hooijmeyer noemt zich gespecialiseerd dierenarts maar het enige wat hij wil verkopen is zijn dure harrison birdfood. Daarvan gaan alle kwalen over volgens hem. Ik heb geen verstand van duiven maar ik voer al jaren mijn kaketoes en papegaaien 50-50 pellets - zaad.
Dit gaat de vogels heel goed af en overzetten is binnen 3 weken gedaan volgens de methode van de NOP. Ik gebruik Nutribird P15 en P19 en elke dag is alles leeg.
Sommige vinden me lui omdat in pellets alles inzit, maar als ik kijk naar de konings en rose's die geen fruit willen eten is dit een uitkomst. Hoop dat je er wat aan hebt.
Ardi


hjvdlindehof
Website Member
Posts :87

Website Member
2003-12-09 - 19:01:11 send message to hjvdlindehof

voor alle duidelijkheid,P 40 is geen pellet van nutribird,maar van holland diervoeders.speciaal voor duiven en is al jaren op de markt mijn vraag is of er meer kwekers zijn die deze pellets aan kromsnavels voeren.ik doe dit nu een jaar.het grote voordeel is de prijs die is nl.ong. 1 euro per kg.!!!!! dat is wat anders dan alle andere dure pellets speciaal voor kromsnavels.deze zelfde pellet wordt ook verkocht door teurlings in 4 kg zakken.mijn vogels(austr.park.en edelpark.)nemen het heel snel op ,soms al de volgende dag ,dit i.t.t.bijvoorbeeld nutribird,wat soms wel twee maand duurde.op dit moment voer ik 1 deel zaad 1 deel pellets 1 deel eivoer vanorlex(gold pate).wie voert ook deze pellets? graag reactie!!!


Frans R
Website Member
Posts :90

Website Member
2003-12-09 - 20:45:32 send message to Frans R

Ik denk dat je je zelf al een antwoord hebt gegeven;je voert P 40 nu een jaar en ik neem aan met goede resultaten. Of vallen je broed resultaten tegen en hoe zit het met de prestaties op een TT


japenga
Website Member
Posts :48

Website Member
2003-12-09 - 21:10:30 send message to japenga

Bij welke firma zijn die P40 pellets te verkrijgen? Heeft iemand misschien tel.nummer?


abthijs
Website Member
Posts :3

Website Member
2003-12-11 - 08:51:44 send message to abthijs

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

user wiped their message


kakatoe
Website Member
Posts :771

Website Member
2003-12-11 - 09:16:01 send message to kakatoe

harrison hoeft niet duurder te wezen als andere pellet voeding het komt uit amerika.
Maar omdat die drs hooimeijer het alleen recht op dit produkt heeft is het velemalen duurder dan andere omdat hij commercieel is ingesteld en hij dollar tekens in zijn ogen heeft
En daar komt nog over heen dat zijn vrouw nog veel arroganter is.
het voer is goed ben ik het mee eens.
Maar je moet het zo zien als een zak van 20 kg €35 kost en een zakje van harrison ook €35 kost maar dan zit er 2.27 kg in


rajar
Website Member
Posts :709

Website Member
2003-12-11 - 19:51:05 send message to rajar

Het lijkt wel of het voeren van huisdieren geen tijd mag kosten dure pellets aan vogels kant en klare brokken voor honden en katten en is dat nou echt zo gezond. De aantallen honden met suikerziekte is stijgende dat komt volgens mij door de grote hoeveelheden koolhydraten in het voer. Als je de declaraties van Harrison bekijkt staat daar ook geraffineerde suiker (koolhydraten) bij.Een vogel in de natuur heeft geen suikerpot tot zijn beschikking. Die haalt hij uit wortels bladeren en fruit.Ik voer zelf al een aantal jaren grote hoeveelheden groenten en fruit en steeds minder zaad. Dit is beslist niet duurder als pelletvoer maar veel goedkoper.
Op dit moment krijgen mijn vogels papaya,knoflook,uien,paprika,selderij,boerenkool,broccoli,andijvie,appel,peer,kiwi,spaanse peper,tauge,prei,winterwortel,gember,een klein beetje zonnepitten,steeds minder eivoer (Dit bestaat voor het grootste gedeelte uit paneermeel)snoepzaad voor tortels en snoepzaad voor duiven. Dit lijkt allemaal veel tijd te kosten maar als je bij AH thaise groenten mix haalt o.i.d. ben je al bijna klaar.Ikzelf ben hier een kleine tien minuten mee bezig om het klaar te maken. Dus voor mij geen pellets


hjvdlindehof
Website Member
Posts :87

Website Member
2003-12-13 - 16:52:15 send message to hjvdlindehof

Al met al nog niemand die P40 voert .Je kunt deze pellet kopen bij de z.g.n.Welkoop winkels op het platte land wel bekend Trouwens een mooi verhaal,steeds minder zaad voeren en steeds meer groente en fruit,let wel op dat deze produkten voor 90procent uit water bestaan.Dus als je maar lang genoeg veel groente en fruit geeft in grote hoeveelheden komen de problemen vanzelf De reden dat ik een gedeelte pellets voer is heel simpel.In een pellet zit alles wat de vogel nodig heeft,in de juiste verhouding,wat wil je nou nog meer,een fatsoenlijke prijs!!!Als je enkele koppels papagaaien hebt met een hoge waarde ben je misschien genegen om een hoge prijs voor je voer te betalen(12 euro per kg) maar als je zoals ik vogels kweekt met een relatief lage waarde liggen deze prijzen veel te hoog daarom is volgens mij P40 een redelijk goed alternatief!


goffini
Oud Lid
Posts :619

Oud Lid
2003-12-14 - 10:06:43 send message to goffini

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

pellets voeren heeft niets te maken met het feit dat het voeren geen tijd mag kosten.
Je wil het beste voor je honden en vogels. In een pelletbrok zit naar mijn mening alles wat een vogel nodig heeft.
Fruit en groente krijgen ze bij mij als aanvulling.
Ik geloof zeer zeker niet dat je alle pellets maar aan elk soort kan voeren. Elke brok is anders samengesteld.
Ook nog: Ik haal elke week voor minstens 10 euro aan fruit en groente alleen voor de vogels.
Een zak Kaytee pellets van 9 kilo kost mij 45 euro.Met die zak doe ik ruim drie maanden(12 weken). Dus fruit is echt niet goedkoper dan pellets.


hjvdlindehof
Website Member
Posts :87

Website Member
2003-12-14 - 18:04:51 send message to hjvdlindehof

ik ben er ook niet zeker van dat je elke pellet kan voeren, maar als je 5 of 6 verschillende pewllets in ned. te koop, vergelijkt in samenstelling, zie je voor dezelfde vogels heel veel verschil.nu is het frappant dat deze duiven pellet ong. op het gem. zit .dus waarom niet goed??


goffini
Oud Lid
Posts :619

Oud Lid
2003-12-14 - 20:18:52 send message to goffini

Dat weet ik ook niet precies,zover heb ik me er nu ook weer niet in verdiept. Mijn vogels doen het goed op Kaytee, dus waarom verder zoeken.
Ik weet wel dat bv. voor Rose kaketoe's wordt aanbevolen om de zaden te mengen met duivenvoer omdat dat vet armer is. Als dat ook met de pellets voor duiven is weet ik niet of dat wel zo goed is. Is ook wel weer afhankelijk van de vogel.Mijn Rose's werden zelfs te dik van Kaytee pellets.Misschien zou voor hun dan wel deze pellet prima zijn ,mits deze dan ook minder vet bevat.


hjvdlindehof
Website Member
Posts :87

Website Member
2003-12-15 - 18:57:38 send message to hjvdlindehof

P40 bevat 3% vet 15,6% eiwit en 60% koolh. plus de nodige vit. zoals A,divB,C,D3,E enz.


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2003-12-17 - 11:01:29 send message to Karel

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

Er is een belangrijk verschil tussen het voeren van duiven en (grote) parkieten, namelijk het pellen van het zaad. Volgens de criteria, zoals omschreven in art. 33 van de gezondheids- en welzijnswet: punt 2.1: "Het natuurlijk gedrag van de diersoort" en punt 3.1: "Het voedsel en het voedselopnamegedrag", moet hiermee rekening worden gehouden.
M.a.w. In de natuur gebruiken parkieten een groot deel van de dag met het pellen van zaden. Vaak doen ze dit samen, hetgeen de band tussen de vogels bevestigt en versterkt. Een en ander draagt duidelijk bij aan hun sociale conditie. Dat we daarbij uiterste zorg moeten besteden aan de kwaliteit en volledigheid van het aangeboden voedsel is niet meer dan logisch. Een goed zaadmengsel met daarnaast de bekende aanvullingen is daarom aan te bevelen en mogelijk zelfs binnen enkele jaren wettelijk verplicht!


kakatoe
Website Member
Posts :771

Website Member
2003-12-17 - 12:16:40 send message to kakatoe

karel zou jij dit verhaal ook even willen sturen naar jan.birds@wordonline.nl die zal een heel ander verhaal aan jou geven dan dat jij hier doet.
over hem is hier ook al een stukje geschreven.
Harrison voer is alleen te verkrijgen bij de vogelarts te meppel dus hij heeft het alleen recht maar volgens mij kan en mag dat niet eens.
wie kan daar en wil daar iets meer over vertellen?
1lb kost in amerika $10.12 en in guldens nog gerekend kost het bij de vogelarts in meppel 2.26 kilo fl 63.75 harrison hpc dus reken maar uit wat het kost en wat hij er op verdiend,$10.12 is excl invoer enz.enz.



Pagina : 1 2
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 210 bezoekers op de site, waarvan 6 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede