Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > ik kap d'r mee !! Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
volgende >>>


Auteur Onderwerp : ik kap d'r mee !!
golemm
Website Member
Posts :151

Website Member
2005-10-19 - 10:06:19 send message to golemm

Ik ben ongeveer 11 maanden geleden weer begonnen met een voliere, voornamelijk met tropen maar ik heb zoveel pech dat ik er weer mee stop! vanochtend weer een dood sijsje gevonden, t tweede al! Die stomme beesten slapen tegen t gaas en deze lag bebloed op de grond, waarschijnlijk geslagen door n kat of n uil of zo (terwijlwe zo'n ultrasone kattenafweer hebben). Eerder lag t andere sijsje ook al plots op de grond, maar had toen geen bloed gezien. Verder heb ik nu 2 Goulds en n Splendid met kale koppen (mijten?) binnen zitten, 1 Gould aan n salmonella vergifiging verloren een aan n coccen besmetting, een, met n nestpootje, is verongelukt (tussen n tak blijven hangen) een is hersteld van n ooginfectie, n binsen astrilde met legnood, twee kwartels hebben beiden 1 oog verloren aan n infectie & een keer paniek omdat pas gekochte Catharina's in quarantaine PBFD leken te hebben (onterecht achteraf).......De meeste dierenartsen roepen ook maar wat trouwens, ik heb niet echt veel vertrouwen in die diagnoses.
ik wordt dr gek van , elke dag ga je met kloppend hart kijken of alles nog goed is. Zo is er geen lol meer aan. Ik heb kapitalen uitgegeven aan de voliere, aan medicijn, aan dierenartsen........Elke keer is t wat anders. 't enige wat er eventueel mis is, is dat de grond bij ons in de voliere (in Maastricht)erg vochtig is. Heb al n kuub zand/grind er in gemegd, bomen laten kappen om er meer zon in te krijgen, gras eruit gehaald en vervangen door keien/kiezel en wilde t volgend jaar maar gaan betoneren. (n dak erop is misschien wat moeilijk bij n aluminium voliere, als de wind eronder komt.... Aan de hygiene kan t haast niet liggen, we zijn inmiddels zo paranoia geworden dat we elke dag alles afvegen en in t weekend nog ns grondig. Je kan bijna van de vloer eten! De vogelpest ga ik echter niet meer afwachten!
C'est fini, Schluss, over and out.
sorry voor deze klaagzang maar t moest me effe van t hart. Al iemand mij kan helpen een goed onderkomen te vinden voor de vogels mag dat natuurlijk (de meeste zijn gezond gebleven hoor en anders hebben ze nu een goede afweer)


cocobar
Website Member
Posts :591

Website Member
2005-10-19 - 10:28:57 send message to cocobar

Tja, zo is een hobby inderdaad niet leuk meer.
Zorgt zelfs voor frustraties en dan kan je der beter mee kappen.


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-10-19 - 11:29:04 send message to natasja

he bah wat rot om te horen , een hobby met levende dieren kan natuurlijk tegenzitten maar op de langere termmijn moet het plezier en ontspanning toch zwaarder wegen als 't verdriet en de stress ervan .. da's in jouw geval nu dus niet zo ,toch rot dat zoveel ongelukkige samlopen van omstandigheden elkaar zo rap opvolgen .

Succes ermee ..


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-10-19 - 11:51:54 send message to Hawkeye_NL

Het is inderdaad wel een hele hoop ellende zo achter elkaar opgesomt. Maar is het echt alleen ellende of kan je ook zo een opsomming maken met leuke en mooie momenten? en zo ja, weegt die dan niet zwaarder?

Het is jammer als je na al die ellende nu het bijltje er bij neer moet gooien zodat alles voor niets is geweest. Misschien kan je toch doorgaan en er straks meer van genieten. Dan weet je ook waarvoor je het hebt meegemaakt.

Hoe zwaar het soms ook kan zijn, het is toch een fantastische hobby die heel erg veel plezier kan brengen!

Erwin


golemm
Website Member
Posts :151

Website Member
2005-10-19 - 11:59:57 send message to golemm

Ja Hawkeye, natuurlijk zijn er leuke momenten, maar het is inmiddels zo veel stress geworden, mijn vriendin bijvoorbeeld kan hier heeeelemaal niet tegen, dat t te gek wordt. Misschien moet zou ik wat sterkere vogels moeten aanschaffen (wildzang of zo) maar ook die leggen t loodje nu, vanwge n kat of zo. Ik ben dr helemaal stuk van, want deze hobby is erg belangrijk voor me. Ik heb zoveel voorpret gehad om eindelijk na 20 jaar weer te beginnen hiermee, zoveel werk gehad om alles piekfijn in orde te krijgen (iedereen zegt dat t n heel mooie voliere is (kijk maar ns bij voliere van golemm)en dan dit.....Bah Bah BAH


sarell
Website Member
Posts :177

Website Member
2005-10-19 - 12:09:04 send message to sarell

golemm,
Ach, je bent nog maar 11 maanden bezig! Rome is ook niet in een dag gebouwd hoor!
Wel is het jammer als er dooien vallen, maar dat heb je met levend spul! zelf genoeg ervaring hoor!
Probeer het gewoon weer, ik weet niet hoeveel je van vogels houd, maar ik probeer als ik geld heb, gewoon mijn verloren vogels te "vervangen"......het jammere is dat je de moed laat zakken! Niet doen man, gewoon er doorheen proberen te bijten.
als je een mooi koppeltje vuurvinken hebt zitten, met een nestje van 5 eieren ben je zo heel blij. tot je de volgende dag komt kijken, zit ze er nog steeds op, maar dood.........kun je ook niks aan doen, maar het gebeurt op het onverwachts!

Katten? klein stroomdraadje kopen, en draadje so een 10 cm van de grond voor de voliere spannen, dan moet hij er onderdoor, of overheen, dus gaat hij eerst polshoogte nemen(met zijn neus). Nou, je weet de afloop wel! een groooooote streep over de schutting en miaaaaawwwwwwwwww.......weg.

Waar je wel voor moet zorgen is dat er geen tocht in de voliere komt, en probeer veel licht. (heb je smorgens vroeg een lampje die aangaat om een uur of 6? en savonds licht tot een uur of 9/10?

Kop op! eenmaal de vogel in de bol, dan is die met vogelpest er niet makkelijk uit te halen hoor! pest voorbij, vogels er in(de voliere)


memaa
Website Member
Posts :195

Website Member
2005-10-19 - 12:13:50 send message to memaa

Hallo Golemm,
ben eens gaan kijken naar je voliere. Mooi!
Jammer dat die niet meer zou gebruikt worden.
Is er geen mogelijkheid om dubbele zift te hangen. Wij hebben dat uit noodzaak ook moeten doen. Er zijn mss wel andere middeltjes om katten en andere ongewenste bezoekers weg te houden.
Staan er geen giftige planten in de volière en is die waterpartij wel gezond? Het is niet omdat het water helder is dat het gezond is.
Als je de oorzaak weet van de 'ongevalletjes' en je kan ze oplossen dan kan je uit die fouten leren. Ik zou er toch nog eens goed over nadenken om deze volière leeg laten te staan.
Gr


golemm
Website Member
Posts :151

Website Member
2005-10-19 - 12:34:24 send message to golemm

de planten waardoor het ongeval gebeurt is zijn er al uit. De waterpartij staat helemaal niet aan. Deed ik slechts zelden en heb in het water dat spul van de Bird company gedaan (is n soort mondwater) en verschoonde het elke week en als ze gebadderd hadden meteen de bak leeg maken en gaas eroverheen dat ze ook niet aan regenwater in de bak kunnen drinken.
Om elke keer maar nieuwe vogels te kopen terwijl ze sneuvelen dat durf ik niet meer en mijn vriendin kan daar echt niet tegen, ik ben iets nuchterder maar voor mij houdt t nu ook effe op. We hebben zowat elke week een in de ziekenkooi zitten. Ik weet niet hoe t komt, vroeger heb ik ook tropen en agaporniden enzo gehad. ook wel ns eentje ziek ofdood, maar niet zoals nu. Misschien is het de ligging van de voliere, hoewel die erg beschut is en t nachthok met veel pijn en moeite geisoleerd is en we t in de winter op +/- 15 graden !!! houden. de vochtige grond en alle bacterieen en parasieten van dien is het enige dat ik kan bedenken en daar heb ik nu bijna alles aan gedaan, plan was nog om t te betonneren. Zowat alle planten zijn er al uit wat ik heel jammer vind.


molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2005-10-19 - 13:07:22 send message to molineti

Je hebt inderdaad heel wat moeten kunnen incasseren;maar helaas is dat ook een onderdeel van de hobbysad :(

Maar geef nooit op!!

Laat eventueel zeer ervaren vogelhouders van jouw vereniging of uit je vogelvriendenkring eens goed je kooi doorlichten,misschien dat zij wel dingen zien,die jij over het hoofd zietwink ;)

Vraagje?-----omdat pas gekochte Catharina's in quarantaine PBFD leken te hebben (onterecht achteraf)...

Kun je dit misschien eens uitleggen?

Kop ophappy :)


markjansen
Website Member
Posts :170

Website Member
2005-10-19 - 13:13:54 send message to markjansen

hé heel erg vervelend voor je, ik heb je voilere op de site gezien erg mooi.
Ik zou het blijven proberen, je kan er zoveel plezier hebben. Ik heb alleen een vraag: Als je voilere ziet op de site, is die dan helemaal open. Ik bedoel is die alleen met gaas afgezet.
In ieder geval heel veel sterkte toe gewenst


Mp vd Sande
Website Member
Posts :158

Website Member
2005-10-19 - 13:43:23 send message to Mp vd Sande

het is heel erg vervelend dat je zoveel tegenslag hebt gehad ik zelf heb dit ook een 2 jar geleden gehad ik kocht een valkparkiet wist ik veel dat hij besmet was met een ziekte nou dat heb ik geweten ook de eerste maand nog niks aan de hand maar daarna wel ik had 10 koppels catharina's heb er 3 over gehouden ik had 3 koppels pennant rosella's zitten ik heb er maar 2 over gehouden nog een stuk of 4 valkparkieten nou ik was zo snel van bijna al mijn vogels af maar je moet niet op geven ik zou alle vogels uit vangen heb ik ook gedaan en echt alle kooitjes en volliere's ontsmet en 1 dag in layten werken en daarna de vogels weer terug gedaan en ik was van het probleem af ik ging toen met tegen zin naar de kooien ik haalde zo 8 dode vogels weg en dat is echt niet leuk maar e moet gewoon door gaan met de hobby want de aanhouder wint.


sarell
Website Member
Posts :177

Website Member
2005-10-19 - 14:31:17 send message to sarell

golemm, ja, ik heb ook even de foto'z van je voliere bekeken: Prachtig man!!
Wat mij wel op viel is dit: er zit nergens een dak op, misschien een Polycarbonaat plaatje er op leggen(1-tje maar), dan kunnen ze buiten ook makkelijk droog zitten. ik heb altijd geleerd dat een voliere aan 3 zijden beschut moet wezen. in de natuur is geen tocht, wel wind, maar in een voliere eigelijk net andersom.

En zoals die daar staat is die wel mkkelijk bereikbaar voor katten. je moet gewoon iets daaraan doen, wat? misschien een goeie topic daaroven starten: kosteloos katten weghouden.
ik heb een oplossing: rotte viskopen. werkt perfect hoor!


piet_j0
Website Member
Posts :19

Website Member
2005-10-19 - 14:34:43 send message to piet_j0

Waar koop jij je vogels? (uit de handel of particulier) Als je ze bij een handelaar koopt heb je meer kans op ziektes, bacteriën enz. Vogels kun je het beste bij een betrouwbare kweker kopen. Je zou ook over kunnen schakelen op parkietachtigen. Je kunt een mooie combinatie maken met valkparkieten, kakarikies, neophema's, catharina,s. Parkieten zijn sterker en minder gestresst dan tropen. Ik kweek al jaren parkietachtigen en heb nog bijna nooit last gehad van ziektes, behalve een paar keer last gehad van wormen.


golemm
Website Member
Posts :151

Website Member
2005-10-19 - 15:05:08 send message to golemm

wat antwoorden op jullie vragen:
Ik koop vogels t liefst bij kwekers, sommige heb ik ook uit de handel.
De voliere is vrijwel helemaal open, maar de eerste meter vanaf t nachthok is overdekt met polycarbonaat dak (overloop van nachthok dak). Ik wilde t altijd zo natuurlijk mogelijk houden, dus daarom geen dak, ook vanwege planten enzo. Heb ook vogels uitgezocht die niet aan planten zouden knagen.....(niks van geloven! doen ze allemaal!)
Ik heb ook parkieten (splendidsa) en of die sterker zijn weet ik niet, heb er nu ook een in ziekenboeg.
Mbt de Catharina's, ik had ze in quarantaine net een paar dagen en zag dat bij eentje de pennen uitvielen. de verkoper had al gezegd dat die "wat gepikt was door anderen en dus al wat had verloren". Echter die veren zagen er verdacht uit, we hebben allemaal al wel eens die veren op t internet gezien neem ik aan. Dus ik naar de dierenarts en die vond t ook verdacht, opgestuurd naar lab, drie (!) weken spanning en toen bleek t niks te zijn. Ik had intussen meteen de vogels teruggegeven aan de kweker (weer 150 km!) omdat ik mijn bestand niet wilde besmetten en het bij hem toch al te laat zou zijn, (uiteraard zette hij ze apart).


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-10-19 - 16:05:19 send message to Hawkeye_NL

Nadat ik zo ook eens naar je voliére heb gekeken kan ik echt niet anders denken als dat ik al deed. Hoe hard het ook klinkt, gewoon doorgaan!
Misschien makkelijker gezegd dan gedaan? maar ik spreek uit eigen ervaring.

Ondanks alle verliezen van de afgelopen jaar blijf ik van de vogels houden. Van de hobby met alles erop en er aan. Dat maakt het mijn hobby!

Dus als je een tijd pech hebt gehad en allerlei tegenslagen dan is het begrijpelijk dat je er even met de pet erna wil gooien maar...

uiteindelijk krijg je spijd als je daarom maar helemaal stopt. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. En het is goedkoper om nu door te zetten dan om nu alles af te stoten en daarna alles weer te moeten aanschaffen!

Ik wens jullie in ieder geval veel sterkte met de keuzes die je moet maken!
Erwin


goulds
Website Member
Posts :865

Website Member
2005-10-19 - 16:39:50 send message to goulds

Ik sluit me bij hawkeye aan.

gewoon nieuwe moed verzamelen en koop verlopig niks nieuws geniet van wat je nog hebt,een half blinde kwartel heeft ook zijn charmes om maar voorbeeld te noemen,we hebben er allemaal weleens mee te maken dat het goed tegen zit maar dat blijft juist de spanning van onze hobby.

Mocht je toch alles wegdoen denk dan eens aan de Voliere van ons stadspark bij het hertenkamp ,kun je ze altijd nog eens gaan bekijken en voeren.
Ik heb je ook nog een persoonlijk bericht gestuurd

grt Goulds



Pagina : 1 2
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 134 bezoekers op de site, waarvan 3 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede