Ik heb her en der gelezen dat je eivoer (& insecten & vruchtenpate) in de diepvries zou moeten bewaren ter voorkoming van oa salmonella besmetting. Ik heb dat nooit gedaan en in de winkel waar je het koopt staat het ook gewoon in de schappen. Wie heeft hier een uitgesproken mening over?
Beetje overdreven advies vrees ik. Salmonella lijkt wel een hype tegenwoordig terwijl het al decennia lang rondwaart.
Salmonellabacteriƫn gaan bovendien niet dood van de diepvries. Alleen sterk verhitten of bestralen kan ze doden.
ze gaan niet dood misschien maar je voorkomt dat ze zich nestelen...
Maar ik neem aan dat de meeste (zo niet iedereen) van de mensen in dit forum hun eivoer etc, niet in de diepvries bewaren en niet elk jaar een slacvhting onder hun vogels aangericht wordt door salmonella....
dat wilde ik gewoon effe bevestigd zien.
Hoe lang bewaar je zachtvoer??? al dan niet in de diepvries, is de vraag.