Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Handels-papegaaien Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3 4
<<< vorige


hdra
Oud Lid
Posts :460

Oud Lid
2005-11-27 - 19:39:23 send message to hdra

Bij Leo krijg je geen geteste vogels meer mee. Hij geeft nu een half jaar op alle ziektes die de vogel kan oplopen of onder de ledenen heeft. Ben je mooi klaar mee als de vogel pbfd heeft kan hij eerst je hele bestand aantasten en dan mag je zijn zieke vogel omruilen. Ook een paar weken apart zetten helpt echt niet. Dus als je daar een vogel koopt apart zetten en direct laten testen. Zorg dat ze niet met andere vogels in aanraking komen, ook niet via je kleren (verenstof)


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-11-27 - 19:49:19 send message to Hawkeye_NL

Als bedrijf ben je haast wel verplicht om te testen. Dit is namelijk de enige manier waarop je als bedrijf kan aantonen dat een vogel op het moment van verkoop gezond was. Het geeft zowel de koper als de verkoper een eerlijk meer zekerheid.

Altijd meer zekerheid dan gokken op het uiterlijk toch?


hdra
Oud Lid
Posts :460

Oud Lid
2005-11-27 - 20:26:05 send message to hdra



Maar dat is dus het grote probleem dat deze bedrijven geen verplichte testen hoeven uit te voeren. Was het maar zo. Hoeveel beginnende of mensen die een leuke vogel kopen trappen hier weer in en worden teleurgesteld. En dan heb ik het nog geeneens over de arme vogel.

Henk


Picolet
Website Member
Posts :975

Website Member
2005-11-27 - 22:02:40 send message to Picolet

Henk,
Zijn de drie paren die je recent hebt gekocht getest en in quarantaine geweest. De incubatie van diverse virussen kan een half jaar zijn. Geteste vogels zijn maar momentopnames, een goede quarantaine en meerdere malen testen geeft de minste risico's van een besmetting. Koop je een drager kan hij alsnog voor verassingen zorgen in de collectie. een lange quarantaineperiode met een lokatie ver van de eigen vogels is eigenlijk de beste oplossing.


hdra
Oud Lid
Posts :460

Oud Lid
2005-11-27 - 22:44:34 send message to hdra

Picolet


Ja volledig getest. In quarantaine geweest, gaan ze altijd bij mij. En nog een keer een cross test uitgevoerd. Alles perfect in orde. Natuurlijk kan een vogel altijd drager zijn, maar als dat bij de test eruit komt dan weet je in ieder geval dat je hem nit moet komen. Koop ze liever als ze negatief getest zijn.

Henk


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-11-27 - 23:47:36 send message to Hawkeye_NL

quote
Maar dat is dus het grote probleem dat deze bedrijven geen verplichte testen hoeven uit te voeren. Was het maar zo. Hoeveel beginnende of mensen die een leuke vogel kopen trappen hier weer in en worden teleurgesteld. En dan heb ik het nog geeneens over de arme vogel.

Tja, dat is maar hoe je er tegen aan kijkt natuurlijk. Vanuit het oogpunt van de wet is er geen enkele verplichting! dat klopt. Maar de wet stelt wel dat je een half jaar garantie moet geven op de dieren en dat als deze ziek zijn binnen deze termijn dat je dan garantie moet verlenen. Een test geeft je dan wel een stuk meer zekerheid omdat je daarmee kunt aantonen dat de vogel op moment van de verkoop dus niet ziek was. In ieder geval weet je dat je alles hebt gedaan wat jij als verkoper kunt doen om te voorkomen dat je een zieke vogel verkoopt.

Het heeft in mijn ogen overigens niet eens met een verplichting te maken maar meer met voorzorg en verbetering van de service aan klanten en je zorg tegenover je dieren. Je kunt je zaak wel vol gooien met vogels maar als je er een zieke bij gooit dan is binnen de kortste tijd alles ziek.

Er zijn wel degelijk zaken waar ze het heel erg serieus aanpakken en waar ze zelfs nee verkopen als ze iets niet vertrouwen!

wink ;)


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-11-28 - 09:07:05 send message to ParkietenPeter

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Stel: Je hebt een vogel getest; minstens tot de uitslag er is mag je hem niet verkopen; na 2 tot 6 weken voeren en onderhouden kun je de vogel dan in de winkel plaatsen voor verkoop - ervan uitgaande hij is gezond.
Dan komen de mensen kijken naar de vogels. Er is er eentje bij die die dag nog bij diverse winkels en kwekers is geweest. Zo draagt de mens verschillende virussen mee die hij achterlaat in de winkel. Hij heeft diverse vogels zelfs op de hand gehad, want hij wil een tamme.

Nu is alle voorzorg en testen in een klap totaal waardeloos en voor niets geweest, want nu koop ik de vogel (die hierdoor veel duurder wordt dan nodig is) en hij wordt toch ziek.
Ja, dan heeft de winkelier met de gezondheidspapieren geknoeit! (Is al vaak gehoord, zelfs de DA knoeit ermee!)

nee, dan is het veel beter, vind ik persoonlijk, om de gekochte vogel zelf in quarantaine te zetten en te laten testen. Wel direct de zelfde of volgende dag! Dan heb je het zelf meer in de hand.

En mocht de vogel dan toch ziek blijken, dan is het goed dat er garantie is.


molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2005-11-28 - 13:46:46 send message to molineti

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Handelaren/verkopers kopen en verkopen op diverse plaatsen (baby)papagaaien!
Deze vogels worden vaak bij elkaar in de zelfde (verkoop)ruimte geplaatst(of vlak in de buurt in de handopfok ruimte)

In mijn ogen is de waarde van deze testen bij zulke verkopers (behalve voor de verkoper zelf)zo goed als nulsad :(

Ook is er geen zekerheid of testen van vogels onder de drie maanden waarde heefd!

Als opkopers/verkopers grote hoeveelheden (baby)papagaaien kunnen verkopen met negatieve testuitslagen denk ik met mijn boerenverstand:Of het valt wel mee met het aantal besmette vogels in nederland,of de testuitslagen hebben niet de waarde die ze zouden moeten hebbenwink ;)

Ideaal zou het zijn als er vanuit een gesloten bestand,waarin met regelmaat vogels getest worden(bloed,want veren is niet zinvol)men vogels zou kunnen kopen die ouder dan 3 maanden getest zijn op diverse ziekten .

Dan zou men ze zelf nog in quarantaine moeten houden,en ze meermalen moeten laten testen.wink ;)




Wickingh
Website Member
Posts :1058

Website Member
2005-11-28 - 17:57:13 send message to Wickingh

Hai ,

alleen quarantainne, waar sommige het steeds over hebben, is weinig zinvol bij ziektes als PBFD en polyoma, deze ziekten kunnen jaren sluimeren alvorens ze aktief worden iig PBFD [ een volwassen vogel heeft meestal geen last van polyoma, maar geven het wel door aan de jongen].
Juist daarom is testen wel van waarde,

mvg Frank


Picolet
Website Member
Posts :975

Website Member
2005-11-28 - 19:41:39 send message to Picolet

Testen is natuurlijk belangrijk bij aankoop van nieuwe vogels. Echter blijkt het geen garantie om virusvrije vogels te verkrijgen.
Wanneer het immuunsysteem van een volwassen, geïnfecteerde vogel een uitbraak van een ziekte tegenhoudt, kan de vogel de eerste maand wel het virus verspreiden. Andere groepen besmette vogels kunnen geen ziekteverschijnselen tonen, maar wel het virus mogelijkerwijs gedurende hun hele leven periodiek verspreiden. Deze geïnfecteerde vogels zonder ziekteverschijnselen worden “drager” genoemd. Hoewel het virus de veerstructuur van de drager niet aantast blijft het virus “slapend”aanwezig in organen als de lever, en wordt af en toe “actief”. Het probleem is dat deze dragers, wanneer het virus in slapende toestand verkeert, bij het testen via de PCR (Polymerase Chain Reaction)-test op PBFD vaak niet worden herkend, met een latere mogelijke besmetting van een vogelcollectie tot gevolg. Dragers zullen vrijwel zeker enkele, eveneens besmette nakomelingen produceren, die klinisch waarneembare symptomen van PBFD vertonen, wat alsnog voor een onaangename verrassing kan zorgen.


Ik heb een uitgebreide studie gemaakt over virussen en in het bijzonder PFBD. In diverse bladen zijn de artikelen gepubliceerd. Voor degene die het na willen lezen staan ze www.amazonepapegaai.com onder ziekte en verzorging / PFBD.

Ruud



bernadette
Oud Lid
Posts :1

Oud Lid
2005-11-29 - 09:36:09 send message to bernadette

Het is makkelijk om iemand onderuit te halen.
Weet je waar een winkel zijn vogels vandaan haalt?
van de kweker natuurlijk.daar zitten de problemen !!!
Bij handels ben ik goed geholpen geworden ik heb van hem 3 kweekkoppels inmiddels al 10 jongen gehad en zit weer met eieren.Leo bedankt


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-11-29 - 10:09:58 send message to ParkietenPeter

Bernadette,

Welkom op VogelArena.
Als je het hele topic goed leest zie je dat de vraagsteller naar ervaringen vraagt.

Dan krijg je altijd positieve maar ook negatieve ervaringen te horen. Dit betekent niet automatisch dat zo iemand per definitie niet deugt. Dat zien we bij Leo handels, dat zien we bij vele andere. Overal kan het wel eens fout gaan.

De moraal van dit soort discussies is dan ook altijd: Letzelf goed op wat je koopt en waar! Vertrouw je het niet helemaal of helemaal niet. Koop dan ook niet! Dan haal je alleen maar een hoop ellende op je hals.

wink ;) Peter


Wickingh
Website Member
Posts :1058

Website Member
2005-11-29 - 11:28:53 send message to Wickingh

Hai Bernadette,

quote
Weet je waar een winkel zijn vogels vandaan haalt?
van de kweker natuurlijk.daar zitten de problemen


Komt idd ook voor, maar helaas is meestal het grote probleem de wildvang en het samenbrengen van veel vogels bij elkaar. 1 enkele vogel kan zeker bij jonge vogels die bij elkaar gebracht worden in een winkel de andere besmetten.
Om nu de zwarte piet door te spelen naar de kwekers is wel erg kort door de bocht,

mvg Frank


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2005-11-29 - 12:22:27 send message to johanblok

Waar je ook een vogel koopt, je kunt gratis en voor niets ziektes meekrijgen. Een gegeven paard moet je niet in de bek kijken razz :p.

Het is alleen wel zo dat je bij een verzamelpunt, zoals een winkel, handelaar, e.d. veel meer risico's loopt. En natuurlijk loop je bij een kweker met een bestand waarin veel veranderd ook meer risico's dan bij iemand die al sinds jaar en dag 1 of twee koppeltjes heeft zitten.

Een serieuse winkel of handelaar neemt dan ook zodanige maatregelen dat de vogels zo min mogelijk met elkaar in contact komen.

Het laten testen door de verkopende partij is alleen voor de verkoper van waarde. De koper weet nooit of de vogel inmiddels niet is besmet. Vooraf testen vind ik daarom niet zo heel zinvol.
Het is beter als de koper direct, maar dan ook echt direct, na aankoop de gewenste testen uitvoert.

Zonder entmiddel is een virus gewoon heel slecht te bestrijden. In de praktische uitvoering van quarantaine en testen zullen altijd gaten blijven zitten.
Stel dat bij een bepaald virus vooral dragers voorkomen en daadwerkelijk uitbraak slechts plaats vind bij zwakke en zieke vogels. Is dit virus dan echt zo dramatisch? Mijns inziens vraagt een dergelijk virus helemaal niet om draconische maatregelen (anders dan quarantaine bij aankoop). Ik vermoed dat verschillende bacterien en schimmels, die ook altijd aanwezig zijn, al veel en veel meer slachtoffers gemaakt hebben dan sommige virussen.
Ofwel, een voorzichtig en zorgvuldig aankoopbeleid is mijns inziens van groot belang. De makkelijkste stap hierbij is om niet te kopen bij verzamelpunten. Daarnaast is quarantaine en eventueel testen van belang, maar bedenk wel dat beiden niet 100% zijn. Dus voorzichtigheid met waar en wat je aankoopt (welk verleden heeft de vogel? hoe korter hoe minder risico's) is minstens zo belangrijk als testen.





Pagina : 1 2 3 4
<<< vorige

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 251 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede