Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > eisenaan gratis papegaaien Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2005-01-20 - 12:32:26

Het was toch wel dezelfde, bij nadere lezing van de krantenberichten. Het laat zien dat goede bedoelingen niet voldoende zijn.


item
Website Member
Posts :47

Website Member
2005-01-20 - 13:48:46

Ik ben verschillende keren bij het NOP,op bezoek geweest,De huisvesting is er perfect en er wordt ook met vogels onderling gekoppelt om hun een zo veel mogelijk n sociaal leven te geven .
Als daar evt eieren uit voortkomen worden die van de meeste koppels geschud.


rupicola
Website Member
Posts :1712

Website Member
2005-01-20 - 14:36:10

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Nou, ik denk niet dat de eieren van Amazona rhodocorytha en dergelijke zeldzame soorten geschud zullen worden! Er zitten bij NOP tientallen zeldzame (dure) soorten keurig per koppel gehuisvest en zijn allemaal voorzien van broedblokken hoor! Op zich heb ik daar zeker niets op tegen, maar het strookt niet helemaal met een deel van de door NOP gevoerde politiek!


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-01-20 - 14:39:18

Het is heel verveldend dat er mensen zijn die geen vogels kunnen verzorgen. Dat er verkopers zijn die moetwillig mensen een vogel aansmeren zonder verdere uitleg over verzorging en dat er nog altijd kwekers zijn die weten dat hun vogels ernstig ziek zijn maar wegens geld toch doorgaan met kweken. Blij ben ik dat import sterk aan het verminderen is omdat de stroom van vogels naar de opvang ook hiermee sterk afneemt.

Ga nu echter niet met een wijzende vinger staan naar kwekers of handopfokkers als oorzaak. Dat is moedwillig anderen voor de schenen schoppen terwijl je zelf probeert een wit voetje te halen. Alle groepen van vogel houders staan in bepaalde mate aan de geboorte van de opvangcentra. Dat is met alle dieren zo dus ook met papegaaien en parkieten.

We moeten juist proberen het probleem op te lossen door mensen wegwijs te maken in de wondere wereld van deze dieren. Laten zien hoe je moet omgaan met een vogel. Ongeacht of deze vogel nu voor de kweek of de huiskamer of misschien zelfs wel in het wild moet komen te leven.

Erwin


bob_verhagen
Oud Lid
Posts :218

Oud Lid
2005-01-20 - 16:46:42

wat betreft het kweken met zeldzame soorten door het NOP ben ik het niet eens. omdat papegaaien lang leven en steeds meer mensen een papegaai aanschaffen is volgens mij het NOP nog lang niet uitgebouwd. ze kunnen dus ( alleen van de zeldzame soorten ) de eieren wat mij betreft laten liggen en laten uitbroeden. het geld dat ze daarmee verdienen kunnen ze best heel goed voor de bouw gebruiken daarzo want er komen steeds meer papegaaien bij. maar met zeldzame soorten bedoel ik dan niet de hyacint ara, want die is er bijvoorbeeld al genoeg, er is gewoon veel vraag naar. ik ben er zelf nog niet geweest ( ga er 6 februari voor het eerst heen ) maar als ze palm kaketoe`s zouden hebben zou ik dat wel verantwoord vinden om mee te kweken omdat die toch wel echt zeldzaam zijn.

wat betreft het verwijderen van die advertentie. hij stond gisteren bij marktplaats onder vogels/papegaaien... op pagina 3 ofzo dat was gisteravond om omgeveer 10 uur. als deze advertentie in de tussentijd is verwijdered moet het bijna wel iemand zijn die deze site heeft bezocht.

Bob


goffini
Oud Lid
Posts :619

Oud Lid
2005-01-20 - 17:04:28

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

quote
maar met zeldzame soorten bedoel ik dan niet de hyacint ara, want die is er bijvoorbeeld al genoeg

Oh ja joh, dan kunnen ze hem wel van de cites-a lijst halen , toch

Waarom mogen ze niet met andere soorten kweken.
Als je papegaai inlevert bij een opvang moeten de opvang er verder voor zorgen. Kosten voor voer, dokterskosten noem het maar op.
Je wil niet meer voor je vogel zorgen maar je wil wel bepalen wat een ander er voor de rest van het vogelleven mee doet.
Ik zou het persoonlijk niet eens een probleem vinden als ze gaan kweken met bv agapornissen. Als ze op die manier geld binnenhalen om de boel te sponsoren, zou ik dat alleen maar toejuichen.



ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-01-20 - 17:14:33

Voordat dit een heftige discussie gaat worden is het denk ik goed om onderstaande pagina te lezen.

http://www.papegaai.org/nieuws/nlnb0216.htm

Ik ken Tonnie van Meegen, vorozitter NOP, niet persoonlijk,net zomin als ik Erico Goedhart, Hoofd Dierverzorging ken, maar ik mag aannemen dat hij er niet om hoeft te liegen.

Groetjes
Peter


goffini
Oud Lid
Posts :619

Oud Lid
2005-01-20 - 17:31:19

Nou, klaar.
Duidelijk.
Dank u


bob_verhagen
Oud Lid
Posts :218

Oud Lid
2005-01-20 - 17:35:42

sorry goffini eigenlijk ben ik het ook wel een beetje met je eens, maar de grijze roodstaart staat ook op lijst b en die wordt toch wel veel gehouden. ik vind eigenlijk dat ze helemaal geen vogels uit het wildt mogen halen ook al komt die vogel daar genoeg voor. juist alleen als die vogel ernstig bedreigd wordt. dan kunnen die naar speciaal daarvoor ingerichte kweeksprogramma`s ik heb zo iets ook wel gezien met de franse gier.

Bob


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-01-20 - 17:37:00

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Ik weet niet of hier een smiley achter past, Goffini?sad :(

Bergijp me niet verkeerd, ik ben het helemaal met je eens; Van mij mag het NOP best fokken met de vogels. Zoals jij zegt is het als ik mijn vogel afsta niet mer aan mij om te bepalen wat NOP ermee mag of niet mag doen. De meeste die en vogel brengen worden niet automatisch donateur, dus geld moet ergens vandaan komen.

Ik bedoelde alleen dat NOP zelf zegt wat zij er al of niet mee doen.

Trouwens ik denk dat als het NOP zou gaan fokken, je wel een grotere zekerheid zult hebben over de kwaliteit van de dieren.

Ik hoop dat ik niemand gekwetst heb, anders sorry.sad :(

wink ;) Peter


bob_verhagen
Oud Lid
Posts :218

Oud Lid
2005-01-20 - 17:45:33

ik heb ook die site nog even bezocht en ik zag dat er inderdaad wordt gekweekt met een paar soorten. en op zich is het ook wel interresant voor mensen die komen kijken als er ergens een nestje is. bijvoorbeeld die harlekijn ara`s met hun jongen die vrij rond vlogen.

Bob


rupicola
Website Member
Posts :1712

Website Member
2005-01-20 - 18:03:38

Dit bericht is 3 keer gewijzigd

Zoals gezegd is er niets op tegen dat men als Papegaaienopvang ook kweekt, maar dan niet
(in den Lande) prediken dat de kwekers eigenlijk moeten stoppen met het houden en vooral kweken van exoten.

Nu wil ik beslist de opvangcentra niet gaan aanvallen, want ze doen erg veel goed werk,
maar als je jezelf groot profileert kun je verwachten dat er extra op je wordt gelet.
Dan moet je zorgen dat je je zaken op alle fronten voor elkaar hebt. Dat is lang niet altijd het geval.
Huisvesting e.d. is in de regel wel voor elkaar,
maar de dagelijkse verzorging laat hier en daar wel eens te wensen over
en dat vind ik in dit soort situaties bepaald niet kunnen!

Ik weet wel dat het allemaal met geld, donaties en vrijwilligers e.d. te maken heeft, maar als je de capaciteiten voor het gehele jaar rond niet continue hebt, moet je gewoon passende maatregelen nemen.



oranjekuif
Oud Lid
Posts :464

Oud Lid
2005-01-20 - 18:29:09

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Ik snap alleen niet waarom de inca kakatoe bij het rijtje staat waar men mee wil fokken.
dit is een lijst 2 vogel,waarvan er ook al veel in gevangenschap zitten.Ook is het niet nodig om diverse lijst 1 vogels te kweken,want hoeveel van de onderstaande soorten verdwijnen niet in de huiskamer:Ara macao,maracana ,soldaten,molukken kakatoe,kleine geelkuif,oranjekuif,goffinni,tucamanamazone,groenwangamazone,wijnborstamazone,dubbelegeelkopamazone,geelnekamazone etc etc zelfs de hyacint ara!!!
Dus wat zou de meerwaarde zijn als ze door parken gekweekt worden omdat het lijst 1 is(of het moeten nieuwe bloedlijnen zijn)

Quote
,,Trouwens ik denk dat als het NOP zou gaan fokken, je wel een grotere zekerheid zult hebben over de kwaliteit van de dieren.,,

Dit snap ik niet helemaal? Het nop is toch een opvangcentrum,en toch niet alleen van perfecte gezonde vogels,dus waarom zou je dan een grotere zekerheid hebben wat betrefd de kwaliteit van eventuele nakweek ?

Ik vind dat als zij met zeldzame vogels willen fokken dit afgezonderd van de rest zou moeten zitten,ik vind het nu jammer dat er zo n collectie (prive en van de stichting)door het park verweven zit,maar ja dat is slechts mijn meningwink ;)

P.S Het is maar goed dat het NOP er is ,al zou ik liever zien dat het niet nodig zou zijn!!




bob_verhagen
Oud Lid
Posts :218

Oud Lid
2005-01-20 - 18:33:33

ik dacht dat ik in een berichtje op het forum een keer had gelezen over een brief die jehad gehad van cites waarin stond dat de inka kateoe ook naar lijst 1 zou gaan. zoiets begreep ik.

Bob


oranjekuif
Oud Lid
Posts :464

Oud Lid
2005-01-20 - 18:42:11

nee de kleine geelkuiven en oranjekuifkakatoes en finch amazones.

Inca is lijst 2happy :)




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 149 bezoekers op de site, waarvan 2 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede