Zie mijn website www.birdhouse.be bij austr. parkieten. Momenteel zijn er de volgende mutaties die ik ken, er kan zijn dat er nog andere zijn (al of niet via kruisingen bekomen van roodrugparkieten want dit is een rage aan het worden)
* Lutino
* bont
* donkergroen
* lichtgroen
* de kleurselectie waarbij de poppen en mannen volledige rode onderbuik hebben
* er is ook een kleurselectie waarbij er rood in de borst is en dit gecombineerd met de zogenaamde rode broek.
verder zullen er nog mutaties zijn die ze waarschijnlijk met het kruisen van de roodrugparkieten bekomen hebben. ik ben hier geen voorstander van. Toen ik dit melde aan Terry Martin welbekend om zijn boek over de mutaties in het algemeen, zei hij dat dit allemaal geen kwaad kon. Hij neemt het niet zo nauw met zuiverheid. Zelf denk ik er helemaal anders over, want op de duur heb je geen veelkleuren meer maar roodruggen.
Zelf ben ik ook geen voorstander van zulke transmutaties.
Na hoeveel generaties kan je terug spreken van echte (in dit geval) veelkleuren? Want hier kweek
je dan toch veel 'afval' zou ik denken?
Ikzelf heb nog geen mutatie hiervan gezien. Zijn
er mensen in Belgie of Nederland die zich bezighouden met het kweken van al dan niet zuivere mutaties van veelkleuren?
hallo
ik ben het met kurt eens, het duurt jaren voor je de roodrug er helemaal hebt uitgekweekt en dan nog als je split vogels kweekt zie je het terug.maar ik weet dat er in belgie wordt gekruist met de lutino roodrug foute zaak.ik zelf houd mij uitsluitend bezig met de selectieve kweek van de "rode broek " en "rode borst" dit is echter geen mutatie maar een selectie.en PRACHTIG MOOI
Zelf ben ik ook bezig met het selectief kweken van veelkleuren. Maar dan wel enkel met rode broek. Al komt het regelmatig voor dat we poppen hebben met een rood doorlopende borst.
prachtig mooi koppel surf smurf
hoe zit jij met je bloedverversing want dat is soms wel een probleem ,aldit soort vogels zit bij een beperkt aantal kwekers ,misschien iets te ruilen volgend jaar?
mijn mannen hebben ook rood in de vleugelbalk
Inderdaad! Bloedverversing is vaak een probleem. We kweken momenteel met 5 koppels, zorgvuldig samengesteld over de jaren heen.
Dat ruilen zie ik zeker zitten!