Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > pruimekoppen in kweekbox??? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
<<< vorige


oli4
Website Member
Posts :745

Website Member
2010-11-29 - 08:28:20 send message to oli4

bonte boeren doen het niet enkel goed in kweekkooien hoorwink ;)shocked 8O vind het een beetje jammer dat dat nog veel te veel gedacht wordt. Vind voor bonte boeren deze kooi veel te klein!!! En zijn ook boven zijn budget!

als je niet te duur wilt, en deze afmetingen wilt houden kan je gewoon niet veel houden is mijn meningsad :(

agapornidensoort, koppel forpusjes, catharina's...

voor andere soorten zal het al te klein zijn vrees ikwink ;)


whitebulldog
Oud Lid
Posts :1314

Oud Lid
2010-11-29 - 09:18:04 send message to whitebulldog

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

quote
is eigelijk de kooi niet voor alles te klein
als we toch zo bezig zijn moet alles in hele grote vluchten wil het goed voor de vogels zijn
maar zijn er niet vogels die enkel goed kweken in broedkooien (bonte boeren )



inderdaad, een kooi kan niet groot genoeg zijn, wel te klein!!!!!!!!
Dat een vogel in bepaalde kweekboxen kweekt wil nog niet alles zeggen over de omstandigheden waarin ie verblijft. Je kan zoals gezegd de vogels in een kleine kooi huisvesten, maar is dit uit eigen belang / ( gewin)of voor het welzijn van de vogels ? meer kooien in dezelfde ruimte, en dus meer opbrengst qua jongen, en dus geld? want daar draait het om bij een aantal "liefhebbers"laten we eerlijk zijn.
Als je bij een hoop (brood)kwekers kijkt, dan zijn de kooien beduidend kleiner dan bij de liefhebbers!!! Waarom zou dit zijn?
Als je ziet dat bijv grijze roodstaarten nog maar net hun kont kunnen keren in bepaalde kweekboxen, dan vraag ik mezelf toch echt af, of dit voor het welzijn van de vogel goed is , of dat het beter zou zijn dat ie een klein vluchtje had op zijn minst om eens een keertje de vleugels uit te kunnen slaan?Of is dit beter voor de portomonee? Is dan het feit dat ie in dat kleine kweekboxje kweekt een excuus om hem geen groter verblijf te gunnen? Dit is puur tegen beter weten in praten.
Nee wat dat betreft hebben we de mond vol van kippen in een legbatterij, maar zijn sommige onder de "liefhebbers" niet veel beter bezig als we heel eerlijk zijn. Kweken, en liefst zo veel mogelijk nesten per jaar, en of ie nou wel of niet lekker in z'n vel zit, of ie nou wel of niet zijn kont kan keren, of ie nou wel of niet daglicht te zien krijgt, niet zeuren, kweken moeten ze, daar gaat het om , de liefhebberij komt op de tweede plaats.
Ik ben van mening dat de liefhebberij op de eerste plaats moet komen, en als je dan beloont wordt met een nest mooie jongen, wat wil je dan nog meer?
Mij maakt niemand wijs dat als vogels het naar hun zin hebben, ze niets zullen presteren omdat het allemaal te goed zou zijn voor ze, integendeel.

Er valt nog een hoop te verbeteren in de vogelliefhebberij.


dun grijzeroodstaart
Website Member
Posts :1110

Website Member
2010-11-29 - 13:00:40 send message to dun grijzeroodstaart

helemaal mee eens met bovenstaande meningen wink ;) !

heb zelf mijn grijze roodstaarten in voliere,s gehad van 2mtr lang 1,20r breed en 2 mtr hoog en daar kweekte ze vollop in !

dus zeg niet dat ze beter kweken in kweekboxen !

de ruimte die op word gegeven is erg klein , uiteraard zijn er wel leuke soorten die je erin kunt houden van kleine parkieten tot tropen ofzo ..

kijk op site,s van liefhebbers en kijk naar hun ruimtes en volieres zou ik zeggen en maak dan een wijze keuze ..

succes

Tim


Tenzi
Website Member
Posts :261

Website Member
2010-11-29 - 18:14:03 send message to Tenzi

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Ik kweek zelf met Cana's in 120x50x50 cm en dat gaat prima. Houdt er wel rekening mee dat de jongen ook nog een plekje moeten hebben en als de ouders een tweede ronde beginnen, zul je ze toch ergens anders moeten onderbrengen.
Als ze dat niet doen, dan kun je de jongen best lang bij de ouders laten zitten (als het er niet teveel zijn).


Rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2010-11-30 - 10:55:02 send message to Rik

Er zijn genoeg vogelsoorten die je in relatief kleine kooien kan kweken. Bijvoorbeeld agapornideen of forpussen.

Veel mensen hebben een beperkte ruimte waarin ze hun hobby moeten uitoefenen. Natuurlijk moet ook deze liefhebber met beperkte ruimte een balans zien te vinden tussen vogelsoort en kooigrote.

Ik vind de afmetingen van de kooi niet het belangrijkste voor een vogel. Ik kom liever bij een kweker met kleine kooien maar dan wel schone kooien, goed voer, goede verlichting,verwarming etc., dan bij iemand met grote smerige hokken.

Verder geloof ik niet écht in het broodkwekers-verhaal. Volgens mij moet er altijd geld bij.


whitebulldog
Oud Lid
Posts :1314

Oud Lid
2010-11-30 - 11:37:54 send message to whitebulldog

quote
Ik vind de afmetingen van de kooi niet het belangrijkste voor een vogel. Ik kom liever bij een kweker met kleine kooien maar dan wel schone kooien, goed voer, goede verlichting,verwarming etc., dan bij iemand met grote smerige hokken.

Verder geloof ik niet écht in het broodkwekers-verhaal. Volgens mij moet er altijd geld bij.




op je eerste punt: Ik kom liever bij kwekers die allebei goed hebben, want alle twee is een MUST!!!!! Schoon, en goed licht, en goede afmeting!!!

Ten aanzien van het tweede punt: neem van mij aan dat er zat kwekers zijn die broodkwekers zijn,en daar hoeft echt geen geld bij.
En ik zou zeggen leg dat anders de belastingdienst eens uit dat er bij een broodkweker GELD BIJ MOET ( de kweker zou je dankbaar zijn) laugh :Dlaugh :Dlaugh :Dlaugh :Dlaugh :Dlaugh :D


Rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2010-11-30 - 17:50:20 send message to Rik

quote
Want alle twee is een MUST!!!!


Natuurlijk. Alleen vind ik zelf de afmetingen van de ruimte van iets minder belang dan de andere factoren. De ruimte is immers altijd te klein. Als een ara een paar fatsoenlijke slagen wil maken moet een ruimte al snel 15 tot 20 meter lang zijn....het liefst langer. Weinig mensen hebben die ruimte.
Het belangrijkste vind ik dat iemand serieus met zijn hobby bezig is en écht liefhebber van vogels is. Maar dat zijn we natuurlijk allemaal met elkaar eens.


whitebulldog
Oud Lid
Posts :1314

Oud Lid
2010-12-01 - 20:03:01 send message to whitebulldog

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

quote
Als een ara een paar fatsoenlijke slagen wil maken moet een ruimte al snel 15 tot 20 meter lang zijn....het liefst langer. Weinig mensen hebben die ruimte.



Precies, en daarom zouden veel "liefhebbers"ook beter niet aan een ara moeten beginnen als ze die niet de minimale ruimte kunnen/willen bieden.
Maar we gaan nu appels met peren vergelijken, je kan op een gegeven moment duidelijk zijn bij iets waar een vogel nog net z'n kont kan keren dat dit te klein is, en dus kan je ook tegen beter weten blijven praten.

je kan een goudvis in een kommetje houden , maar ook in een aquarium, allebei zogezegd te klein, alleen het één beduidend beter als het ander.
Wellicht is het zo iets duidelijker.En dan hoef je echt voor die goudvis geen vijver van 15 meter aan te leggen, zo is het ook bij de vogels, voor die pruimenkoppen hoef je echt geen vlucht van 15 meter aan te leggen ( hoewel het fantastisch zou zijn voor ze natuurlijk! ), maar de voorgestelde ruimte is weer te klein , en dus kan je een "tussnoplossing zoeken". Wat je nu eigenlijk zegt is : dat als de kom maar schoon is, en licht genoeg krijgt dan kan je er een koikarper in doen hoor want de ruimte is van ondergeschikt belang aan de andere eisen.
Onzin, alles moet gewoon kloppen, althans dat is mijn mening.


Rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2010-12-01 - 20:24:56 send message to Rik

@Whitbulldog

Je uitleg is me helemaal duidelijk! Je hebt gelijk!


jerobas
Website Member
Posts :21

Website Member
2010-12-02 - 21:25:26 send message to jerobas

allereerst iedereen erg bedankt voor jullie reacties...

ik vind het echt moeilijk. het is mij wel duidelijk dat pruimen niet in een kooi als deze kunnen... maar er worden zoveel vogels te klein gehuisvest. Dit vind ik persoonlijk schandalig!

helaas heb ik niet veel ruimte... terwijl ik helemaal gek van deze hobby ben... dus dat is wel balen natuurlijk!

ik denk dat ik maar opzoek ga naar iets kleins... een koppel citroen parkieten of een koppel tropen...

maar nogmaals... allemaal erg bedankt voor jullie reacties!



Pagina : 1 2
<<< vorige

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 153 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede