ik kweek met de A.roseicollis ik ben al een poos gestopt met grotere parkietsoorten en papegaaien
ik kweek de wilkleur en de lutino en niet geheel zonder succes ( vind ik = niet bescheiden weet ik ook ) en de kweek is net zoals vorig jaar niet echt super te noemen vorig jaar was bar slecht zelfs
kweken opzich is niet moeilijk goede vogels kweken wel ( leek mij ) waarschijnlijk zijn de vogels die jij vroeger had ook een heel stuk kleiner dan de huidige collis . er ontbreekt ze aan niks niet qua schone hokken/voliere en of voer en of water maar ( die moest komen die maar ) het gaat overal een stuk minder met kweek ligt het aan het weer of een andere reden ?
gr arjan
Ik heb op dit moment een nest van 4 witoogaratinga's en 5 bruinoren (3 fallow en 2 split) op 6 koppels broedrijpe zuidamerikanen en ben dus zeker tevreden (zijn wel nog niet uitgevlogen).
25 tot een 30 jaar geleden was het niet moeilijk om mooie forse vogels te vinden dus die gedachte kunt u gerust laten varen dat ik met rommel kweekte , vind over het algemeen de roseicollis kleiner dan in die tijd .
Door de mutatiekweek werd er veel met broer X zus gekweekt om lekker snel weer dure kleuren te kweken en duur waren ze in tegnstelling tot heden ten dage dat lutino roseicollis bijna niks meer kosten .
Heb met de mutatiekweek niet bewust meegedaan maar kweekte wel per ongeluk bonte die weer duurder dan de wildkleur waren .
Kweekte het beste als er stelletjes appart zaten in ruime broedkooien ( 1 meter lang 70 hoog en 50 diep ) heb wel in volieres geprobeert maar om de een of andere reden lukte het mij niet om daarin te kweken met roseicollis wel met catharina parkieten in een colonie .
Mogelijk een idee om te proberen te kweken in broedkooien indien u daar de gelegenheid voor heeft
kweek botvinken. nog niks dit jaar.vorig jaar al 25 jongen uitvliegen. het lukt niet dit jaar. de reden weet ik niet?? geen enkel idee. heb wel 4 putters uitvliegen dit voor het eerste jaar dat ik ze kweek. gr. medaar
Heb je volieres e.d even bekeken en kan mij je frustratie heel goed indenken dat de kweek niet gaat zoals je zou mogen verwachten .
Voeding , water en nestmateriaal zoals wilgetakjes worden verstrekt heb echter 1 vraag waarom de daglengte zolang gehouden wordt had je altijd die daglengte toen er wel goed gekweekt werd ?
Kan me herrineren dat bij mijn roseicollis de daglengte ook kunstmatig nooit langer dan 12 uur was en in de nacht een klein 5 watt nachtlampje voor het geval dat er iets verstoord zou worden .
Mogelijk dat je daar iets aan hebt om de kweekresultaten wat te verbeter qua aantal .
de daglengte van 12 uur is te kort in de kweek periode . enkel en alleen omdat met 15,5 uur er veel langer gevoerd kan worden door de ouders 12 uur licht is gelijk aan 12 uur donker dus zonder eten in de kroppen. 5 watt lampjes in de nacht vanwege de verstoring doe ik niet aan omdat ze niet of uiterst zelden verstoord worden . en qua resultaten geen klachten behalve dat ze kleiner zijn dan 30 jaar geleden alleen zoals bij vele de uitkomst van eieren en de snelheid waarmee zeg .... gezin... word gesticht is later dan normaal