Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > appelazijn Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



kakatoe
Website Member
Posts :771

Website Member
2004-07-23 - 19:46:28 send message to kakatoe

ja Ed die vogels van jou zien er echt goed uit


wkreuze
Website Member
Posts :69

Website Member
2004-07-23 - 20:05:32 send message to wkreuze

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Hallo Jan,
vraag Teun maar eens wanneperveen. Hij gebruikt het al jaren. Ik gebruik het zelf (nog)niet, maar denk dat het inderdaad werkzaam is.

Hallo Dooren

quote
Er zijn zoveel fabels op gebied van voeding dat ik me vaak in een deuk lacht. Dit was weer een goede, maar ik snap dat je het goed bedoelde.

quote
Voeding is een interesant vak, ik krijg elke dag les van onze IR die in wageningen op de TU heeft gestudeerd (weten jullie gelijk een beetje mijn achtergrond en bron op dit gebied)

quote
heb het niet goed gelezen of te snel
Je IR zal je ook zeker verteld hebben goed te lezen en op te letten. Voeding is inderdaad een interesant vak. Het appelazijn zorgt voor een goede maagzuurbalans,

Mijn mening over elke week ontsmetten met haldmid is dat dit in mijn ogen te sterk is en niet bevorderderend voor de vogels.

Ik heb jaren gewerkt op diverse laboraoria, varieerend van verf, zuivel, vlees, vis, specerijen, kruiden en zaden en toxinenonderzoeken. (weet je ook mijn achtergrond)
.


sawil
Website Member
Posts :42

Website Member
2004-07-23 - 21:34:49 send message to sawil

hallo even een vraagje ik gebruik al jaren gewonen azijn is appel azijn beter ????


leekgloster
Website Member
Posts :249

Website Member
2004-07-23 - 22:09:23 send message to leekgloster

Volgens de dierenarts is de dosering 4 theelepels op 1 ltr water
En ik denk dat een dierenarts die al ruim 30 jaar dierenarts is wel weet waar hij over praat.
Misschien kan het zijn dat de dosering per vogel verschilt.
Ik kweek hoofdzakelijk glosters en heb daarbij ook nog wat splendids en tropische duiven.
Ik gebruik citroenzuur nu zo'n 5 jaar en het bevalt mij goed


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2004-07-23 - 22:26:19 send message to dooren

Het aantal dode vogels bij mijn was aanzienelijk terug gebracht na 1 - 3 stuks per jaar nu. Ik gebruik halamid nu 10 jaar. Je maakt het op verschillende sterktes bij ziekte moet het dus sterker, bij normaal gebruik minder sterk. Je moet na het schoonmaken van je kooien, dit spul gebruiken omdat het niet werkt op organische stoffen. Na gebruik goed naspoelen met schoon water. Darminfecties bij mijn vogels, nooit meer last van gehad. Soms varieer ik met viron S om resistentie te voorkomen. Wat is er dan eigenlijk slecht aan, aan deze methode? Glorix is zo'n beetje hetzelfde! leg even verder uit Wkreuze je maakt me nieuwsgierig. Ik nevel niet met het spul anders krijg ik of mijn vogels de chloordamp binnen, ik giet, mijn voliere vloer is van exopyde verf dus neemt niks op.
Groet gert.


gouldamadine
Website Member
Posts :262

Website Member
2004-07-23 - 22:26:48 send message to gouldamadine

als je de kooien elke week ontsmet met halamid werkt dit na een tijd niet meer ivm de resistentie van de bakterien dus na verloop van tijd komen de bakterien die je denkt dood te maken weer terug met alle gevolgen vandien.en ik kan de achtergrond van wout en die weet zeker war hij het over heeft .


Gert Jan
Website Member
Posts :191

Website Member
2004-07-24 - 00:45:54 send message to Gert Jan

Mijn reaktie op het halamid-verhaal; Ik ben van mening dat je met het veel schoonmaken/ ontsmetten een vogelcultuur die zeer vatbaar is voor invloeden van buitenaf. Het gevolg hiervan is dat wanneer je dan eenmaal een ziekte in je bestand hebt, er waarschijnlijk ook veel vogels aan onderdoor gaan aangezien er weinig tot geen weerstand meer aanwezig is! (Het beste voorbeeld hiervan is nogwel de vogelpest van afgelopen jaar.)


leekgloster
Website Member
Posts :249

Website Member
2004-07-24 - 08:34:21 send message to leekgloster

ik heb helemaal geen dode vogels (uitgezonderd jongen die wat mankeren en welke al na 2 of 3 dagen overlijden)
Mijn hokken maak ik schoon met halamid en daarna houd ik ze schoon met water en eucalyptus.
Verder heb ik al mijn kooien ingespoten met océpou.
Iedere week gaan de drinkensbakken en voerbakken in de week in heet water met chloor.


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2004-07-24 - 09:05:19 send message to dooren

Hoi Gertjan,
Zoals je heb gelezen, ik wissel met ontsmettingsmiddelen, resistentie treed dan niet op, mits de werking van de ontsmettingsmiddelen verschillen van elkaar. Nog even over de vogelpest (in het engels Avian influenza A of C) is een virus) A virus komt voor bij vogels, mensen, varkens, paarden, nertsen, zeehonden en walvissen, C bij alleen bij mensen. Kippengriep is niet hetzelfde als bacteriën, die je bestrijd met bv. halemid, halemid werkt niet bij virussen.
Influenzavirussen hebben een hoge graad van genetische aanpassingsvermogen, elk jaar dus nieuwe varianten, en nieuwe griepprikken. De kippen hadden ze gewoon moeten enten net als de mensen die een griepprik krijgen, die laten we ook niet dood gaan. Al die hobbydieren hadden ze dan bespaart.

Maar hoeveel mensen zouden glorix gebruiken op hun toilet en dit nooit niet afwisselen, Hoeveel miljoenen onwetende huishoudens, de ziekenhuizen liggen toch niet vol met mensen en resistente bacteriën. Bacteriën doden met ontsmettingsmiddelen is dus een ander verhaal dan virussen.

Nog een verhaal:
Bij een excursie in Oss bij Unilever ontsmetten ze elke avond, de bacteriën mogen daar natuurlijk niet in het eten komen. Echter residuen van gift (chloor ed.) mogen echter ook niet in het eten komen, dus veel testen e.d. De claims en verliezen door negatieve reclame kan geen enkele voedselproducent hebben. Zo zie je, het gevecht tussen bacteriën en mensen/dieren zal altijd blijven bestaan. Verstandiggebruik ervan en een goede tactiek zijn de basisuitgangspunten om deze dagelijkse (wekelijkse) dingen de baas te blijven. Sommige zaken zoals candia (schimmels, want daar zijn mijn vogels ook gevoelig voor), los ik op met een goede mechanische ventilatie, helaas kan ik niet alles op deze manier oplossen)
Groeten Gert


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2004-07-24 - 16:51:36 send message to Karel

quote
Ik ben van mening dat je met het veel schoonmaken/ ontsmetten een vogelcultuur die zeer vatbaar is voor invloeden van buitenaf. Het gevolg hiervan is dat wanneer je dan eenmaal een ziekte in je bestand hebt, er waarschijnlijk ook veel vogels aan onderdoor gaan aangezien er weinig tot geen weerstand meer aanwezig is!
Nog afgezien van het influenza verhaal, zoals al uitgelegd door Gert, zul je nooit een zodanige cultuur van bacterieen in je voliere kunnen krijgen dat je daarmee niet-virus-ziekten bestrijdt. De (niet)vatbaarheid en weerstand tegen ziekten die vogels hebben komt alleen voort uit de gezondheid van het dier zelf.
Sterker nog: geef bacterieen in je vogelverblijf geen kans, want het risico dat juist de weerstand van je vogels wordt aangetast is levensgroot!
Voor de kooi waarin hij verblijft geldt altijd: hoe schoner hoe beter!
De middelen die je voor het schoonmaken gebruikt zijn daarbij in principe niet van belang, mits de werking maar voldoende anti-bacterieel is en er geen voor de vogel schadelijk stoffen achterblijven of tijdens het schoonmaken vrijkomen.

quote
ziekenhuizen liggen toch niet vol met mensen en resistente bacteriën
Gert, niet zo'n goed voorbeeld! Laat dit nou net een van de grootste problemen in ziekenhuizen zijn! Overigens steun ik wel je Halemid-verhaal wat betreft resistentie.



verdegaal
Website Member
Posts :25

Website Member
2004-07-24 - 20:13:46 send message to verdegaal

ik gebruik ook appelazijn om de zuurbalans op peil
tehouden maar je moet wel weten wat de ph waardenis van het leidingwateren dan pas je de hoe veel heid azijn aan gr .chris


verdegaal
Website Member
Posts :25

Website Member
2004-07-24 - 20:15:11 send message to verdegaal

ik gebruik ook appelazijn om de zuurbalans op peil
tehouden maar je moet wel weten wat de ph waardenis van het leidingwateren dan pas je de hoe veel heid azijn aan gr .chris


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2004-07-24 - 22:13:31 send message to dooren

Karel ik bedoelde niet de mensen met besmetting van normale bacteriën. (zoals bv. vlees op een plank voorbereiden, en vervolgens de sla erop, vlees wordt goed doorbakken weg bacteriën, maar bacteriën op sla voldoende aanwezig om iemand ziek te maken, gevolg ziekenhuisopname t.g.v. kruisbesmetting. Resistente bacteriën die niet meer onder controle zijn te krijgen door middel van antibiotica. De gevallen bestaan overigens wel hoor, vleesetende bacteriën e.d. zijn erg lastig te controleren.
Groet gert.


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2004-07-25 - 00:16:47 send message to Karel

Gert, de besmetting "thuis" was dan ook niet waar ik doelde, maar juist de steeds hardnekkig wordende ziekenhuisbacterie.
Reeds nu blijkt het al moeilijk deze te bestrijden met de gangbare antibiotica.



dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2004-07-25 - 09:04:42 send message to dooren

Ja dat klopt karel, dan heb je echt een probleem, als antibiotica niet meer werkt. En om het niet zover te laten komen mensen, ontsmetten van volieres ipv kuren met antibiotica, is vele malen beter. Antibiotica is een laatste redmiddel, geen "kuurmiddel". happy :) Als je antibotica gebruikt voor een zieke vogel, gebruik dan een antibotica welke specifiek voor deze ziekte (bacterie) werkt. (kan vaak alleen na bezoekje gespecialiseerde dierenarts) Breedspectrum antibiotica dragen sneller bij tot recistentie van geneesmiddel. Eigenlijk hadden we al een nieuwe topic moeten openen ging toch over appelazijn. We dwalen af, maar we zitten nog in de rubriek gezondheid voor vogels wink ;)
Groet Gert




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 192 bezoekers op de site, waarvan 6 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede