Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Overlast Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
volgende >>>


Auteur Onderwerp : Overlast
Rene
Website Member
Posts :23

Website Member
2004-06-13 - 11:20:29 send message to Rene

Beste vogelvrienden,

Sinds twee jaar heb ik een voliere staan met zowel kanaries als tropen. Ik heb geen parkieten of dergelijk genomen, om geen ruzie te krijgen met de buren. Maar helaas het fluiten van kanaries is ook teveel. Wie heeft hier ook mee te maken, en wat was de oplossing. Ik zou het een ramp vinden om met deze hobby te moeten stoppen.


Clint
Website Member
Posts :70

Website Member
2004-06-13 - 11:32:09 send message to Clint

Kanariepietjes kweek ik al een jaar of dertig. Ik heb nog nooit meegemaakt dat de buren klaagden over de kanariezang. Mocht dat in de toekomst gaan gebeuren zal ik de persoon adviseren om in het bejaardentehuis te gaan wonen. Daar zijn geen huisdieren, dus ook geen kanariepietjes.

Groet,

Rob.


leekgloster
Website Member
Posts :249

Website Member
2004-06-13 - 11:36:29 send message to leekgloster

hoe moet het dan met de houtduiven s'morgens vroeg hebbeb ze daar ook last van.
ze hebben tegenwoordig overal last van
je moet je er niets van aantrekken en gewoon doorgaan met de geweldige hobby die je hebt
en wat rob schrijft over het bejaardentehuis klopt niet
bij ons in het dorp staat ook een bejaardentehuis en deze hebben zelfs een voliere in het gebouw


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2004-06-13 - 11:37:49 send message to Jacqueline

sad :(

Denk dat het vestandig is om in gesprek te blijven met je buren.
Geef aan dat je bereid bent om een geluidsmeting te laten doen, ik weet zeker dat de door jouw beschreven vogels zeker en vast niet boven de gestelde eis van het geluidsniveau uitkomen.
Je ontneemt ze zo in ieder geval de wettelijke basis om te klagen.
Verder denk ik dat het kan helpen om ze op vaste tijden los te laten in de voliere ook wel helpt om het aanvaardbaar te maken voor de buren.
Wel is het zo, zolang je buren geen wettelijke gronden kunnen aanvoeren dat ze werkelijk overlast hebben, je niet hoeft te stoppen met je hobby, oke leuk is anders maar ieder heeft recht op een hobby, en of dat nu postzegels verzamelen is of vogels houden.
Zolang je er over kunt praten met de buren ben je toch op de goede weg.

Heel veel sterkte en succes.

happy :)wink ;)


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-06-13 - 13:55:07 send message to Hawkeye_NL

Buren kunnen je grootste vriend zijn maar ook je grootste vijand!laugh :D

Jammer dat ze klagen om iets waar je niets aan kan doen. Het wegdoen van je vogels zal echter niet helpen denk ik. Dan is er wel weer een andere klacht te bedenken waardoor ze last van je zullen hebben. Tenslotte moet het wel heel erg bont zijn in je volière om zoveel herrie te krijgen van de kanaries dat de buren hiervan echt last zouden ondervinden. wink ;)

Net wat er al is gezegt: Ga eens praten met de buren wat de klacht(en) nu exact zijn en vooral wanneer deze optreden. Misschien is er wel een hele makkelijke oplossing voor te vinden. En als ze onwillig zijn kan je idd een geluidsmeting laten doen op de verschillende tijden van de dag. Zolang je binnen de normen en waarden valt is er voor hen geen poot om op te staan.razz :p


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-06-13 - 14:55:06 send message to natasja

Op zich kan ik me een beetje voorstellen dat ze klagen , ik vind het gekwetter van mijn aggepornis ook niet altijd even leuk en dat is dan nog een vogel waar ik zelf voor gekozen heb ! wink ;)

Misschien dat een goed gesprek inderdaad kan helpen , wat voor overlast hebben ze precies .. alleen in de zomer als ze in de tuin zitten ?.. of horen ze het gefluit door de "ramen" heen ook in de winter etc. Geef je buren niet te snel het gevoel dat ze er wettelijk niets aan kunnen doen want dit zal alleen zorgen voor frustratie en boosheid , je kan beter aangeven dat je er best wat tegen wilt doen maar je niet zou weten wat je er tegen kan doen en de problemen tot op de bodem onderzoeken om zo misschien toch iets van een oplossing te kunnen vinden.

Je staat wettelijk dan wel in je recht maar boze buren is geen pretje en die kunnen heel ver gaan zonder dat jij wettelijk iets kan bewijzen ..

Misschien dat je ze wat meer bij je voliere kan betrekken zodat ze begrijpen wat voor plezier jij er in hebt ..?
Zo zou je kunnen zorgen dat er wat meer begrip voor komt als dat ze alleen maar de lasten leren kennen.

Succes ..



marnic
Oud Lid
Posts :212

Oud Lid
2004-06-13 - 22:09:35 send message to marnic

Natasja, je mag het lawaai van je aggepornis echt niet op een kijn zetten met het fluiten van een mannetjes kanarie.

Verder ben ik het we eens met je ziens wijze, trouwens ik heb ook nog nooit megemaat dat mensen / buren zich ergerden aan het gefluit en getjilp van mijn kanaries, putters en tropen.


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2004-06-14 - 00:13:31 send message to Karel

Ja, dat heb ik ook meegemaakt. De ene keer hebben ze gelijk, want ik werd er zelf ook wakker van om 4 uur 's-morgens, en de andere keer is het gewoon "zoeken", om het netjes te zeggen..........maar mijn problemen zijn voorbij! Oplossing? Niet gaan praten met de buren, dat heeft geen zin want wie last heeft van zingende kanaries, heeft niet echt last, maar wil jou duidelijk maken wie de baas is. Hun bedoeling is dat jij met hangende pootjes komt vragen wat nu het probleem is, en dat zij jou nou eens goed kunnen vertellen wat JIJ allemaal fout doet. Dit type mensen zal altijd proberen een andere ervan te overtuigen dat je je naar hun maatstaven moet gedragen. Waarom? Omdat ze eigenlijk niet helemaal lekker in hun vel zitten en het plezier en geluk van een ander eigenlijk niet leuk vinden. Dus er wordt geloerd op iedere mogelijkheid om (altijd op iets te vriendelijke toon) iets op of aan te merken.

De enige oplossing is ZELF VERHUIZEN!
Echt, wij zijn meerdere malen verhuisd en zitten nu eindelijk ideaal. De vogels kunnen gillen wat ze willen en niemand die er wat van zegt.


agtenkr
Website Member
Posts :54

Website Member
2004-06-14 - 06:24:25 send message to agtenkr

Mensen die last hebben van zingende kanaries kunnen hun eigen volgens mij niet verdragen. Volgens mij zijn er maar twee manieren, of proberen te leven met vervelende buren en doen alsof er geen zijn ofwel bekijken als je zelf niet kan verhuizen.


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-06-14 - 07:10:51 send message to natasja

quote
Marnic:"Natasja, je mag het lawaai van je aggepornis echt niet op een kijn zetten met het fluiten van een mannetjes kanarie."

Ik heb nou eenmaal geen kanarie die ik als voorbeeld kon gebruiken wink ;)

Het gaat erom dat ieder geluid wel eens irritant kan worden , zelfs het lieftallige gekwetter van vogeltjes ...


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2004-06-14 - 08:33:28 send message to ParkietenPeter

Beste Karel,

Om nu zelf te gaan verhuizen vanwege de hobby, zelfs meerdere keren, gaat dit niet wat ver? Is toch wel een prijzige bijkomstigheid van je hobby.wink ;)

Nu zou ik niet alle buren over een kam scheren en zeggen dat het een stelletje gefrustreerde dominantieproblemen hebbende honden zijn. (Met wel heel andere woordensad :()

Als er problemen zijn zal Rene inderdaad volgens mij het beste kunnen afwegen of praten zin heeft. Is het de eerste keer dat een buur klaagt? Hoe lang wonen jullie al naast elkaar, zonder klagen? Heb jij wel eens over hun geklaagd? Is het een bevlieging van de buurman? Is hij misschien in de overgang?laugh :D

Verdraagzaamheid is een deugd! Als je zelf verdraagzaamheid aan de dag legt win je met een lach happy :)

Succes


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2004-06-14 - 09:21:23 send message to Karel

happy :)
Natuurlijk Peter, het is nogal "van dik hout zaagt men planken" en ik wil absoluut niet alle buren als vervelend afschilderen en je moet natuurlijk zelf ook met anderen rekening houden.

Maar er komt zo'n zwoele zomeravond waarop je tegen elkaar zegt: "Wat zou het heerlijk zijn om ergens te wonen waar niemand zeurt over wat je doet, waar je vogels kunt houden zoals je dat wilt, waar je volieres kunt bouwen zonder al te veel verordeningen en klikkende buren tegen te komen. Waar je lekker muziek kunt luisteren en maken, wanneer jij dat wilt, waar niemand zegt:Goh, die boom van jou wordt nu wel erg groot buurman, er hangt een takje boven mijn tuin! enz. enz. enz.

Als je dan serieus gaat zoeken naar zo'n plek en die dan ook vindt, dan ben je daar blij mee en dus kan ik dat iedereen aanraden. Zo'n plek waar de buren de herrie heus wel horen en je zelf ook de buren wel hoort, maar waar het motto "Leven en laten leven" is en waar mensen zelfverzekerd genoeg zijn om juist te kunnen genieten van het plezier van anderen.


Bovendien, wat wil je bereiken met een gesprek met de buren? Aan afspraak dat de kanaries alleen mogen zingen van 6 tot 7 's-avonds? Je voliere isoleren? Nee, als je al problemen krijgt over zingende kanaries, dan kun je de toekomstige problemen al zelf bedenken.
Een dezer dagen ziet de buurvrouw een muis door de tuin lopen.....waar komt ze klagen? Precies!
En dan? Dag vogels, dag hobby.......



natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-06-14 - 09:33:59 send message to natasja

Nou Karel wat een onverwerkt leed komt daar naar boven wink ;)

Het gene wat je kan bereiken met een gesprek is dat er wat meer begrip gekweekt kan worden, is weer eens wat anders als vogels razz :p , als ik van mezelf uitga en ik zou ergens last van hebben en vertel dit tegen de buren .. en de buren zouden een instelling aannemen van " dan heb je gewoon pech want het is wettelijk toegestaan dus je kan er niets aan veranderen" dan zou ik des te kwader worden .. kortom zo'n houding helpt je relatie met de buren behoorlijk om zeep ..


angelique
Website Member
Posts :124

Website Member
2004-06-14 - 11:15:34 send message to angelique

quote
Mocht dat in de toekomst gaan gebeuren zal ik de persoon adviseren om in het bejaardentehuis te gaan wonen. Daar zijn geen huisdieren, dus ook geen kanariepietjes.
Ik werk zelf in een verzorgingshuis, en vele oudere mensen hebben wel een kanarie/grasparkiet/agapornis. over het algemeen mogen mensen hun huisdioeren meenemen naar het verz. huis. Alleen is de verzorging niet verantwoordelijk voor het uitlaten/schoonmaken/verzorgen.

Maar ik heb zelf een voliere met 36 valkparkieten.
Als ik een eindje loop hoor ik ze wel, maar het is geen hinderlijk geluid. Voordat we de voliere gingen bouwen hebben we aan alle buren gevraagd wat ze ervan vonden. Er was er geen een die het niet leuk vond. Laatst hebben we nog een keer gevraagd of iemand last had van ze, maar nee hoor.
Ze hebben meer last van mijn buren hahahaahah


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2004-06-14 - 12:28:30 send message to Karel

quote
Nou Karel wat een onverwerkt leed komt daar naar boven
Dat leed valt wel mee hoorhappy :), en onverwerkt is het zeker niet. Ik wordt alleen nog altijd wat opstandig als ik over mensen hoor die altijd wat te zeuren moeten hebben en er soms met "plezier" naar lopen te zoeken.

Overigens kreeg ik van een vriend nog een leuke tip voor Rene:
Geef de buurvrouw voor haar verjaardag een kooitje met een kanarie.



MauS
Website Member
Posts :25

Website Member
2004-06-14 - 18:54:23 send message to MauS

Ik zou een slot op de volliere zetten, anders laten ze straks een keer de vogels vliegen als je niet thuis bent angry
Heb ik ook gedaan voor de kinderen van de buren. (Willen vogels aaien wink ;) )
Mijn volliere heeft zelfs 1 keer open gestaan omdat ze hem niet goed dicht hadden gedaan.
Gelukkig was er geen een weggevlogen!happy :)!

Succes ermee!!



Pagina : 1 2
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 240 bezoekers op de site, waarvan 2 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede