Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Walsrode verkocht Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Walsrode verkocht
afican parrot
Website Member
Posts :250

Website Member
2009-04-04 - 10:52:29 send message to afican parrot

Vond het de moeite om me jullie te delen.

Floralux koopt vogelpark Walsrode

Dadizele West-Vlaams tuincenter wil grootste park ter wereld nieuw leven inblazen



DADIZELE - Het grootste vogelpark ter wereld komt in Belgische handen. De zaakvoeders van het tuincenter Floralux nemen vogelpark Walsrode in Noord-Duitsland over. Ze willen het bezoekersaantal opnieuw opkrikken tot een half miljoen per jaar.

Floralux uit Dadizele heeft het Duitse vogelpark Walsrode overgenomen. Het park werd opgericht in 1958 door de Duitse ondernemer Fritz Geschke en kwam later in handen van de familie Ahrens. Met zijn zesendertig hectare en meer dan 4.000 vogels van 600 verschillende soorten uit alle werelddelen geldt het vogelpark als het grootste ter wereld.

'Het park stond niet echt in de etalage, maar doordat steeds minder bezoekers de weg vonden naar het park, stonden de vorige eigenaars niet afkerig tegen een overname', zegt Kris Carrein (41) van Floralux.

De interesse van Carrein en zijn medevennoot Geert Vermeersch voor Walsrode kwam niet zomaar uit de lucht gevallen.

'Hobbymatig ben ik al heel wat jaren met vogels bezig. Ik zetel in de raad van bestuur van het Cracid Breeding and Conservation Center (CBCC) in Zutendaal, dat zich bezighoudt met de kweek en het opnieuw plaatsen van vogels in de natuur. Floralux steunt ook al lang wetenschappelijke projecten rond bedreigde vogelsoorten in Brazilië, Rusland, Mexico en de Verenigde Arabische Emiraten', legt Carrein uit.

Walsrode is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters in de deelstaat Nedersaksen, midden de Lüneburger heide in de driehoek tussen de grote Noord-Duitse steden Bremen, Hamburg en Hannover. De helft van de bezoekers komt voor de vogelcollectie, de andere helft voor de prachtige tuinen waardoor de vogels als het ware in hun eigen biotoop leven.

Hoeveel Floralux voor Walsrode betaalt, wil Carrein niet kwijt. 'Het is in elk geval de bedoeling om niet alleen de vijfenzestig werknemers aan de slag te houden, maar ook te investeren om het aantal bezoekers van de huidige 300.000 per jaar op te krikken tot 500.000', aldus Carrein. Hij denkt daarbij onder meer aan de uitbouw van een educatief centrum en een kweekcentrum.

'Een kweekcentrum moet toegankelijk zijn voor het grote publiek. We willen alles tonen, ook wat zich spreekwoordelijk 'achter de schermen' van zo'n vogelpark afspeelt. Een belangrijk deel van de investeringen zal bovendien naar marketing gaan. Kortom: we willen Walsrode weer op de kaart zetten.'

Walsrode krijgt een Belgisch management onder de leiding van de internationaal befaamde vogeldeskundige Geer Scheres.

'Deze overname gebeurt in financieel moeilijke tijden, maar het is precies dan dat je moet inspelen op opportuniteiten. De transactie zal overigens geen enkele invloed hebben op ons tuincenter. Meer zelfs, naast de geplande uitbreiding van ons tuincentrum in Dadizele plannen wij de bouw van een tweede Floralux in het Noord-Franse Bethune. Dat moet tegen 2011 voor een stuk onze zaak in Dadizele ontlasten', aldus Kris Carrein.

Bron: Het Nieuwsblad


goulds
Website Member
Posts :865

Website Member
2009-04-04 - 16:20:39 send message to goulds

Tis te vergelijken met Rome,je moet er als vogelliefhebber 1x in je leven geweest zijn.

dus eerst walsrode zien dan sterven( niet direct erna natuurlijk)wink ;)




Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 146 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede