Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Bruut aluminium Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
<<< vorige


marnic
Oud Lid
Posts :212

Oud Lid
2004-07-04 - 12:38:36 send message to marnic

Karel, hierbij nog enige info, op aluminium vormt zich van nature een beschermende oxidelaag, als je het hebt over een doffe laag op brute aluminium doet dat eerder denken aan een slecht gereinigd aluminium na extrusie, walsen of bewerken.

Trouwens wist je dat:

Producten van aluminium kunnen op verschillende manieren verder worden verfraaid. Met mechanische oppervlaktebehandelingen zoals borstelen, schuren, slijpen en polijsten kan het oppervlak worden voorzien van een functionele of verfraaiende textuur. Anodiseren is een elektrochemisch proces waarbij de natuurlijke oxidehuid van het metaal kunstmatig wordt verdikt. Hierdoor neemt de krasbestendigheid van het metaal toe en blijft de metallische uitstraling behouden. (meer info naar de stanod of VOM) Ter bescherming of verfraaiing is aluminium ook te voorzien van een coating zoals bijvoorbeeld een poedercoating. Ook zijn er verschillende metallische oppervlaktebehandelingen mogelijk.

Niet giftig en dampdicht

Aluminium geeft geen giftige stoffen af en wordt daarom veelvuldig gebruikt voor verpakkingen van consumptieartikelen.

Aluminium verpakkingen dragen bij aan de efficiënte productie, opslag, distributie, verkoop en gebruik van een verscheidenheid aan producten. Dit komt door de unieke eigenschappen van het materiaal aluminium, die een goede bescherming bieden voor het product. Aluminium verpakkingen zijn ondoordringbaar voor licht, lucht, micro-organismen, vocht, aroma, smaak en vitamines. Daarnaast is aluminium dun, licht en sterk en heeft goede mogelijkheden voor decoratie. Producten als frisdrank, zeep, voedsel voor huisdieren, snacks, tabak, cosmetica, chocolade, pillen en vele andere worden verpakt in aluminium.

Alle inf van; www.aluminiumcentrum.nl/


marnic
Oud Lid
Posts :212

Oud Lid
2004-07-04 - 12:44:24 send message to marnic

Karel, die site van Lenntech is trouwens niet echt objectief, ik weet nog van een jaar of 9 terug dat een bedrijf uit Apeldoorn die aluminium producten poedercoat een contract had met het RWI over het verplicht lozen van een bepaalde hoeveelheid spoel- en reinigingswater in het veluwemeer, hiervoor kreeg men zelfs een vergoeding.

Bovenstaande geheel tegenspraak met wat men op de site van Lenntech beweerd, dus .......... wat is waar???



Pagina : 1 2
<<< vorige

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 257 bezoekers op de site, waarvan 2 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede