Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > kwartels naar tentoonstelling Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : kwartels naar tentoonstelling
Wim B
Website Member
Posts :87

Website Member
2006-07-12 - 19:26:57 send message to Wim B

Ben sinds vorig jaar weer begonnen met het houden van vogels. Nu heb ik jonge Californische kuifkwartels en Blauwschubbenkwartels.
Nu overweeg ik ze in te sturen voor de tentoonstelling. Daar de kwartels onder de hoenderachtigen vallen neem ik aan dat er voorwaarden aan verbonden zijn om ze in te kunnen sturen.
Welke voorwaarden zijn deze?
Bedankt ,

Wim


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2006-07-12 - 22:44:48 send message to tonnl

Tot nu toe was het dit:

Noodzakelijke entbewijzen tegen pseudo-vogelpest (NCD)
Inzenders van grondvogels (hoofdgroep 92 en 93, kwartels e.d., vraagprogramma NBvV) dienen bij het inbrengen van de vogels een geldige entverklaring of een kopie daarvan af te geven. Deze entverklaring kan bij het uitkooien weer teruggehaald worden bij het tentoonstellingssecretariaat.

NB.: tijdens controles door dierenartsen is afgelopen TT-seizoen gebleken dat de geldige officiële entverklaringen tegen pseudo-vogelpest voorzien dienen te zijn van de ringnummers/identificatienummers van de geënte vogels; de verklaring dient door de dierenarts zelf ondertekend te zijn met vermelding van de geregistreerde soort entstof die hij men gebruikt heeft. Een formulier hiervoor kunt u hier downloaden.

Let wel: het enten tegen pseudo-vogelpest via middelen toegevoegd aan het drinkwater is niet rechtsgeldig.

bron: nbvv.nl

Volgens mij moest ook de verening een ontheffing aanvragen.
Ik weet niet of dit ook voor dit jaar geldt.
Ton.


piet witteman
Website Member
Posts :258

Website Member
2006-07-13 - 22:32:21 send message to piet witteman

De laaste nieuws brief van de NBvV
Piet

Nieuwsbrief nr 13 jaargang 2
Knelpunten weg, tweede ronde vaccinatie pluimvee
04-07-2006 - Houders van hobbypluimvee en buitenuitloopkippen mogen vanaf de nieuwe vogeltrekperiode (circa augustus ) tot 1 augustus 2007 hun dieren preventief laten vaccineren tegen vogelgriep. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft vandaag toestemming gekregen van de Europese Unie.

Nederland heeft een voorstel ingediend met een aantal wijzigingen. Uit de vorige vaccinatieperiode bleken diverse knelpunten reden voor hobbydierhouders om hun dieren niet te vaccineren. De meeste knelpunten zijn nu weggenomen. Zo geldt de nieuwe vaccinatie niet alleen voor kippen, kalkoenen, ganzen en eenden. Ook vele andere hobbydieren mogen gevaccineerd worden. Zo mogen onder andere zwanen, pauwen, kwartels en patrijzen gevaccineerd worden. De dieren mogen onder voorwaarden naar de dierenarts gebracht worden om ze daar te vaccineren. Op deze manier kunnen de kosten lager uitvallen dan wanneer de dierenarts naar elke hobbydierhouder moet. De dieren mogen na vaccinatie naar tentoonstellingen. Er is ook een mogelijkheid om bijvoorbeeld een vleugelmerk te gebruiken in plaats van de nu voorgeschreven pootring.

Hobbydierhouders die hun dieren willen laten vaccineren moeten contact opnemen met hun dierenarts. Bij het eerste dierenartsbezoek wordt gevaccineerd en geregistreerd. Bij het tweede bezoek na drie tot vier weken volgt een tweede vaccinatie. Tijdens het derde bezoek neemt de dierenarts bloed af voor onderzoek. Een week na de tweede vaccinatie mogen de gevaccineerde dieren weer naar buiten.

Vaccinatie is vrijwillig. De bescherming door het vaccin duurt maximaal één jaar. De kosten van de vaccinatieprocedure zijn voor rekening van de pluimveehouder. De kosten van het bloedonderzoek neemt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) voor zijn rekening.

Commerciële pluimveehouders mogen alleen buitenuitloop kippen (leghennen met uitloop) laten vaccineren.

Vaccinatie is een alternatief voor afschermen en één van de manieren om het risico op besmetting en verspreiding van vogelgriep tegen te gaan. Pluimveehouders die afzien van vaccinatie moeten hun dieren afgeschermd houden zolang de afschermregeling geldt.

Vaccinatie betekent geen garantie dat dieren bij een eventuele uitbraak van vogelgriep niet worden geruimd. Maar dat zal alleen gebeuren als dat echt nodig is om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen.

De Europese Commissie stelt diverse voorwaarden aan de vaccinatie. Zo mogen er geen gevaccineerde levende kippen over de grens worden gebracht. Gevaccineerd pluimvee moet in Nederland worden geslacht. Vlees van gevaccineerde dieren mag wel geëxporteerd worden.


Mededeling van de zijde van het hoofdbestuur.
Nu geënte dieren ook naar tentoonstellingen mogen, zal het hoofdbestuur zich nog beraden over de vraag hoe dan gehandeld moet worden met de extra pootring of het vleugelmerk.
Binnen de huidige regels zouden deze vogels niet naar een tentoonstelling mogen.
Er zal daar ongewtijfeld een oplossing voor komen.







Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 164 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede