Heeft er ooit iemand reeds getest of je een zadenmengeling kan invriezen om schimmels en bacteriën te doen afsterven? Wat met aflatoxine? Wat bij het ontdooien?
lijkt mij niet nodig om zaden in te vriezen . Daarbij zijn die bevroren zaden een feest voor vocht bij het ontdooien dan slaat het vocht in de lucht daarop neer en heb je in no time de schimmel erin .
Ik bewaar zaden e.d gewoon droog en koel bewaren
.
Ook nu staan er een aantal zakken voor komende maanden . Geen problemen gehad tot nu toe
@dorian, bacterien en schimmels verlagen hun metabolisme bij slechte omstandigheden zoals invriezen. sommige vormen sporen zoals clostridium, andere gaan in een soort slaapstand. de enige manier om ze af te doden zijn hogere temperaturen boven 60°C.
Wat ik wel graag zou willen weten of er op of in de zaden nog resten bestrijdingsmiddelen zitten ,dit gezien de zaden uit verschillende landen komen waar men veel zwaardere en giftiger middelen mag spuiten dan hier.