Auteur |
Onderwerp : bonen en peulvruchten |
kurt
Oud Lid
Posts :45
|
2004-09-22 - 06:46:46 |
|
hallo Er is mij al enkele keren opgevallen dat men op verschillende sites in de rubriek voeding over bonen en peulvruchten spreekt. Nu mijn vraag waarom steed over gekookte bonen en peulvruchten. waarom niet geweekt of gekiemd. Kan er hier iemand uitsluitsel over geven. Dank bijvoorbaat. Kurt
|
kurt
Oud Lid
Posts :45
|
2004-09-24
-
21:31:53 |
|
Is dit gewoon een domme vraag of is er niemand die weet waarom de bonen gekookt worden?
|
tonnl
Website Member
Posts :3032
|
2004-09-24
-
22:09:42 |
|
Kennelijk een moeilijke vraag, geen domme. Ik heb wat gezocht en vond o.a. het volgende: quote Voor de meeste grote papegaaien moet dit bestaan uit 25% zaden en noten, 25% klaargemaakte balletjes of hondenkoekjes en 50% fruit, groente en peulvruchten, plus wat dierlijk eiwit en andere dingen zoals hieronder genoemd.
Dit komt van de NOP, daar zitten toch aardig wat deskundigen. Misschien kun je hun ook je vraag mailen. Zij spreken niet over koken of weken. Bij weken of kiemen moet je overigens heel goed op gisten letten. Groeten, Ton.
|
leekgloster
Website Member
Posts :249
|
2004-09-24
-
23:06:55 |
|
Kurt,
Domme vragen bestaan niet. Domme antwoorden wel.
Marcel
|
oranjekuif
Oud Lid
Posts :464
|
2004-09-24
-
23:16:31 |
|
Dit bericht is 1 keer gewijzigd
Koken neutraliseert de smaak van peulvruchten en bonen en maakt ze smaakvoller voor mens en papegaai
|
jani
Website Member
Posts :358
|
2004-09-25
-
21:02:19 |
|
Ik heb laatst nog van iemand vernomen dat het met enige giftigheid in bepaalde bonen en peulvruchten te maken zou hebben. of het juist is weet ik niet.mischien weet iemand hier meer van, er is nl. weinig over te vinden.
|